måndag 9 september 2013

5 Polishes 14 Manicures - The Gradient

Jippie, lyckan när man står i duschen och inser att man ställt klockan en timme för tidigt....

Helt säker var jag på att jag ville göra någon typ av gradient av de här lacken. I mitt huvud hade jag dessutom klurat ut hur snygg den skulle bli, nåväl den kanske inte blev riktigt så som jag tänkt mig men återigen så gillar jag verkligen hur dom två färgerna som jag använde funkar ihop.

Det här är ju också något som vem som helt kan göra, ok jag erkänner att få det snyggt är inte helt enkelt, men grejerna till det har troligen dom flesta som håller på med lack hemma. Antingen en make-up svamp eller en vanlig sån där disksvamp.

Måla basfärgen låt det torka ordentligt. Jag la topplack på emellan för att det verkligen skulle vara torrt när jag börjarde svampa på nästa färg. När det väl torkat så tar du och penslar på färgen du valt på svampen och sen är det bara att börja svampa på den på nageln. Topplack på det!

Jag valde att bottna med Nubar Lemon Sherbert och återigen så är det Zoya Josie som fått vara med som accentfärg i gradienten.

Och Fru Vesa har säkert något kul att bjuda på hon också :)

I was sure that I wanted to do some type of gradient of these polishes. In my head, I also figured out how nice it would be, well maybe this isn't exactly how it looked in my head, but again I really like how the two colors that I used work together.

This is of course also something that anyone can totally do, ok I admit that getting it nicely is not easy, but the tools to make it is probably something  that most of you have at home. Either a make-up sponge or one of those that you use when you clean your sink or bathtub.

Paint the base color and let it dry thoroughly. I used top coat in between so that it really should be dry when I started to make the gradient. Once it has dried you apply the color of your choice to the sponge and start to apply it on the nail and to finish it use a layer of top coat. 

I chose to have Nubar Lemon Sherbert as a base and again, it's Zoya Josie who got to be the accent color in the gradient.

I'm sure Fru Vesa shows something nice as well!

9 kommentarer :

 1. Ljust krämlack har jag inte kommit på knepet för att få en snygg svampning. Du verkar dock ha klurat ut det och jag håller med, himla snygga färger ihop.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker det är skitsvårt med ljusa lack, det här blev ok, men i mitt huvud såg jag en perfekt variant!

   Radera
 2. This is so cute! Love the bright fresh colors you chose, and the end result is awesome! :)

  ~ Yun

  SvaraRadera
  Svar
  1. I also think that the colors worked very well together.

   Radera
 3. Svar
  1. It became alright, but I still think I need to practise doing bright gradients.

   Radera

Please leave a comment it means a lot to me!