onsdag 22 februari 2012

Depend 210 + Konad

När mitt lackintresse eskalerade för ett tag sedan blev jag väldigt nyfiken på var alla fick tag alla fina lack både av märken som man kan få tag på här i Sverige och lite ovanligare märken som inte finns här. Jag hade då aldrig beställt något från utlandet utan endast köpt våra inhemska märken (som det absolut inte är något fel på).

Jag letade runt en hel del på nätet för att få hjälp med att hitta bästa ställena att köpa ifrån. För er andra som också är nyfikna på att utvidga er samling och kanske köpa från USA eller England vill jag dela med mig av en länk till en sida som hjälpte mig fantastiskt mycket. Det är en länk till en annan blog som har en sida med Köpguide för nagellack. Finns säkert på många ställen, men det var här som jag hittade min hjälp. Tack Cactus du är till stor hjälp för oss noviser :)

Själv har jag på bara ett kort tag hunnit handla både från Transdesign, Beautyjoint (har inte fått dom lacken än) och Cherryculture.

Nu var det ju inte bara det som det här inlägget skulle handla om utan ett av dom där lacken som jag har haft i min samling ett tag, men aldrig riktigt använt.

Depend 210 är ett ganska ljust gult lack. Är inte helt säker på att det säljs längre, jag tror faktiskt inte. I flaskan ser det ut som att det skulle vara lite silver skimmer i, men det syns dåligt på nageln vilket är lite synd.

Ser inte så tokigt ut va?
Jag måste nog erkänna att jag blev lite besviken. Depends lack brukar vara lätta att ha att göra med, men det här kände jag var inte direkt skirt, men knepigt att få fint på nageln. Fast om jag har fattat det rätt så verkar det som att gula lack har en tendens att vara lite knepiga. 

Inte direkt upphetsande kanske, men om man varit lite solbränd hade nog varit bättre. 


4 lager gick det åt att få det någotsådär vettigt och med blixt så ser det lite skimmrande ut.

Det blev som ni ser lite strimmigt hur jag än gjorde.

Nåja, jag tänkte ju att man skulle kunna dölja lite av strimmigheten med lite mönster.

Så ja la på lite spetsmönster från Konad M57 och vips så har man en helt ny manikyr. Det blev liksom som ett påskägg av det hela. För mig är i alla fallen påsken gul/lila.

Blev väldigt nöjd.

Inte helt rakt kanske, men jag var nog inte supernoggrann när jag la på mönstret. 

Och det här användes: OPI Basecoat, Depend nr 210, Konad Lila Pearl speciallack och Konadplatta M57.

Har ni några bra tips om gula lack som inte är bråkiga och vad säger ni om mönstret fint till påsk kanske?

Depend 210 is a pretty bright yellow paint. I'm not too sure that it is sold anymore, I had it in my collection for a while. In the bottle it looks like it would be a little silver shimmer in it, but it is hard to see on the nail, which is a pity.

It was a bit hard to apply it tend to be a bit striped on the nail so to hide this I applied a Konad pattern from plate M57.

I think this would be nice as an Easter manicure. What do you think?

9 kommentarer :

 1. Så fint! Den plattan ligger i min önsklelista (igen, har haft den men den har på något magiskt vis försvunnit)!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns mycket bra på den plattan så jag förstår att du vill ha den igen :)

   Radera
 2. Å tack så mycket! :D

  Gult lack med bättre formula säger du... då föreslår jag KleanColor Pastel Yellow, den beter sig som ett helt vanligt cremelack istället för ett gult trilskande elände, som alla andra gula jag träffat på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha, KleanColor. Kanske kan vara värt att prova. Har andra KleanColor lack på väg hem.

   Radera
 3. Cactus guider har hjälp många :) Utan dem skulle vi alla vara lite mindre okunniga =)

  SvaraRadera
 4. Eftersom jag har jätteproblem att kommentera andras blogspot-bloggar så försöker jag att kommentera med en annan webläsare. Hoppas inte denna försvinner nu då :)

  Ville bara säga att Cactus guider har verkligen hjälpt oss alla. Jag lärde mig att ha bättre koll på olika typer av nagellacksytor.

  SvaraRadera
 5. Har oxå denna Depend i min samling och nej, jag gillar inte heller den. Varken formulan eller färgen:(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, den var som sagt ingen höjdare. Annars tycker jag Depend brukar vara riktigt bra.

   Radera

Please leave a comment it means a lot to me!