måndag 2 september 2013

5 Polishes 14 Manicures - The Intro!

Ja vad är det egentligen för titel det där. 5 Polishes 14 Manicures. Det ska jag förklara för er nu. När man har väldigt mycket lack eller i alla fall många lack så har man ju oftast inte så svårt för att hitta lack att matcha ihop med kläder eller smycken eller vad det än kan vara, men med det här temat så vill jag visa att man faktiskt inte behöver ha så många för att kunna göra många olika manikyrer.

Därför bestämde jag mig för att plocka ut fem stycken lack, lämpligt nog av min alldeles för stora hög av otestade och de här fem lacken är dom som jag får använda fjorton manikyrer framåt.

Jag får enbart visa lacket för sig själv en gång och de andra verktygen som är ok att använda är penslar, dottingtools, svampar och mina stampinggrejer. Visst alla som inte är lika lacktokiga som vi har kanske inte allt det här hemma, men penslar går att köpa var som helst och dottingtool, tja det behöver man ju inte ha speciella går ju att använda pennor, knappnålar eller annat för att göra prickar. Svampar har nog de flesta hemma antingen make-up eller sådana där disksvampar.

Alltså får vi se hur det här lyckas i slutänden. Lacken valde jag ut med tanke på att jag ville ha så stor färgskala att jobba med som möjligt. Det är väl också så att har man inte så många lack, men är intresserad så har man oftast några av grundfärgerna blå, röd, grön hemma kanske.

Min förhoppning är att ni ska gilla idén och följa mig på min resa som jag även blivit sällskap av Fru Vesa på. Om någon annan känner för att haka på är det bara att maila mig eller skriva en kommentar här så att jag länkar till dig också i inläggen.

Så låt mig då presentera mina kompisar de kommande fjorton manikyrerna!

Color Club Beyond, Nubar Lemon Sherbert, Zoya Josie, China Glaze Snap My Dragon & Isadora Poolside

So what kind of title is that? 5 Polishes 14 Manicures. I will explain to you now. When you have a lot of polishes it's usually not so difficult to find polishes to match up with clothes or jewelry or whatever it may be, but with this theme, I want to show that you actually don't need to have so many to make many different manicures.

Therefore, I decided to pick out five polishes, appropriately enough of my far too large pile of untested and these five polishes is what I'm allowed to use fourteen manicures forward.

I can only show the polish for itself once and the other tools that are ok to use the brushes, dottingtools, sponge and my stamping stuff. Surely all that is not things that you might have if you're not a polishnerd, but most of it is.Brushes can be bought anywhere and dottingtool, well you don't need to have a special one you could use pens, pins or other things to make dots. Sponges is something that most of you have at home. Make-up ones or the ones you use for dishes.

So we'll see how things work out in the end. I chose the polishes so that I had a pretty wide color range to work with as possible. I also think that if you don't own as many polishes but are interested you probably have base colors like blue, red, green.

My hope is that you will like the idea and follow me on my journey . Joining me is also Fru Vesa. If someone feels like to join in, just email me or post a comment here so that I can link to you in the posts as well.

So let me introduce the polishes that will be my friends the next fourteen manicures!

32 kommentarer :

 1. Jättekul idé!! Ska bli spännande att följa!

  SvaraRadera
 2. Det ska bli superkul att följa dig på det här temat. Tycker det är en utmärkt idé. :-)

  SvaraRadera
 3. Spännande,det ser jag fram emot att kolla på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas att du kommer gilla resten av inläggen också :)

   Radera
 4. Väldigt kreativ idé och jag hade inte varit det minsta feg på att hänga med om det inte varit så att jag försöker göra mig av med många av mina arkivinlägg. Men jag hoppas på en repris i framtiden:)

  SvaraRadera
 5. great idea! can't wait to see :)

  SvaraRadera
 6. Rolig idé! Ska bli spännande att följa er båda. :)

  SvaraRadera
 7. Rolig idé! Ska bli kul att se.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då hoppas vi på att du gillar fortsättningen också.

   Radera
 8. Väldigt kreativt av dig! Jag kommer helt klart följa dig och de andra som hakar på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du vill följa med på mitt lilla äventyr!

   Radera
 9. Superrolig idé, verkligen!! Jag hade gärna hakat på om inte tiden varit så knapp för lackande och bloggande just nu. :-/ Men jag är riktigt sugen...
  Hur är det med tidsramen för den här utmaningen? Är det en manikyr per dag som gäller så att man är färdig om 14 dagar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min tanke är ett inlägg varje dag i 14 dagar, men jag har ju inga regler på det här så om du vill haka på senare så tycker jag bara det är roligt!

   Radera
 10. Men gudars vilken kul idé! Det ska bli jättekul att följa hur det går. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det återstår att se om det blir spännande eller inte ;)

   Radera
 11. Svar
  1. Vad kul! Då ska jag hålla koll på din blogg och länkar när du fått upp första inlägget :)

   Radera
 12. Haha!vitänkte visst väldigt lika.. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det lite spännande att vi plockade ut så pass lika lack :)

   Radera
 13. Vad roligt! :) Ska bli spännande att se var du kokar ihop av alla lack. Kanske följer med om nån vecka, om jag får? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl klart du får! Jag tycker bara det är roligt om fler testar oavsett när man gör det.

   Radera
 14. Svar
  1. Jag hoppas att det ska bli ett kul tema. Själv har jag i alla fall kul med att planera manikyrerna.

   Radera

Please leave a comment it means a lot to me!