tisdag 18 juni 2013

Tema Svenskt! / A Swedish Theme - HM No Mambo Jambo

Dag två på mitt svenska tema kommer att tillägnas HM.

En sak som jag tycker är väldigt roligt med HM är att även om det är svenskt så finns märket inte bara här utan även runt om i Europa, Afrika, Mellanöstern, Asien och Amerika. På deras hemsida finns även en del lack att köpa för våra vänner runt om i världen.

Innan jag tänker skriva om själva lacket så måste jag dock säga att jag inte riktigt gillar att dom hela tiden byter storlekar och stilar på flaskorna och även om jag verkligen tycker att det här är mycket prisvärda och bra lack så är korken riktigt korkad!

Nu till själva lacket. Just det här hittade jag i en rea korg för 10:- och det kan jag säga att det lätt är värt. No Mambo Jambo är ett grönturkost skimmerlack. En riktigt trevlig färg även om jag kanske inte tycker att det är en 10-poängare. Formulan var mycket bra och tre lager täcker det på. Torktiden var däremot lite seg. Jag har ett lager av China Glaze Fast Forward över.

Precis som med KICKS lacken så tycker jag om tillgängligheten på dom här lacken och normal priset ligger på 39 kronor för 9ml. Helt ok för jag nog ändå säga. Även HM lacken är lite bortglömda ibland tycker jag. När jag pratar med folk som inte som jag själv är vana lackköpare så är det många som tror att det är skräplack bara för att dom är ganska billiga, men det vill jag absolut bestrida!

Day two of my Swedish theme will be dedicated to HM.

One thing that I think is great with HM is that although it's Swedish the brand is not only available here but also around Europe, Africa, Middle East, Asia and America. I went to their US website and you can buy their polishes from there as well. 

Before I intend to write about the polish, I have to say that I don't really like that they constantly change the styles and sizes of the bottles and even though I really think this is very affordable and good polishes the cork is really stupid! I don't think that the person who designed this uses a lot of polish themself.

Now on to the polish. This one I found in a  sale basket for 10SEK (about 1,54 USD) and I can say that it is easily worth it. No Mambo Jambo is a green turquoise shimmer polish. A really nice color even though I may not think it's a 10-pointers. The formula was very good and it covers in three layers. The drying time, however, was a little slow. I have a coat of China Glaze Fast Forward over.

As with KICKS polishes, I like the availability of the brand and the normal price is 39 SEK (about 6USD) for 9ml. Ok, I consider that just as KICKS this brand is a bit forgotten among us bloggers sometimes, at least that is what I think. When I talk to people who doesn't buy polishes as frequent as I do they often seem to think that HM polishes are no good because they are cheap. That is so sad and I try to talk them out of that impression every time. 

18 kommentarer :

 1. H&M är nog lite underskattat. Eller jag har i alla fall ganska mycket ignorerat lack där tidigare ... fast det har jag slutat med nu ;-).

  10 kr är det verkligen värt. Det är en snygg färg, så'nt man helt klart "behöver"!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är absolut underskattat! Finns mycket fina lack till vettiga priser.

   Radera
 2. Håller med dig! H&M är gör bra lack, på riktigt :-)

  SvaraRadera
 3. Jag gillar verkligen deras lack i den där flaskan. Korken är dum,men jag störtgillar penseln.
  No mambo jambo är ett himla fint lack,men jag saknar lite mer pang i det. Kanske har blivit bortskämd ;D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Penseln är suverän i dom här. Men jag håller med om att det gott kunde vara lite mer klös i det här.

   Radera
 4. Håller också med dig. No Mambo Jambo bor i en av mina lådor men jag föll inte riktigt för den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fin, men inte tillräckligt för att man ska hoppa högt av glädje :)

   Radera
 5. Det är fint, men samtidigt lite "meh". Saknar lite mer djup i färgen.

  SvaraRadera
 6. Fin grön nyans tycker jag! Jag gillar också H&M, men tycker att det är lite ojämn kvalitet. Har flera smålack från dem och där brister de i hållbarhet tyvärr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Smålacken är nog lite sämre än dom i det ordinarie sortimentet tror jag.

   Radera
 7. The shimmer in this is really cool imo!

  SvaraRadera
 8. H&M tycker jag rent generellt har bra kvalité på sina lack. Så länge man tittar på deras ordinariesortiment för de där små blomformade flaskorna ger jag inte mycket för.

  Mambo Jambo är en gammal kärlek till mig, kanske skulle ta fram den på nytt och se om kärleken har bestått:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ta fram det så vi får höra om din kärlek lever kvar :)

   Radera

Please leave a comment it means a lot to me!