söndag 2 september 2012

Nailartsunday: Red & Black Gradient

Jag är inte något vidare bra på att göra gradients, men det blir bättre och bättre. Skam den som ger sig liksom.

Igår bar jag det väldigt vackra China Glaze Bohemian Chic och fick genast en liten vision om att göra en gradient med svart på detta. Tog fram en make-up svamp och Kicks Black Calvados och började kladda. Som tur var började jag på högerhandens fingrar så när jag väl kom till fotohanden började jag få in lite stil på det hela. Över det hela har jag ett lager Seche.

Tyvärr har inte humöret varit på topp den här helgen och det visar sig även när jag skulle fota idag. Blev så där, men får duga ändå.

Jag skulle vilja veta vad för typ av svampar ni använder när ni gör gradients? Sen vill jag också uppmana er att titta in hos My Nail Polish Online om ni vill se riktigt snygga gradients. She's the Queen of Gradients!


I'm not any good at making gradients, but it gets better and better.

Yesterday, I wore very beautiful China Glaze Bohemian Chic and immediately gained a little vision to make a gradient with black on it. Took up make-up sponge and Kicks Black Calvados and started smudging. Luckily, I started on the right hand fingers, so once I got to the photohand, I started to get a little hang of it. Over all, I have a coat of Seche.

Unfortunately, my mood has not been at its peak this weekend and it shows even when I tried to shoot today. Not the best, but will have to do anyway.

I would like to know what kind of sponge you use when you make gradients? If you would like to se really nice gradients you should visist. My Nail Polish Online. She's the Queen of Gradients!

8 kommentarer :

 1. Jag tycker din gradient blev fin!
  Jag har bara gjort två i mitt liv och jag vet inte om mitt råd för svampar är något att ha men jag använder en scotch brite, men bara den gula delen. Klipper av en liten bit alltså. Smidigt och billigt.

  SvaraRadera
 2. Black and red look really great together, also in a gradient. I like the final result :)

  SvaraRadera
 3. Fint! Gillar kombinationen får mig att titta en gång till. =D

  SvaraRadera
 4. Jag tycker det blev jättefint! Svart och rött är vampigt och snyggt tillsammans.

  SvaraRadera
 5. Oh, vad vackert det blev :) Jag använder en bit av en kökssvamp :D

  SvaraRadera
 6. Tycker din gradient är läcker, gillar när den inte blir så kompakt. Själv använder jag mig av en make-up svamp, borde däremot öva mer än vad jag gjort;)

  SvaraRadera
 7. Jag tycker inte att det var något fel på gradienten,såg väldigt snyggt ut :) Jag har gjort en del gradienter men jag vill inte påstå att själva svampen är det avgörande, jag har testat väldigt olika (samma material som madrasser, såna triangelformade foundationsvampar, kökssvamp, puderdutt(bla sån från isadora i "tyg"(?)) och jag tycker att man kan få samma resultat med alla. Däremot "tekniken" tycker jag kan vara avgörande. Jag har sett att vissa målar tex en grundfärg i tex vitt sen målar de direkt på svampen tex rött upptill och svart nedtill i samma form/storlek som det ska bli på nageln. Personligen tycker jag det blir "sämre" gradienter då. Jag målar först en grundfärg (det som ska vara längst upp) sen tar jag den andra färgen och duttar ytterst på alla tippar (blir väldigt blött då det är nymålat på svampen) tills svampen nästan blir torr(lite lack på), sen duttar jag med det "torra" längre upp på nageln. Osså gör jag om detta tills önskat resultat. Detta gör att det blir väldigt tunt och blir tjockare/mer färg längst ned och gradienten blir snygg (tycker jag). Om det inte är glitter så tar jag basfärgen och duttar över det tunna också för att göra övergången "osynlig". Nu vet jag inte om den här långa förklarningen gav någon hjälp men jag hoppas du förstår vad jag menar. Kanske borde ta och göra en tutorial :)

  SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!