onsdag 5 juni 2013

Orly - Space Cadet

Och vi går raskt vidare till en klassiker bland lack. Tycker jag i alla fall. Orly Space Cadet släpptes i en kollektion som kallades Cosmix FX 2010.

En helt galet fin kollektion och det här lacket är inget undantag. Space Cadet är multichrome det växlar mellan lila, grön, guld och lite brunt. Första lagren var väldigt tunna och jag kände mig besviken, men efter fyra lager och en titt på lacket ute i dagsljus så ändrade jag mig snabbt. Jag har liknande lack bl.a. Pretty Serious Atomic Brain, men det är grövre i texturen känns det som även om dom är ruskigt lika.

Som sagt det är ganska skirt, men Orlys pensel är som vanligt mycket trevlig och formulan också. Fyra lager har jag på och jag tror faktiskt inte jag kunnat komma undan med mindre. Torktiden var helt ok.

Normalt sett så tycker jag inte speciellt mycket om guldiga lack, men i kombination med lila så har jag inga problem med guldet. Jag tycker mycket om det här och blev väldigt sugen på att försöka hitta kompisarna i kollektionen också.

Och som vanligt när det är duo/multichroma lack så blir det bildspam.


And wequickly moves on to a classic polish. At least that is what I think, anyway. Orly Space Cadet was released in a collection called Cosmix FX in 2010 by Orly.

An incredible nice collection and this polish is no exception. Space Cadet is multi chrome it alternates between purple, green, gold, and a little brown. First layers were very sheer and I felt disappointed, but after four layers and a look at the varnish out in the daylight  made me quickly change my mind. I have similar polishes including Pretty Serious Atomic Brain, but I think the texture in that is a bit different, but they are really close to each other.

As I mentioned it's sheer, but Orly's brush is as usual very nice and the formula, too. Four layers I have on and I do not really think I could get away with less. The drying time was ok.

Normally, I don't like golden polishes so much, but in combination with purple the problems disappear. I really like this polish and I will try to find it's friends from the same collection as well.

And as usual when it's duo / multichrome polishes it will be image spam.

25 kommentarer :

 1. Spam away - this amazing polish deserves it!!

  SvaraRadera
 2. Trist att det är lite skirt, men det kan man ta när det är så fint! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut! Jag kan lätt tänka mig att använda det här igen.

   Radera
 3. Det är verkligen helt galet fint. Borde köra en vecka med klassiker...eller en dag i veckan då man återuppväcker någon gammal goding. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man är lite dålig på att använda sina favoriter. Jag har tänkt att jag ska försöka skärpa mig.

   Radera
 4. Supersnyggt!! Äääälskar det här. :-)

  SvaraRadera
 5. Det är verkligen underbart! Hela kollektionen är värd att skaffa. :-)

  SvaraRadera
 6. Så himla fint! Skulle gärna äga det här :)

  SvaraRadera
 7. Det är ett härligt lack!

  SvaraRadera
 8. Vilka vackra skiftningar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt underbara och att dom är så synliga hela tiden gör att jag älskar det här ännu mer.

   Radera
 9. Jag är ute efter Halleys comet i samma kollektion, går de ens att få tag i längre?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ebay skulle jag tro att man kan hitta den på.

   Radera
 10. Detta är verkligen vackert.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är väldigt vackert och jag är så glad att jag har det!

   Radera

Please leave a comment it means a lot to me!