lördag 7 april 2012

Feather Nails

Till påsk pyntas det med fjädrar överallt, så jag tänkte varför inte på naglarna också!

Jag har sett Feather Nails på lite olika ställen på nätet och eftersom jag förutom mannen och barnen också bor ihop med 3 stycken undulater så har jag ju rätt mycket material att tillgå till den här typen av nailart. (I ärlighetens namn så finns här även två stycken vattensalamandrar, men dom kan inte bidra så värst mycket till dagens nailart)

Temat var ju gult och påskigt och jag tycker att jag liksom satte hammaren på spiken den här gången för den här manikyren innefattar ju bägge delar!

Som bas tog jag återigen HM:s Lemon Tree. Jag målade på tre lager som jag lät torka ordentligt mellan varven. Sen kom det knepiga. När det fjärde lagret fortfarande var vått så var det dags att sätta dit fjädern. Vet ni hur små och väldigt lätta undulatfjädrar är? Jag vet, jösses vad pilligt det var. Mycket knepigare än jag först tänkt mig, men kul!

Efter den lilla fjädern satts dit och formats till någorlunda och lacket fått torka så fick det bli två lager Seche Vite för att få det någorlunda jämt på nageln. Vänsterhanden är riktigt tjusig, höger tycker jag inte vi pratar om, men det är faktiskt bara första försöket!

 Sickan & Gösta har ni sett på bild innan dom har fått bidra med dom randiga fjädrarna. Lilla Tonks som är Vit/blå fick bidra lite han också.

Det blev lite fjäderspret, men det får man stå ut med.

Det här är nog en av de få manikyrerna som är finare på bild än i verkligheten. 

Jag gillar lillfinger nageln bäst.
Har ni testat att använda fjädrar och hur blev resultatet? Om inte är det något som ni kan tänka er att göra? Fjädrar finns att köpa på bl.a Panduro.


In Sweden we decorate our homes with Easterfeathers. We put them in birch twigs and they are usually in different colours. So I thougth why not on the nails as well!

I have seen Feather Nails in different places on the net and since I not only live with my husband and two teenagers but also three budgies I have quite a lot of materials available for this type of nailart. (To be honest, there are also two newts, but they can not contribute that much to today's nail)

As a base, I once again used HM's Lemon Tree. I painted in three layers that I let dry thoroughly in between. Then came the tricky part. When the fourth layer was still wet it was time to put the feather on. Do you know how small and very light parakeet feathers are? I know, gee what fiddly it was. Much trickier than I first imagined, but fun!

After the small feather was placed I let the polish dry before it was time for topcoat. It needed two coats of Seche Vite to make it quite evenly balanced on the nail. My left hand is really nifty, the right, I do not think we need to talk about, but it's actually just the first try!


Have you tried or was this an inspiration for you to do so?

6 kommentarer :

 1. Så gulligt! Jag tyckte det var riktigt häftigt att de gulsvarta fjädrarna nästan smälte in i bakgrundsfärgen så att man bara såg det svarta, och att de dessutom spretade lite, det blev lite psykedeliskt på nått vis, jättecoolt! :) Jag tycker pekfingret blev bäst.
  Har aldrig testat fjädrar på naglarna men med tanke på att jag bor med fyra fåglar själv så borde jag ju testa nån gång :P
  ...Jag vill se en salamanderinspirerad manikyr nån gång förresten ;)

  SvaraRadera
 2. Det blev ju riktigt häftigt :D
  Jag har aldrig testat att göra med fjädrar,däremot med ormskinn.
  Har tre stycken så det är lätt att få tag i material ;)
  Det blev inte så bra,men skam den som ger sig, jag ska försöka igen!

  SvaraRadera
 3. Vad fint det blev! Jag har aldrig testat fjädrar men skulle gärna vilja :) Glad påsk!

  SvaraRadera
 4. Cactus det är nog dags att testa då om du har fyra flaxande vänner hos dig :) Vad är det för fåglar förresten?

  Ormskinn låter riktigt häftigt Michan, på att igen!

  Tack Annie, det var lite pilligt men kul.

  SvaraRadera
 5. Skitcoolt! Måste provas nån gång! :)

  SvaraRadera
 6. Jag har velat testa detta men aldrig kommit mig för, effekten är så häftig:) En väldigt läcker manikyr.

  SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!