onsdag 23 januari 2013

Grön Onsdag - China Glaze Starboard

Karin på Vacker & Underbar kom förra veckan på att vi skulle ha Grön Onsdag och varför inte. Jag hänger på när det passar ihop med det jag lyckats måla på och det gjorde det den här veckan :)

Nu blev det China Glaze två dagar i rad och faktiskt också lack inköpta på GeKå:s i Ullared två dagar i rad. Det här lacket har jag haft mina ögon på sen jag såg en jobbarkompis ha det redan tidigt förra året. Sen skaffade jag Loreals Green Couture och tyckte att det räckte med den. Nu har jag inte gjort någon jämförelse mellan dom här två, men det känns absolut som det finns likheter.

I alla fall så är Starboard ett härligt gräsgrönt krämlack från Anchors Away kollektionen. Finns en hel del trevliga lack i den. Lite i tunnaste laget kände jag när jag lackade, men ändå kontrollerbart. Två lite tjockare lager räcker. Visst blir torktiden lite längre då, men det funkar. På bilderna har jag inget överlack, så som ni ser blir det en mycket trevlig yta av lacket.

Allt som allt är jag väldigt glad att jag köpte det här. Fin färg och bra grund till nailart.

Karin on Vacker & Underbar came up with the idea last week that we should have green Wednesday's on our blogs and why not. I try to participate when it fits with what I managed to paint on and it did  this week :)

Now you get to see China Glaze two days in a row and actually polishes I purchased at Geka's in Ullared two days in a row. This polish I've had my eye on since I saw it on a work mate early last year. Then I got Loreals Green Couture and thought it was enough with that. Now I have not done any comparison between them, but it feels absolutely as there are similarities.

In all cases Starboard a lovely grass green creme polish from the Anchors Away collection. There are a lot of nice polishes in that collection. I felt that the formula was a bit thin when I painted, but still controllable. Two little thicker layers works perfectly for cover. Sure the drying time gets  a bit longer then, but it works. In the pictures, I have no top coat, so as you can see the polish is very glossy and nice even without.


All in all I'm very glad I bought this. Nice color and good base for nail art.

27 kommentarer :

 1. En favorit. Trivdes så himla bra i det här när jag bar det.

  SvaraRadera
 2. Den var mycket finare än jag trodde. Har bara sett flaskbilder och inte blivit imponerad nog för att kolla swacther. Nu blir jag ju sugen på den! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, i flaskan ser det inte mycket ut för världen.

   Radera
 3. China glaze är ofta återkommande favorit :D Super snygg grön färg på det här lacket! Det måste jag nog införskaffa till min samling också XD

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett av mina absolut favoritmärken. Sällan man blir besviken.

   Radera
 4. Vad fint! Gillar att det är lite knalligt! =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är liksom en blandning mellan lugnt grönt och knalligt.

   Radera
 5. Finfint! Jag har också varit sugen på denna, men har också Loreallacket som substitut...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste nog ta och göra en jämförelse på dom där två.

   Radera
 6. Snyggt som tusan!!
  Köpte ett liknande härom dagen från Sation.
  På bild ser det lika ut iaf. Kanske helt annorlunda irl ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sation har jag inte provat några lack ifrån, men sett en hel del fina. Ska bli kul att se ditt gröna.

   Radera
 7. Starboard är en av mina gröna krämfavoriter. Så lätt att måla med, så vacker färg och fin glans.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Smidigt att lacka och snygg färg. Kan inte bli så mycket bättre.

   Radera
 8. Det är en fin grön färg, men av någon anledning har den aldrig lockat mig. Tror jag har för många liknande redan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så där kan det vara och ibland är det kanske tur att man någonstans sätter stopp för att köpa för många lika. Jag börjar faktiskt hamna där också.

   Radera
 9. Beautiful and unique green! It looks great on you! :-)

  ~ Yun

  SvaraRadera
 10. I have Starboard and I love it! It is a really nice creamy green, not too dark, not too light!

  SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!