fredag 9 mars 2012

Kleancolor Chunky Holo Black

Det är ju fredag vilket normalt innebär Holofredag, men även om namnet antyder Holo så är jag väl lite tveksam om man kan kalla det här för ett Hololack, effektlack absolut och hur fint som helst är det, men Holo, nä det är att ta i!

Chunky Holo Black är det första av mina Kleancolor lack som jag testar. Resultatet gör mig absolut inte besviken!

Jag funderade över vilken färg som bäst skulle funka som bas, men efter att ha testat lite olika varianter bestämde jag mig för att använda mig av Depend 039 ett svart cremelack som inte ska användas med Depends egna topplack eftersom det då skiftar färg till mörkblått!!

Chunky Holo skiftar hur fint som helst mellan grönt, rött och orange. Det består av glitter i olika storlekar som ligger i en grå/brun bas. Det är som sagt ett effektlack och inget som jag skulle använda ensamt. För att få max effekt får man ta ett ganska tjockt lager vilket tyvärr gör det hela ganska så segt i torktider. Jag tänkte att ett lager Seche fixar ju detta, men istället råkade jag ut för att lacket drog ihop sig. Dock inte med en gång utan upptäckte detta när jag vaknade dagen efter. Om jag behöver tunna mitt Seche eller om det är något av lacken som inte riktigt är kompatibelt med topplacket vet jag inte. Om någon varit med om något liknande får ni gärna tala om detta.

I vilket fall som helst så är jag barnsligt förtjust i sådana här effekter. Hur snyggt som helst! Familjen tyckte att det var fint, fast ena sonen benämnde det som att det såg flottigt ut på ytan! Hur menade han då? Å andra sidan så läste jag hos någon annan att det ser ut som olja i en vattenpöl. Finns en poäng där faktiskt.

Det blir en del bilder idag, för att ni ska förstå hur fint det är. För att fånga bild var inte lätt.

Tre lager Depend och ett lager Chunky. Tjockt och lååång torktid.

Här syns alldeles klart hur det skiftar i grönt!

Ursäkta de tråkiga tipparna, men så här såg det ut dag två.

Det här är så fint och ännu bättre är det i verkligheten. Jag har suttit och tittat ner på fingrarna när jag skrivit idag och normalt sett tittar jag helst inte ner då utan koncentrerar mig på skärmen!

Är det någon annan som upplevt problem med Kleancolors lack? Att dom har dragit ihop sig om man använt Seche vite på?

It's Friday, which normally means Holofriday, but even if the name suggests Holo I get a little doubtful if you
 can call this a Hololack, effect varnish absolute and a very nice one but Holo, nah I don't think so!

Chunky
Holo Black is the first of my Kleancolor polish that I try. The result definitely doesn't disappoint me!

I thought about
what color that would be best as a base, but after trying some different variations, I decided to use my Depend 039 a black creme that should not be used with Depends own topcoat as it changes color to dark blue!

Chunky
Holo shifts colours between green, red and orange. It consists of glitter in different sizes in a gray / brown baseTo get maximum effect you need to use a fairly thick layer which unfortunately makes it pretty hard to get to dry. I thought that a coat of Seche would fixe this, but instead, I happened to get to polish pulled together. But not right away. I discovered this when I woke up the next day. If I need to thin my Seche or if there is any paint that are not quite compatible with the Seche I do not know. If anyone experienced anything similar, please feel free to tell me about it.

In
any case, I am childishly fond of these kinds of effects. The family thought it was fine, though one of my son's said that it looked greasy on the surfaceOn the other hand, I read in someone elses blogg that it looks like oil in water.

What do you think of it? And have any of you had problems with polishes not being compatible with Seche?1 kommentar :

  1. Hej! Har inte testat Seche vite på Klean, men på Orlys glitterlack så drar det också ihop lacket .-(

    SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!