tisdag 30 oktober 2012

Depression Awareness month with Perfect 28

Idag så tänkte jag visa er ett alldeles lysande vackert lack som jag har bytt till mig i vår bytargrupp.

Märket heter Perfect, något som jag aldrig tidigare hört talas om. Jag tänkte försöka leta reda på lite fakta om det, men sök själva på Perfect och nailpolish brand så får ni se vad som händer. Det är jättekul att läsa vad andra anser vara ett perfekt lack, men det var ju inte det jag var ute efter.

Det jag klurat ut är att märket troligen är från Bulgarien detta på grund av att det på flaskan är skrivet först på ett språk med tecken jag inte förstår, men sen står det också vad jag tyder som ett postnummer och Sofia. Vilket jag fick lära mig i skolan är huvudstaden i Bulgarien!

Strunt samma, lacket är trevligt att applicera, borsten kanske var lite för mjuk och torktiden var ok, men inte supersnabb. Men kolla resultatet!! Jag älskar när man råkar på sådana här udda märken och dom visar sig vara små guldklimpar.

Färgen är turkosgrön åt metallikhållet. Den är så suveränt härligt lysande. Jag blir så himla glad av den här.

Vilket leder till en av anledningarna till att jag valde att måla med det här lacket just nu. Oktober månad får mycket uppmärksamhet pga av Rosa Bandet kampanjen, men det många glömmer bort är att Oktober också är en grön månad. Grön för att uppmärksamma den sjukdom som så många lider av och som förmodligen både du och jag känner fler som har drabbats av än Bröstcancer.

Depression är en sjukdom som kan visa sig i så många olika grader. Vissa blir långtidssjukskrivna och klarar varken av sitt jobb eller sociala liv. Vissa mår bättre av att ha ett socialt liv. Sjukdomen har lika många ansikten som människor som drabbats av den. Tyvärr så är det fortfarande så i vårt land att psykiska sjukdomar är något vi väljer att inte prata om. Varför? Är det fortfarande så tabubelagt att ha en sjukdom som inte är bara är kroppslig utan själslig. Jag hoppas och tror att för varje år och för varje person som vågar gå ut med att man har en depression ska samhället ändra inställning till detta!

Själv kan jag villigt erkänna att när jag känner att jag börjar dras ned i den negativa strömmen och gränsen är nära för vad jag orkar,  flyr jag in i min lackvärld där kan jag slappna av och hämta positiv energi igen.

Ok, färgen är väl minst lika mycket åt det blåa hållet, men det struntar jag i för det här mina vänner är kärlek och styrka på flaska.

Today I thought I'd show you a brilliantly beautiful polish that I got through a swap.The brand is called Perfect, I have never heard of it before. I was trying to locate some facts about it, but try search on Perfect and Nailpolish brand and se what happens! It's great to read what others consider to be a perfect varnish, but that was not what I was after.What I figured out is that the brand is probably from Bulgaria so due to the bottle is written only in a language with characters I do not understand, but then it is also what I guess is a zip code and after that it says Sofia. From what I learned in school that is the capital of Bulgaria!Never mind, the polish is nice to apply, the brush was perhaps a little too soft and the drying time was ok, but not super fast. But check the results! I love when you come across this kind of odd brands and they turn out to be small gold nuggets.The color is turquoise green almost metallic. It is so supremely beautiful brilliant. I am so happy I have this. 

Which leads to one of the reasons that I chose to paint with this color right now. October month will receive a lot of attention because of the pink ribbon campaign, but many forget that October is also a green month. Green to mark the disease that so many suffer of and that probably both you and I know more people who have suffered from than we know people who have or have had breast cancer.Depression is a disease which can manifest itself in many different grades. Some are long-term sick and can not go to their job or have a social life. Some feel better when they have an active social life. The disease has as many faces as people affected by it. Unfortunately, it is still the case in our country that mental illness is something we choose not to talk about. Why? Is it still so taboo to have a disease that is not only physical but spiritual. I hope and believe that for every year and for every person who dares to go out and talk about their depression the society will change their attitude towards this!Myself, I can readily admit that when I feel that the negative spiral is starting to get to me and the limit is close to what I can handle, I fled into my world of polishes and colors where I can relax and get some positive energy back.

And ok the color might be more of the blue kind, but I don't care because my friends this is love in a bottle!

11 kommentarer :

 1. Vilken vacker färg och det ser verkligen lysande ut. Vilket kap! :)

  SvaraRadera
 2. Jättevackert!! Kul att se något annorlunda! :D
  Jag har själv varit nere i depressionsträsket, men har fått hjälp i tid att ta mig ur.
  Numera har jag verktyg att ta till när jag känner att spiralen börjar gå nedför, vilket är skönt för det är väldigt tomt och mörkt där på botten...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man lär ju sig av livet.. Tyvärr ofta av den hårda skolan.

   Radera
 3. Jag fick en flaska av samma märke när Emma varit i Bulgarien så det är nog en korrekt slutledning. Mitt är mörkt tealgrönt. :D

  SvaraRadera
 4. Åha, blir knappt avis alls;) Underbart vackert!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Superhärlig färg! Kul när man hittar sådana här udda märken.

   Radera
 5. I love this colour, it's gorgeous!
  Great post for a good cause, it's perfect!

  SvaraRadera
 6. This color is stunning!!!
  And I, like you, bring my spirits up with nail polish!!! ;)

  SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!