torsdag 20 juni 2013

Tema Svenskt! / A Swedish Theme - Brite Birds The Dynamo

Tänkte att jag inte bara skulle visa upp lackmärken som är enkla att få tag på den här veckan. Nä, vi har faktiskt två Indiemärken i det här landet också. Säkerligen finns det flera, men det är dom två jag känner till och ett av dom visar jag idag och det andra kommer också att visas. Om du känner till något mer svenskt märke vill jag gärna att du kommenterar och talar om vilket. Inhemska märken ska självklart prioriteras!

Det finns en fantastiskt duktig och kreativ tjej bland oss bloggare som heter Sanna och har bloggen Make Up My Lack. Tidigare har hon också sålt lack under sitt eget märke Brite Bird. Just nu ligger shoppen nere, men jag misstänker att det är många med mig som hoppas att den en dag ska öppna igen.

Jag har inte många lack som jag känner att det gör något om det skulle ta slut, men det här gör det. Lacket heter The Dynamos och märke är ju då som sagt Brite Bird. Anledningen är ju så klart att jag kan inte få tag på det här igen. Inte ens väldigt dyrt på ebay.

Lacket är ett blått crelly, tror jag, för det känns inte riktigt som en jelly med massa, massa blå och silvriga microglitter i det. Den här gången valde jag att lägga det över China Glaze Man Hunt just för att inte slösa för mycket och då har jag två lager för att få upp djupet ordentligt i lacket. Om man använder det för sig själv räcker det med tre lager för full täckning. Över alltihopa har jag Fast forward.

Det här är vackert. Som kärlek i en liten flaska. Det är också det närmaste jag kommer Essie Starry Starry Night det är i och för sig något mörkare i basen, men konceptet känns lika. Jag tror att det här är ett av de vackraste lacken i min samling faktiskt.

I would like to show you something completely different from the mainstream brands that you have seen so far this week. In Sweden we don't have a lot of Indiebrand makers but I do know of two brands and today I will show you one of them. The other will have a post of it's own. If you happens to know of any other Swedish Indiepolish please let me know.

There is a fantastic creative and talented girl among us bloggers called Sanna and her blog is called Make Up My Lack. She has also sold polishes from her own brand Brite Bird before, but right now the brand is on hiatus. I do suspect that there are many of us who hope that one day she will open her shop again

I don't have a lot of polishes that I feel that I would get sad if the bottle would get empty but this is one of them or maybe the only one I have.  The polish is called The Dynamos and the brand as I said Brite Bird. The reason I treasure this so much is because I can't get another bottle not even very expensive on ebay.

The polish is a blue crelly, I think, because it does not feel like a jelly with lots and lots of blue and silver micro glitter in it. This time I chose to put it over China Glaze Man Hunt just to save the precious drops. I have two layers over that. to make the depth of the polish pop up. If you use it on it's own you need three layers for coverage. And then I have a layer of Fast Forward on top. 

This is beautiful. Like love in a small bottle. It is also the closest to Essie Starry Starry Night I will ever get even though SSN is darker at the base, but the concept seems similar. I think this is one of the most beautiful polishes in my collection actually.

32 kommentarer :

 1. Jag hängde aldrig på tåget när dessa blev populära. De låg utanför min dåvarande budget, ångrar mig så här i efterhand för de är verkligen något speciellt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ångrar att jag bara köpte ett. Var inne jag riktigt förstod hur speciella dom är.

   Radera
 2. Åh härligt lack! Visade inte Linda från Lindas Nailorama ett lack som såg ut att vara i närheten av detta, fast mörkare då? Typ i måndags?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du tänker nog på Skyscraper. Dom är lika, men ändå väldigt olika på något sätt.

   Radera
 3. Fantastiskt vackert! Jag hoppas också att Sanna öppnar sin shop igen någon gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det vore så himla kul om hon gjorde det.

   Radera
 4. Åhh vad fint, jag hade ingen aning att hon gjorde så fina lack. Vad roligt. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sanna är en riktig klippa på att blanda lack. Googla på Brite Bird så får du upp massa mer snyggingar.

   Radera
 5. Jaaa The Dynamos är helt galet vackert! Det är högt älskat här!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett av de få lack som jag har i min samling som jag är riktigt rädd om.

   Radera
 6. This is one truly amazingly beautiful polish - wow - just wow!

  SvaraRadera
  Svar
  1. It's amazing. I sat and stared at my nails when I wore this :)

   Radera
 7. Så fint det är! Önskar jag kunde skaffa ett jag med!

  SvaraRadera
 8. Ååååh så vackert!!!!! Förstår att du älskar det!

  SvaraRadera
 9. Super fint, synd att shoppen ligger ner nu :(

  SvaraRadera
 10. det är ett fantastiskt snyggt! Jag önskar också att sanna skulle börja igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många av Sannas lack är superfina och jag har bara det här! Men, det finns ju andra som också är bra på att blanda ihop lack ;)

   Radera
 11. Blått är inte min favorit färg men detta är så himla snyggt! Ser verkligen ut som en stjärnbeströdd himmel. :)

  SvaraRadera
 12. Verkligen ursnyggt! :)
  /Rebecka

  SvaraRadera
 13. Åh vad fint!! Har aldrig hört talas om detta märke. Har tydligen inte alls hängt med ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ganska hypat omkring Brite Bird förra våren (har jag för mig att det var ).

   Radera
 14. Så himla roligt att du gillar det :-)

  SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!