torsdag 11 oktober 2012

China Glaze Unpredictable

Alla lacken från China Glaze Bohemian Luster Chrome kollektion har visats i all oändlighet bland bloggar runt om i världen. Jag hävdar att sällan har så många blivit så besvikna på en kollektion som den här. Något som hade potential att bli så himla bra föll ganska platt. Rätta mig om jag har fel!

Unpredictable är visserligen snygg och visst finns det en viss duokrom effekt i den, men inte som man kunde önska sig. Formulan verkade först vara väldigt rinnig, men det var faktiskt inte så farligt som jag befarade utan var riktigt trevlig att måla med. Inget större fel på täck förmåga heller. Tre lager har jag på. Penseldragen är klart tydliga även med ett lager Seche på vilket stör mig lite. Torktiden var helt ok.

Färgen då? Tja i flaskan ser det ut som att den lovar vara blågrönguldig. Det blåa ska jag noga säga att jag inte hittat än, men visst grönt i olika nyanser och guld hittar jag även på nageln. Nej, jag ville tycka om det här så mycket, men det kommer inte riktig ändå fram i mina ögon. Sen ska jag ju ärligt säga att det finns dom i den här kollektionen som är alldeles lysande även om den duokroma effekten saknas.All the polishes from China Glaze Bohemian Luster Chrome collection has been endlessly shown among blogs around the world. I argue that rarely have so many been so disappointed in a collection like this. Something that had the potential to be so good fell pretty flat. Correct me if I am wrong!

Unpredictable is certainly nice and there are certainly some duochrome power in it, but not as one might wish for. The formula seemed to be really runny, but it was actually not as bad as I feared but was really nice to paint with. Nothing major wrong with coverage either. Three layers I have on. Brush strokes are clearly apparent even with a coat of Seche on which bothers me a bit. The drying time was quite ok.

The color then? Well in the bottle, it looks like it promises to be bluegreengold. The blue should I care to say stayed in the bottle yet, but some green in different shades and gold, I managed to find on the nail. No, I wanted to like this so much, but it doesn't make all the way to the finish line in my eyes. Then I should be honest and say that there are those in this collection that is absolutely brilliant although without any big duochrome effect.

26 kommentarer :

 1. Jag gillar lacken i kollektionen (särskilt det här!) Men man fick ju alldeles för höga förväntningar på dem efter att ha sett CG's photoshoppade promo-bilder. Men CG har ju som mål att sälja lacken och vi köpte dem allihop, så de har ju lyckats från sin sida av saken :p

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt rätt! Deras försäljningstaktik fungerade utmärkt.

   Radera
 2. Säger som Cactus! Jag gillar de flesta (utom det beiga och lila), men ja - falsk marknadsföring at it´s best ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Något missvisande kan man väl lugnt säga i alla fall.

   Radera
 3. Jättefint! Jag tycker mig se blått i kanterna.

  SvaraRadera
 4. Jag är dock fortfarande sugen på att köpa det här, och Daring och kanske Bawdy.
  Hur är det, är det jättelikt H&M Lady Luck?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Andrea nu får jag skämmas, men Lady Luck finns inte i min samling..

   Radera
 5. Jag alskar det har lacket! Tycker att det ar superfint, och jag kan se bade blatt i dina bilder och pa mina naglar nar jag bar det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet inte vad det är som gör att jag kände mig missnöjd, för egentligen är det ett fint lack.

   Radera
 6. Håller med om det här med falsk marknadsföring! är på sätt och vis glad att jag inte köpt något av lacken, även om jag fortfarande är väldigt sugen på några av dem, speciellt det här lacket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns vissa pärlor i kollektionen så köp på du!

   Radera
 7. Jag känner mig faktiskt inte så besviken, tycker många av lacken är fina. Unpredictable är en av mina favoriter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag inte hade haft så sky höga förväntningar tror jag att jag hade gillat lacken mer än vad jag gör nu.

   Radera
 8. Unpredictable är min favorit av lacken jag köpte, men ja, det kunde ha blivit bättre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt ok, men bättre kunde det ju som sagt varit.

   Radera
 9. Svar
  1. It's pretty but not as pretty as I wanted it to be.

   Radera
 10. Även den kromatiska effekten uteblev gillar jag de lacken jag köpte på mig ur kollektionen. Färgerna är ju skitsnygga ändå:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snygga färger är det ju, men jag var ute efter den duokroma effekten.

   Radera
 11. Jag gick inte på promobilderna den här gången ;) Jag har inte ett enda lack ur den här kollektionen och jag kommer inte köpa något heller...

  MEN det hindrar ju inte att jag gillar de på alla era bilder! :D
  Jag känner bara inte något behov av att äga ett själv ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, kul att du gillar bilderna i alla fall :)

   Radera
 12. Jag håller med dig, jag tycker inte riktigt att lacken motsvarade hypen. Många av dem är fina, men jag har massor av andra duokromer med mer stuns i.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, det är ju dom där duokroma som jag är ute efter!

   Radera
 13. I bought this one too, and was so sad when I painted my nails and the color didn´t look like it did on the bottle. Wish I had read some reviews before purchasing it....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Reviews are always good to watch before buing, but I'm not very good on doing that either!

   Radera

Please leave a comment it means a lot to me!