fredag 27 september 2013

Holofredag - China Glaze OMG A UFO

Fredag, holofredag, fikafredag och snart helg. Trevligt!

Jag är nog bland dom sista som fallit till föga och visar lack från China Glaze Hologlam kollektion. Jag måste erkänna att jag kände mig ganska lurad när den kom. Hade extremt höga förväntningar som föll lite platt. Inte för att lacken inte var fina, men jag hade nog tänkt mig lite mer holo och något alldeles särskilt.

Nåväl, nu äger jag en del av de här lacken till slut i alla fall. Och det första som jag testar är OMG A UFO som jag då måste säga att jag tycker är väldigt vackert. En sån där grön som jag alltid gillar. Visst det är ingen superholo, men återigen så vet jag inte varför jag gnäller över det när jag också oftast tycker att dom lacken som är lika fina i solsken som i skugga är bäst. Och ett sånt lack är ju absolut det här.

Det har varit en del klagomål på att dom har varit väldigt jobbiga att lacka med och att man behövde ha Aqua Fix under. Just därför kunde ju inte jag låta bli att testa utan något special underlack utan. Nja, alltså det går absolut att måla med det, visst är det lite holosjukt om man inte är försiktig och det hade säkert varit enklare att måla med Aqua Fix. Jag har två stycken ganska tjocka lager. Jag tror att det är lättare med tjockare lager och ordentligt med färg på penseln än tunna lager i det här fallet.

På bilderna har jag inte något topplack.

Friday, in Sweden it's holofriday​​ and soon weekend. Nice!

I'm probably among the last ones that have bought some of the polishes from China Glaze Hologlam collection. I must admit that I felt quite disappointed when it was released. I did have extremely high expectations that fell a little flat. Not that the polishes wasn't nice, but I had imagined a bit more holoeffect in them and something much more special..

Well, now I own some of these polishes anyway. And the first one I try is OMG A UFO and I do have to say that I think is very beautiful. One of those green which I always like. Certainly there is no superholo, but again I do not know why I'm whining about it when I also often think that those polishes that are as nice in the sunshine as in the shade is the best. And this is absolutely one of those polishes.

There have been some complaints that they have been very tough to paint with and that you needed to have Aqua Fix below. That's why I could not help but test without any special base coat underneath. Well, it's not the best polish I have painted with. Sure there are some holosickness if you're not careful when you are applying it. And it probably would have been easier to paint with Aqua Fix. I have two fairly thick layers. I think it's easier with thicker layers and plenty of paint on the brush than thin layers in this case.

In the pictures, I have no topcoat.

35 kommentarer :

 1. Det här är jättefint. Jag tycker verkligen om den lite mossgröna nyansen.

  SvaraRadera
 2. Jag köpte hela kollektionen. Jag var bara tvungen och jag ångrar mig inte heller. Jag har gillat alla lacken för att de har så fina regnbågar. Har flera kvar att testa men det är bara skönt att veta att jag har fina lack att se fram emot. :) Det här längtar jag väldigt mycket efter att få prova. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har bara hunnit testa det här än så länge, men det är riktigt fint så jag ångrar inte heller att jag har dom lacken som jag har. Däremot tror jag inte att jag kommer köpa resten.

   Radera
 3. OMG A UFO är min favorit från kollektionen, just för att färgen är så underbart snygg. Jag är en av dem som brukar klaga lite på dessa men kör inte med aqua fix under utan direkt på bar nagel och tjocka lager precis som du skriver, det fungerar fin-fint.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan tänka mig att det är mindre kul om man inte är van vid att lacka. Den här färgen tilltalar mig väldigt mycket.

   Radera
 4. Beautiful swatches - and a polish so appropriate for the season :)

  SvaraRadera
 5. I really like this holo. I didn't get it myself though, but it's still nice! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. It took time before I decided to buy some of these, but I don't regrett it now.

   Radera
 6. Jättesnyggt! Jag tycker det är kul att återse dom här skönheterna. Önskar att jag hade några av dom själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar det och ångrar inte att jag köpte det alls. Tror du skulle gilla det här också.

   Radera
 7. Den är väldigt fin, så skön grön nyans. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du och jag brukar ju gilla samma gröna så det här tror jag skulle passa dig bra :)

   Radera
 8. Urfina bilder på ett ritkigt fint lack :)

  Just med hologlam-lacken är faktiskt första gången jag stött på lite holosjuka. Trixar man lite går det ändå bra utan ngt speciellt under tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att det är bra att man var medveten om att det kan vara lite trixigt. Annars hade jag förmodligen suttit och svurit en hel del. Nu körde man på med lite tjockare lager från början och då funkade det ju.

   Radera
 9. Jag förstår inte riktigt hypen med dessa lack, de är fina men inte så hjärtat stannar. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, min åsikt. Lite överhype när dom kom ut fick mig att vänta ganska länge innan jag köpte några.

   Radera
 10. Väldigt snyggt! Har tyvärr inte detta men jag gillar de fyra andra jag har :) Gillar den mjuka och fina holoeffekten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är väldigt behaglig och nu när jag äntligen testade det så gillar jag det.

   Radera
 11. Du är inte sist, alla mina (utom ett eller två) ligger otestade i lådan och kommer nog göra det tills nästa år. Ser dock fram emot att testa detta, gillar den mossgröna färgen. :)

  SvaraRadera
 12. Jag bar detta i veckan och måste säga att det är det Hologlam-lacket jag gillar sämst hittills, tycker att färgen kändes lite smutsig. Har heller inget problem med formulan, har faktiskt inte märkt förrän på typ de två sista lacken jag testat att de är holosjuka överhuvudtaget, jämför man med FNUG eller Nfu Oh så är ju detta verkligen inget liksom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, att lacka med Nfu Oh var ju ren katastrof. Höll på att slänga ut lackhelvetet genom fönstret innan jag skaffade Aqua Base.

   Radera
 13. I almost bought it the other day, now I'm regreting not doing it! It looks great on your nails :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thank you! It's a very nice polish and really worth owning.

   Radera
 14. Har just köpt det och tänkte visa det igår, fast jag såg vad Emma skrivit;) men nu hann jag inte lacka om. Ska bli spännande och se vad jag själv tycker om det.

  SvaraRadera
 15. Jättefint! Jag tror jag köpte nio stycken, men har bara visat ett av dem än så länge. Tror jag fick lite överdos eftersom det var så mycket Hologlam i bloggarna ett tag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fick absolut en överdos, men nu börjar dom kännas roliga igen.

   Radera
 16. I actually really liked this collection! I like the more subtle holos though, so that's probably why :))

  SvaraRadera
  Svar
  1. The thing is that I like this kind of holos very much, but I think that the hype around the whole collection made me a bit off about these.

   Radera
 17. jag tycker det är skönt att ha dessa superlinjära hololack som omväxling mot dem med grövre holopartiklar. De blir mer pixliga liksom, de lacken med grövre kornstorlek på spectraflairet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller absolut med dig på den punkten och som jag skrev i inlägget så vet jag inte vad jag gnäller över egentligen när jag gång på gång inser att jag gillar dom här typen av lack nästan mer än dom som grövre kornstorlek och superholos.

   Radera
 18. Ursnyggt och min favvo av de jag sett, är glad att jag äger detta :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror att det här kommer bli min favvo också. Den här typen av grönt är så mycket jag!

   Radera

Please leave a comment it means a lot to me!