torsdag 20 september 2012

R = Robyn - Zoya

Tiden går fort när man har roligt!!

Vi är redan på R och där hittar vi ett lack som jag inte för mitt liv kan förstå varför jag har haft stående sen i våras någon gång. Lacket i sig tillhör Flash kollektionen som Zoya släppte sommaren 2010.

Robyn är en härligt mellanblå creme. Familjen sa att det var en Kakmonster blå och det kan väl kanske stämma. Jag skulle nog vilja säga ett mellanting mellan smurfblå och kakmonsterblå. Öh, vilken bra färgbeskrivning det där var...

Formulan är helt ok, men lite knepigare än vad jag är van vid från Zoya lacken. Man fick vara lite försiktig så man inte drog med sig färgen när man skulle rätta till lite. Jag har tre lager på, men man skulle nog kunna komma undan med två. Ett lager Seche över, med en snygg bubbla på långfingret.

Bilderna är det bästa jag kunde åstakomma, jag hade till och med mannen och sonen till att stå och hålla ett lakan framför lite lampor för att försöka få rätt färgåtergivning. Gick så där ändå. Jag upplever den som lite mörkare än vad som visas på bilderna. Nåja, ljustält beställt så jag hoppas det ska gå bättre i fortsättningen med färgerna.

Time flies when you're having fun!

We are already on R and there we find a polish that I can't for my life understand why I have had since this spring and left it untried! This is part of Zoya's Flash collection that they gave out summer 2010.

Robyn is a beautiful medium blue creme. The family said it was a cookie monster blue and it may well be true. I'd like to say something between smurfblue and cookie monster blue. Uh, what a great color description that was ...

The formula is quite ok, but a little trickier than what I'm used to from Zoya lacquer. You had to be a little careful so you don't sweeps away the paint if you need to correct something. I have three layers on, but you could probably get away with two. A layer of Seche, with a nice bubble on the middle finger.

The pictures are the best I could accomplish, I even had my man and the youngest son to stand and hold a sheet in front of some lights to try to get the right color. Didn't go the way I wanted anyway. I experience it as a bit darker than shown in the pictures. Well, light tents ordered so I hope it will go better in the future with the colors.

9 kommentarer :

 1. Det här lacket har stått på min önskelista i säkert ett och ett halvt år nu. Jag måste verkligen åtgärda det.

  SvaraRadera
 2. Jag älskar Robyn! Den vackraste himmelsblå som finns!

  Ljustält är jag tveksam till då jag hittills inte sett många bilder som ger en rättvis bild av lacken tagna i ljustält men några undantag finns ju alltid. Neglelakkmani är väl den enda jag kommer på. Annars brukar bilderna visa upp lacket lite väl smickrande eller helt osmickrande och "platt". Det behöver ju inte bli så i ditt fall, så ta inte min kommentar som något annat än mitt funderande kring ljustält i allmänhet. Emma använder ju ljustält ibland hos oss och det är helt okej bilder. Fasen, dagsljus är ju inte alltid optimalt heller. Det är svårt att hitta det optimala ljuset så alla lösningar är värda att testa. Det blir spännande att se resultaten av ljustältbilderna alla fall och funkar det bra för dig så kanske jag blir övertygad om dess förträfflighet.

  Märks det att jag är hemma och sjuk? Alldeles för långa kommentarer... Sorry...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, jag tror att förken behöver komma ut ur huset ;)

   Först och främst så kommer jag att fortsätta förska ta utomhusbilder så mycket jag kan eftersom jag ändå tycker att dom visar upp lacket mest rättvist. Sen är jag ganska säker på att jag kommer springa runt hela huset för den optimala bilden. Fast dom bilder jag testfotat i mitt lilla tält som för övrigt inte består av enbart vita genomlysbara sidor är rätt bra.

   Nu tog inte jag det här som kritik på något sätt och jag vill gärna ha ärliga omdömmen när mina "tältbilder" börjar dyka upp :)

   Och Robyn, det är en riktigt skönhet det!

   Radera
  2. Ja, jag tycker ju du har tagit väldigt rättvisande bilder även av svåra lack, som No Plain Jane t.ex, så jag tror inte att du kommer publicera skruttbilder. Skönt att du inte tog det som kritik. Jag har funderat och diskuterat ljustält för mycket med både Emma och Sofia så jag liksom hoppar in i diskussioner helt objuden.

   Ser verkligen fram emot att se vad du ska får till. Och som sagt, blir dina bilder skitbra kommer jag ta ett varv till med tänkarmössan och se om jag också ska ha ett. :D

   Radera
 3. Oh my, what a beauty... MUST have!!!!

  SvaraRadera
 4. A gorgeous blue indeed. I like the colour described as smurf blue :D

  SvaraRadera
 5. This is a beautiful color! I almost bought it the other day and now I wish I had! :)

  SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!