tisdag 20 augusti 2013

Chanel - Taboo

Det här är förmodligen det dyraste lacket jag köpt själv och bland de dyraste jag har i min lilla samling. Det superhypade Chanel Taboo. Givetvis så dyker ju frågan upp direkt i mitt huvud om det verkligen är värt sitt pris. 

Vi kan ju börja med att fundera på färgen. Den är ju helt fantastisk måste jag säga. Mörkt vampig lila med blåaktigt skimmer. Absolut en färg som jag trivs i och som jag kan tänka mig att bära många gånger till, men jag misstänker att det precis som med Peridot kommer att dyka upp dupes som är minst lika bra och billigare. Så långt tycker jag alltså att det är värt priset. Men helt ärligt så himla superunik är den väl inte. Eller?

Formulan då? Helt fantastisk och penslen är också bra även om jag gillar lite bredare penslar än den här. Två lager täcker utan problem. Torktiden är helt ok också. 

Vad har jag då kommit fram till? Jag vet faktiskt inte. Som sagt formulan är superbra, men det är den på många mycket billigare lack också. Färgen är underbar och den skulle jag nog inte vilja vara utan, men som jag skrev tidigare så kan man misstänka att det rätt som det är dyker upp dupes. Så har man inte 250 kronor att lägga på ett lack så skulle jag absolut vänta. Helt ärligt så tycker jag egentligen att det är alldeles för mycket pengar för ett enskilt lack, men samtidigt så älskar jag lacket och då är det väl ändå värt priset får jag ju anta. 

Vad säger ni? Har ni lacket eller är det överreklamerat? 


This is probably the most expensive polish I bought for myself and among the most expensive I have in my little collection. The super-hyped Chanel Taboo. Of course I started to question if this really is worth it's price.

We can start by taking a look at the color on this. It's absolutely fantastic, I must say. Dark vampy purple with bluish shimmer. Definitely a color that I enjoy and that I can think of to wear many times, but I suspect that just as with Peridot there will emerge dupes that are just as good and cheaper. So far I think it's worth the price. But honestly is it so amazingly super unique?

The formula then? Absolutely stunning and the brush is also good although I like a little broader brush than this. Two coats covers without problems. The drying time is quite ok too.

So what is the verdict then? I do not know! That said formula is super, but it's super on many very less expensive polishes too. The color is amazing and I would probably not want to be without it, but as I wrote earlier, one can suspect that there are dupes on the way. So if you don't have 250 SEK to spend on a polish, I would definitely wait. Quite honestly, I think really it's just too much money for a single bottle of polish, but at the same time, I love the polish and then I suppose I do think that for me it's worth the price.

What do you think?  Is this an overrated polish or worth the price?

44 kommentarer :

 1. Det är jättefint, men jag är nog den enda som inte känner att jag vill ha det:) kanske kommer det dupes

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast det är ju tur att det är just det här som är något dyrt som du inte vill ha :)

   Radera
 2. Fint. Men Chanel sitter uselt på mina naglar :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Satt helt ok på mig. Släppte ungefär när alla andra brukar släppa på mina kritiska fingrar dvs. tumme och pekfinger på högerhanden.

   Radera
 3. Jag älskar färgen, men tycker ändå att det är för mycket pengar för ett lack. Hoppas verkligen på riktigt bra dupes snart. :)

  SvaraRadera
 4. Jag har det och jag älskar det, men det ÄR ju mycket pengar... Har dock inte så många riktigt dyra lack, så därför tycker jag att det är värt det. Synd bara att det inte är riktigt lika ljust/åt det röda hållet som det är i flaskan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte heller många dyra lack och det här kändes ändå rätt att köpa. Håller med om att det kunde varit snäppet ljusare.

   Radera
 5. Det är superfint och jag tycker det är känslan som räknas också! ;)

  SvaraRadera
 6. Väldans fint, verkligen! Jag gillar det, och det är ju en färg som är lättmatchad dessutom. Enstaka dyrgriper tycker jag absolut man kan kosta på sig :)
  Jag sitter också med ett Chanel hemma som jag inte ens har swatchat än...Väntar liksom på tillfälle jag tror jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sån är jag också. Vissa lack är man liksom lite rädd om och vill använda på rätt sätt.

   Radera
 7. Det är jättefint, och verkligen ett lack för initierade! Alltså på avstånd ser det ju mest bara lila och mörkt ut, endast den som tittar nära och i detalj ser hur vackert det är :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det händer så himla mycket i det när man kollar lite närmare. Jag fick mycket positiva reaktioner på det här faktiskt.

   Radera
 8. Det är sååååå otroligt vackert! Jag skulle gärna vilja ha det, men jag tror inte jag skulle kunna lägga 250 kr för det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju mycket pengar, men jo, jag tycker det är värt det.

   Radera
 9. Jättefint har det själv, men sitter uselt på mina naglar.
  Vad använder du för underlack ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Essie Ridge Filling Base Coat. Sitter ganska bra på det, men Nubars Ridge Filler gör att lacken sitter bättre, men är sämre att måla på.

   Radera
 10. Så himla fint!

  Även om innehållet i flaskan kan vara lika bra hos budgetlack tycker jag ändå att man någon gång kan "behöva" ett riktigt lyxigt lack (eller läppstift). Det sitter i själva känslan, helt enkelt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig. Det är lite lyxigt liksom att ha ett "fint" märke på naglarna :)

   Radera
 11. Visst är det många kronor att spendera på ett lack men så länge det inte drabbar någon fattig så tycker jag inte att det finns något hinder för att köpa det. Förvisso så kommer det säkert mängder med dupes så småningom men det är något speciellt med originalet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju ändå något speciellt att ha originalet. Känns lite extra bra på något sätt.

   Radera
 12. Det ser fantastiskt fint ut, men jag kommer förmodligen satsa på en av de dupes som med all säkerhet kommer att dyka upp. Och dyker det inte upp några dupes så känns det ändå inte som en färg jag MÅSTE ha.

  SvaraRadera
 13. It's so gorgeous, I am so happy to own it too :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. It's an amazing color and I'm glad I bought it.

   Radera
 14. It's hard to justify the Chanel price but this is really lovely, and there's kind of a special feeling just knowing you're wearing something Chanel, lol. At least, that's how I feel when I wear one of their overpriced lipsticks ;)

  SvaraRadera
 15. Superfint! Svårt att säga om det är värt sitt pris, då det som du skriver antagligen kommer komma många dupes. Men ändå, det är ju Chanel. Märkesfreak som jag är så skulle jag gärna ha det i min samling. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland kan jag också bli lite märkestokig. I alla fall när det gäller elektronikapparater, men tydligen också på nagellack.

   Radera
 16. Jag gillar faktiskt inte det här speciellt så personligen tycker jag inte att det är värt pengarna. Lite för mörkt för mig och jag tycker att det påminner om lack jag har sett tidigare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst påminner det om andra lack. Det håller jag absolut med om. Själv gillar jag ju mörkare lack så för mig är det en hit.

   Radera
 17. Nu var ju min flaska visserligen en present, men jag tycker generellt att det är helt okej att köpa en dyrgrip som denna då och då. Hur ofta släpper de lack som egentligen är så fina att man ens blir sugen på att köpa dem när prislappen är så fet? I mitt tycke är det extremt sällan, så en splurge här och där någon gång vartannat år är nästan inte mer än rätt. Det är fint att unna sig själv en present då och då. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det. Sen kan man ju fynda resten av tiden, men ibland känns det lite extra kul att unna sig lite lyx.

   Radera
 18. Jag älskar ju mina Chanel så för mig är det klart "värt det". Eftersom det går att fynda lack så enkelt och störtbilligt nuförtiden på internet så tycker jag inte det är särskilt dyrt att omfördela lite av lackbudgeten så att det får plats lite fler Chanel (eller vilka andra lyxmärken man föredrar).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oftast kan man ju få tag på billigare via nätet, men ibland tycker jag det är så sjukt kul att verkligen gå in i en affär och få flaskan med sig hem direkt.

   Radera
 19. Håller med om att det är jättesnyggt! Men 250:- är lite väl saftigt. Frågan är hur mycket av de pengarna som sitter i varumärket? För det kostar garanterat inte så mycket att tillverka det... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varumärket står säkerligen för 80% av priset skulle jag tro.

   Radera
 20. Vackert och ja jag kan tänka mig att köpa detta trots prislapp ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag älskar lacket så för mig är det värt priset har jag bestämt.

   Radera
 21. Det är ett otroligt vacker lack men jag väntar spänt på dupes, är alldeles för snål för att vilja lägga 250 kr på ett enstaka lack.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar också vara rätt snål, men jag trösthandlade för att semestern snart var slut.

   Radera
 22. Jag brukar inte köpa Chanel, men detta vill jag verkligen ha! Sicken tur då, att jag nyss köpte det på Facebook för 160! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag såg det. Grattis! Jag tror du kommer att älska det.

   Radera

Please leave a comment it means a lot to me!