torsdag 6 juni 2013

Nail Pattern Boldness - Glitter A-Peel

Först vill jag passa på att önska er alla en riktigt skön Nationaldag. Själv ska jag åka och kolla på ponnytrav med familjen.

Dagens första, för det kan faktiskt bli ett till senare, inlägg blir inte ett vanligt swatch inlägg utan en recension av ett baslack. Jag vill också varna känsliga läsare för det kommer en del nakna naglar i dagens post.

Lacket kommer från Nail Pattern Boldness och heter Glitter A-Peel. Jag tror de flesta av oss någon gång har suttit och svurit över glitterlack som är ett helvete att få bort eller använt oss av Seche Vite metoden och fått lacket att trilla av kanske lite för snabbt. För er som inte känner till Seche metoden så funkar den som så att man använder topplacket Seche Vite som baslack och överlack till glitterlack. Håller knappt ett dygn sen kan man plocka bort lacket i stora bitar.

I alla fall så är tanken med Glitter A-Peel samma att man ska kunna använda ett underlack som gör det enkelt att plocka bort glitterlacken utan att behöva kämpa i timmar med vanlig remover eller behöva dränka fingrarna i aceton eller använda foliemetoden.

När jag fick reda på att detta skulle säljas hos Edgy Polish kunde jag absolut inte låta bli att testa. Enligt instruktioner så ska det här funka bäst med två lager Glitter A-Peel som baslack så det är vad jag hade på.

First I want to wish all of us Swedes a happy and sunny National Day. Personally, I will go and watch trott with the family.

Today's first, because it can actually be a second posts later,  are not a usual swatch posts but instead a review of a base coat. I would also warn sensitive readers. There will be some nude nails in today's post.

This is a basecoat from Nail Pattern Boldness and is called Glitter A-Peel. I think most of us have cursed over glitter polish that is a hell to get off or used the Seche Vite method and got the polish to fall off maybe a little too quickly. For those of you who do not know of the Seche method. You take the toppcoat Seche Vite as a base coat and top coat to glitter polishes. It works barely one day then you can remove the polish in large pieces.

In any case, the idea with Glitter A-Peel is kind of the same. That you should be able to use a base coat that makes it easy to remove glitter polishes without having to fight for hours with regular remover or having to submerge your fingers in acetone or use foil method.

When I found out that this was to be sold at Edgy Polish, I could absolutely not resist testing. According to the instructions,  it works best with two coats of Glitter A-Peel as base coat so that's what I had on.


Så här ser mina grymt missfärgade naglar ut innan jag la på Glitter A-Peel och med två lager på. Jämnar ut bra måste jag säga. This is how my extremly discolored nails look naked and with two coats of Glitter A-Peel on. It evens out the nail pretty good.

Men, nu kommer ju funderingarna funkar det verkligen då? Ja, det tycker jag absolut det gör. Vi kan börja med hållbarheten. När jag använder mig av Seche så kan jag säga att det inte håller ett dygn ens. Det här lacket hade jag på i drygt två och då hade det visserligen chippat minimalt på vänster hand och en del på höger, men då ska vi också tänka på att jag sitter och skriver på ett tangentbord dagarna i ända på mitt jobb. Det är sällan ett glitterlack håller längre med vanliga baslack på mig. 

But, the question is: Does it really work? Yes, I definitely think it does. We can start with sustainability. When I use Seche, I can say that it doesn't last even a day. This polish I had on for over two and yes there were minimal tipwear and chippig on my left hand and more on the right. But then we should also keep in mind that I'm writing on a keyboard all day long at my job. There is rarely a glitter varnish that last longer with regular base coat on me.

Inte mycket chippning att klaga över här tycker jag. Bilden är tagen strax innan jag tog bort lacket igår kväll. Not much to complain about here. As you can se there are som bald spots but not much. The picture is taken right before I removed the polish last night.

Hur var det då att plocka bort det? Först tyckte jag det var lite trixigt, man måste ha en sån där orangestick eller nagelbandspinne eller vad det nu heter. Har man bara kommit under baslacket på ett ställe så var det inga problem att få resten att släppa också. På mig hade det börjat släppa lite uppe på tipparna så det var egentligen inga problem förutom att jag då tyckte man skulle börja vid nagelbasen först. Tips: Börja där det redan släppt lite.

How was it to remove it? At first I thought it was a bit tricky, you have to have an orangestick as help. I tried to remove it by loosen it up at the base of the nail, and that was a bit hard, but often the polish is looser on the tip over the finger and if loosen there you can easily get the stick under it and the rest will follow without a problem.  

Som ni ser så fick jag bort lacket så att jag nästan skulle kunna återanvända det som lösnaglar. Eller kanske inte, men jag är väldigt nöjd med resultatet och ni ser ju också att det är minimalt med lack kvar på naglarna.

Om jag kan rekommendera det här? Ja, det kan jag absolut. Med tanke på att en flaska inte kostar mer än 85 kronor på Edgy Polish så är det klart värt att testa. Dessutom såg jag att idag den 6/6 är det 10% på alla beställningar så passa på!

As you can see the polish came of in nice big pieces almost reusable or maybe not. There is certinaly not much polish left on the nails.

If someone asked if I could recommend Glitter A-Peel I would say yes. It's a low price on the bottle and it works very well so I say try it. I bought mine at Edgy Polish that today to celebrate our National Day is haven 10% of on all orders. So why not get some nice glitterpolishes and this to help you wear it an easy way.

28 kommentarer :

 1. Tack för recension. Jag hade redan bestämt mig för att testa det där lacket, och nu har jag bestämt mig ännu mer. :-D

  SvaraRadera
 2. Tack för en bra och utförlig recension! Länkar den gärna till shopen!

  SvaraRadera
 3. Jag beställde för första gången igår på Edgy Polish, missade 10% men skit samma. Beställde överlacket från samma märke som ska jämna ut glitterlack. Mycket spänd på detta.

  Jag ska fundera på det här underlacket. Vissa glitterlack är ju värre än andra och det är ju så att man tvekar på att använda de lacken trots att de är underbara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har det också, ska testa lite till innan jag recenserar.

   Nu har jag ju bara använt det en gång, men jag gillar verkligen att det håller längre än när man använder SV metoden.

   Radera
 4. Intressant! Det kan ju vara värt att testa.

  SvaraRadera
 5. Väldigt bra recension, jag ska ta bort mitt idag, får se hur det går. Det verkar ju onekligen bra. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska bli kul att höra vad du tycker sen. Såg att du också hade en flaska.

   Radera
 6. Fick precis mitt så jag har inte hunnit testa än, men har bara läst positiva recensioner om detta så jag ser fram emot att prova!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade också bara läst bra saker innan och hittills så har det ju stämt.

   Radera
 7. Åh det här var en väldigt bra recension av ett intressant lack. Tack för tipset då jag inte ens hade hört talas om det :D Värt att testa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker absolut det är värt att testa.

   Radera
 8. Grymt, det här måste jag nog nästan köpa, trots att jag egentligen inte har råd med mer lack denna månaden..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer en månad efter den här också ;)

   Radera
 9. That's a great review - very useful!

  SvaraRadera
 10. Sådär kan jag göra med alla mina nagellack,oavsett om det är glitter eller inte. Spelar heller ingen roll vilket baslack jag använder. Mina naglar är skumma.
  Det ruggar det upp ytan mycket och det gillar jag verkligen inte. Tyvärr såg det ut som att det här också gjorde det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va! Vad har du för skumma naglar? Näe, det är inte speciellt ruggat på själva nageln det är nog snarare lite baslack som sitter kvar.

   Radera
 11. Tack för recensionen! Nu har jag beställt ett!

  SvaraRadera
 12. Ooh I've never heard od the Seche method! I have been using Elmer's glue as basecoat. Thanks for letting us know!!

  SvaraRadera
 13. Slter det inte på naglarna då? Set för det ju anses bör man drar bort lack...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, jag tror inte att det här sliter mer än alla andra metoder att få bort riktigt elaka glitterlack.

   Radera
 14. Jag gillar Seche som metod, fungerar riktigt bra. Detta verkade inte vara det minsta sämre så det kanske blir ett köp någon gång framöver:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker också att det fungerar bra, men för mig så brukar det trilla bort lite för tidigt vilket jag upplevde att det inte gjorde med det här. Ok, lite mer pill för att få bort det, men hellre det än att inte vilja använda glitter när man ska bort för att man tror att det ska trilla av.

   Radera

Please leave a comment it means a lot to me!