onsdag 5 juni 2013

Sunshine AwardIdag har varit en riktigt jobbig dag på jobbet. Stressigt som bara den och inte blev jag färdig med det jag skulle utan fick lämna över till nästa man. Just en sån dag känns det extra kul att få bli nominerad till ett Sunshine Award. Dessutom en sån där dag när jag känner att jag behövde en puff i baken för att få min bloggarkänsla att gå uppåt igen. Ni vet ibland känns det bara som att man kört fast lite grann.

Så först och främst vill jag tacka Ann-Sofie som har en av mina svenska favoritbloggar Colour It. Har ni inte stiftat närmare bekantskap med den bloggen innan så är det på tiden. Ann-Sofie skriver alltid så levande och härligt om lack och andra skönhetsartiklar. På ett sånt sätt att man blir glad och inspirerad. Dessutom är hon en av dom underbara kvinnorna som man lärt känna genom vår lacka-byt grupp på Facebook.

Reglerna för den här utmärkelsen är följande:
* Tacka den som nominerat dig och inte för att härmas, men jag säger som mina bloggkollegor: Det är väl självklart!
* Lägg ut utmärkelseloggan på din blogg.
* Dela med dig av 7 fakta om dig själv
* Nominera 5 eller fler bloggar som inspirerar dig.

Today has not been the best of days. So much to do at my work and I didn't even get the chance to finish but had to pass some work over to a college. Just one of those days when you get a little bit extra glad when you find that you have been nominated for a Sunshine Reward. And also one of those days when I feel that my bloggingspirit needed a push in the right direction. I have felt a bit tired and uninspired.

So first of all I would like to say Thank You! to Ann-Sofie who nominated me. She has a blog called Colour It. One of my favorite Swedish blogs, but she  also writes in English. Ann-Sofie's writing style is so vivid and colorful. She writes in a way that gets me inspired and happy. And she is also on of the wonderful ladys that I have got to know through our swap group on Facebook.

The rules are simply and as follow:
* Thank the person who nominated you and I will say as my friends has already said: That is so obvious!
* Post the award logo on to your blog.
* Share 7 facts about yourself
* Nominated 5 or more blogs that inspire you.

7 fakta om mig! / 7 facts about me!

* Jag och min man har varit tillsammans i 26 år. Nu kanske ni tror att jag är i typ pensionsåldern, men det är fel. Vi träffades när jag var 16 år. Resten får ni räkna ut själva. Han tycker möjligen att mitt lackintresse är lite galet, men stöttar mig i mitt bloggande.

My husband and I have been together for 26 years. Ok, you might think, she has to be like 65 years old or something, but no I'm not. We met when I was 16. You can do the math on your own. He might think that my polishinterest is a bit crazy but is supportive of my blogging. 

* Min absoluta favorit tv-serie är Grey's Anatomy och paniken är inte långt borta om jag inser att jag kommer att missa ett avsnitt. Detta intresset delas dock absolut inte av min man.

My absolute favorite tv-show is Grey's Anatomy and I do get som panic feelings if I realize that I am going to miss one episode. This interest is however not shared with my husband.

* Jag är sjukligt rädd för fiskar. Alltså inte så där så att jag bara tycker dom är lite läskiga, nej vi pratar om att skrika och nästan börja gråta om det råkar komma någon på tv eller slänga iväg tidningen all världens väg när det råkar komma ett foto. Om det hindrar mig i min vardag? Ja, jag badar helst inte i sjöar och tycker inte så värst mycket om vårt lunchrum på jobbet eftersom där finns ett akvarium.

I have a fobia for fishes and I mean a real fobia. One that I don't just think that they are a bit scary. Oh no, we are talking about screaming and almost start crying if there is a fish on the TV och through away the paper that I'm reading if I turn the page and it is a fish there! If this stops me from doing things in my life? Yes, it does. I really don't like bathing in the sea and I don't like the lunchroom at my work since there is a fishtank there.

* Jag älskar att läsa svenska deckare. Camilla Läckberg, Mons Kallentoft, Mari Jungstedt, Carin Gerhardsen mm. Tänk en skön sommardag i solstolen med lite svenska mord och ett glas med kall dricka.

I love reading Swedish thrillers. You might never herd of Camilla Läckberg, Mons Kallentoft, Mari Jungstedt or Carin Gerhardsen but they write murder stories to die for!

* I vår familj så kan vi tyvärr inte ha katter som jag tycker mycket mycket om, men jag tycker mer om min älskade son som är allergisk mot pälsdjur så därför har vi istället två underbara små Undulater som heter Tonks & Grå. Undulater är enligt mig väldigt underskattade djur. Dom är sociala, roliga och vackra enligt mig.

In our family there is no cats even though I love cats so so much, but I do love my youngest son even more and he is allergic to fur so instead we have to Budgies called Tonks & Grå. Budgies are according to my underestimated animals. They are very social, fun and so beautiful to look at.

* Jag unnar mig inte bara nagellack utan även lite andra utsvävningar ibland. Det jag ser mest fram emot nu är konserten med Volbeat som jag köpt biljetter till och även Jesus Christ Superstar som vi äntligen ska få gå och se med Ola Salo i huvudrollen.

I don't only spend my money on nailpolish I also make sure that we get away and do fun stuff and right now I'm looking forward to a concert with Volbeat and to go and see the musical Jesus Christ Superstar with the Swedish singer Ola Salo as Jesus.

* Sista faktan får väl bli lite skryt med mig själv då. Jag har inte ätit godis sen påsk och det är jag stolt över!

The last fact is some bragging about myself actually. I haven't eaten any candy since easter and I'm so proud over that!

My Sunshine Award goes to: 

Tasty Tips - Andrea är ytterligare en tjej som jag lärt känna via Lacka - Byt och ännu en bloggare med en helt underbar stil.

Tasty - Tips - Andrea is another of the girls that I have gotten to know through our Facebook group and also a blogger that has a fun and very personl style on her blog. 

Life In Color - Gosia är en person som jag beundrar otroligt mycket. Hon har precis kommit tillbaka till sitt hem efter att varit och bestigit Mount Everest. Alla som verkligen fullföljer sina högsta drömmar vinner min totala respekt. Dessutom har hon en mycket trevlig blogg.

Life In Color - Gosia is a person that I admire very very much. She has just gotten home from climbing Mount Everest. And you know anyone who make sure that the highest dream dosen't just stay a dream gets my total respect. And she also has a great blog. 

Älvorna och Alvernas land - Charlotte är ytterligare än FB bekant som också hon har en blogg som jag ganska nyligen upptäckte. Ännu en person som jag inte känner personligen, men ändå känner en stor gemenskap med och en av de få bloggar jag följer som inte är en renodlad blogg om lack och naglar.

Älvorna och Alvernas land - Charlotte is also one of my FB friends and she also has a blog that I quite recently discovered. Another person that I don't know in real life but I do feel a great deal of fellowship with.

Beauty By M - Michaela, jo ni gissar rätt, är också en bekantskap från FB, fast jag följde hennes blogg innan jag startade FB gruppen. En härlig tjej som ibland även visar bilder på sina helt fantastiska ormar på bloggen.

Beauty By M - Michaela is, yes you guessed right, also an aquintance from our FB group, thought I did follow her blog before starting the FB Group. A great young lady that sometimes post the most amazing pictures of her snakes on the blog. 

Claws In Color - Pamsan är innehavare av en av dom första bloggarna jag började följa och också en stor inspirationskälla. Det är bl.a. hennes förtjänst att jag sitter och bloggar nu. Tror det var kärleken både till lack och musik som fick mig att fastna för hennes blogg.

Claws In Color - Pamsan is the owner of one of the first blogs that I started to follow and also a great source of inspiration for me. Her blog is one of the reasons that I started this blog. And I do think that it was her love of both polishes and music that made me start reading her blog. 

Tack rara och goa Ann-Sofie för att du nominerade mig! Thanks again to lovely Ann-Sofie that nominated me!

13 kommentarer :

 1. Det är så kul att se den här awarden sprida sig på svenska bloggar! :D
  Kul att veta ännu mer om dig!
  Det där med godiset är jag sjukt imponerad över!! Well done!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, fast jag kämpar fortfarande med suget efter chocklad.

   Radera
 2. Åh, tack! :) Inte visste jag att jag var en sådan inspirationskälla. :) Det här gjorde verkligen mig glad.

  Kul läsning dessutom. Älskar också Grey's och ogillar säsongsuppehållet. :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl klart att du är en inspirationskälla!

   Säsongsuppehållet är inge vidare inte med det slutet.

   Radera
 3. Vilket kul inlägg Helena! Spännande att läsa lite mer om dig. Du verkar vara en riktigt trevlig och kul tjej! Det där med att undulater är underskattade håller jag verkligen med dig om, det är helt underbara små djur. Så fulla av energi och kärlek! Själv har jag haft fem stycken genom åren och har en särskild plats i mitt hjärta för de små liven.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt fantastiska små djur måste jag säga. Kul att du gillade mitt lilla 7 onödiga fakta om mig inlägg :)

   Radera
 4. Congratulations - and it was interesting to read :)

  SvaraRadera
 5. Åh vad gullig du är! Länken till min blogg verkar dock inte funka, iallafall inte för mig.
  Jag ska också ge en award till folk,men det får bli ikväll :)

  SvaraRadera
 6. Åhh men du, vad gullig du är! Tack såååå mycket för dina fina ord om mig, du gör ju mig rörd! ♥
  Tack för allt. Vad roligt att läsa så här mer personligt om dig. :-)
  Jag älskar också Grey´s, tråkigt med uppehåll nu....:-/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sommaren är ju helt hopplös med alla uppehåll i dom bra seriena!

   Radera
 7. Thank you so so much Helena!!! And interesting to find out about your fish phobia! I have a fear of sharks and also will not swim in the ocean! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Funny enough I can look at sharks but not fishes! Isn't that stupid?

   Radera

Please leave a comment it means a lot to me!