tisdag 16 oktober 2012

Barielle Blackened Bleu

Barielle är tycker jag ett lite bortglömt märke. Ett märke som har en hel del trevligheter i sitt sortiment och ofta är mycket bra att måla med. Visst det är väl inte det lättaste att få tag på om man är svensk, men det finns ju på ganska många siter på nätet. Och inte är det så värst dyrt heller.

Dagens lack är Barielle Blackened Bleu ett riktigt snyggt blåsvart lack där formulan är hur trevlig som helst att måla med, men tyvärr väldigt skir. Jag har fyra lager på bilderna och mindre än så kan man inte ha om man vill undvika VNL. Torktiden är helt ok så därför stör det mig inte så mycket med skirheten. Och nästa gång kan jag ju lägga det över ett svart eller mörkblått lack så lär det bli enklare.

Färgen i sig är väl inte unik på något sätt, men jag tycker den är så nedrans fin. Riktigt mörk blå som gränsar till svart, men ändå inte ser bara mörk ut. Det är höst nu och precis den här typen av färger lockar mig verkligen.Barielle I feel is a little bit forgotten brand. A brand that has a lot of nice polishes in their range and are often very good to paint with. Sure it's not the easiest thing to come by if you are Swedish, but there are quite a number of sites on the net that sells them. And they arn't terribly expensive either.

Today's polish is Barielle Blackened Bleu a really neat blue-black paint where the formula is very nice to paint with, but unfortunately very sheer. I have four layers on the images and you can not have less if you want to avoid VNL. The drying time is quite ok so this doesn't really disturb me. And the next time I can put it over a black or dark blue paint to avoid four layers.

The color in itself' are not unique in any way, but I think it is so fine. Really dark blue bordering on black, yet you don't only see it as a dark paint. It is autumn now, and this type of color attracts me really much.

19 kommentarer :

 1. Himla fin färg, men fyra lager är två för mycket för mig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lite tråkigt med fyra lager, men jag gillar färgen så mycket att det ändå är ok.

   Radera
 2. Väldigt fint, men tråkigt med fyra lager. Känns inte riktigt värt det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En färg helt i min smak så jag tyckte det var ok ändå!

   Radera
 3. I actually had this polish, but I swapped it away, since I didn't like the many layers I had to put on :)

  SvaraRadera
 4. Nytt märke för mig. Snyggt var det!

  /Eva N

  SvaraRadera
 5. Denna står otestat hos mig, gillar vad jag ser:)

  SvaraRadera
 6. den här är så himla fin! Kanske favoriten av den gruppen lack och jag tror jag har några nästandupes och dupes faktiskt. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. En sån där färg som jag alltid hamnar på först när jag ska leta nya lack! Älskar den.

   Radera
 7. Riktigt fint!! :D
  Om man kör layering med nåt mörk opakt lack underst så kanske man kan komma undan med två lager...?

  SvaraRadera
 8. Det där är ett riktigt fint lack faktiskt!

  SvaraRadera
 9. Det är ett jättefint lack! Och du har rätt, vi glömmer Barielle. Jag glömmer dem definitivt, har 9 stycken men använder dem typ aldrig...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lite synd, för Barielle har mycket snyggt!

   Radera
 10. I'm not able to read your post on your blog but can you please tell me the brand and color of this polish? It is so lovely. Thanks I'm going to try finding you on g+

  SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!