måndag 29 juli 2013

Zoya - Amy

Äntligen blev det av att jag tog fram och lackade med Zoya Amy som är ett av lacken i deras sommarkollektion Irresistible. Det här är nämligen lacket som jag valde att ha på naglarna under vår Cypern semester som när ni läser det här är inne på sin sista dag. Ikväll landar vi på Växjö flygplats igen.

Jag hade svårt att välja och frågade maken om det skulle vara diskret eller färgglatt. Han sa färgglatt och det kan man väl inte säga annat än att det blev.

Amy är helt underbart knallorange lack med mycket guldtoner i också. Ett foilshimmer som så många av Zoya lacken är helt suveränt att lacka med. Visst det behöver tre lager, men vad gör väl det med den här formulan och torktiden. Och så borsten förstås. Love it!

Jag har själv inte gjort någon jämförelse, men det här är väldigt likt China Glaze Riveting som är en av mina favoriter. Jag skulle tippa på att det här är lite grövre i strukturen än vad Riveting är. Får väl ta och göra en jämförelse vid något tillfälle.

Nu återstår väl bara en rapport om hur väl det här höll efter en vecka, men jag har inte tagit med mig något annat än en nagelfil i nagel/lackväg. Ska ha en välbehövlig lackpaus tänkte jag.
It was finally time for me to take out  Zoya Amy from my drawer and paint with it. Amy is one of the polishes in Zoyas summer collection Irresistible. Because this is the polish that I chose to have my nails during our Cyprus holiday that when you read this is already on its last day. Tonight, we arrive at Växjö airport again.

I had a hard time choosing, and asked my husband if I should have a discreet or colorful polish on. He said colorful and you can't blame this for not being colorful.

Amy is absolutely wonderful bright orange coat with gold tones too. A foilshimmer and like so many of Zoya polishes it's completely sovereign to paint with. Sure, it requires three coats, but who cares with this formula and drying time. And so the brush of course. Love it!

I myself have not done any comparison, but this is very similar to China Glaze Riveting which is one of my favorites. I would guess this is a bit coarser in texture than Riveting is. I might do an comparison at some point.

So what's remaining now I suppose is a report on how this looks after a week, but I have not taken anything other than a nail file with me when it comes to nailproducts. I decided to have a much needed paint break.

23 kommentarer :

 1. Jag har ju bestämt mig för att jag inte behöver något från Zoyas sommarkollektion, men när jag ser dina bilder på Amy så känns det som ett dumt beslut. Superfint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag köpte bara det här från gänget med skimmerlack. Är inte så impad av resten av dom.

   Radera
 2. Jättevackert, älskar verkligen den färgen. Hoppas du haft en kanonresa och att lacket sitter kvar;)

  SvaraRadera
 3. Jag har CG Riveting och jag älskar den! Denna ser precis som du säger lite grövre ut men den är precis lika vacker. Jag borde egentligen inte köpa denna men funderar att göra det pga namnet. ;)

  SvaraRadera
 4. Läckert! Väldigt juicy! Å välkomna hem!

  SvaraRadera
 5. Jättevackert! Hade lite svårt för formulan när jag lackade med Bobbi ur samma kollektion, tyckte att det var lite väl avslöjande för fel. Men gillade verkligen lacket!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag upplevde inga problem med formulan på det här, men däremot på Thandie. Ett av krämlacken.

   Radera
 6. It is indeed very like Riveting - my favorite orange polish - love it!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I can never resist these kind of colors. So bright and beautiful.

   Radera
 7. Fantastiskt vackert må jag säga! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är helt lysande vackert och jag hade inga problem med att bära det en vecka i följd.

   Radera
 8. Det var droppen. Jag ska genast klicka hem hela kollektionen. Underbara bilder. :)

  SvaraRadera
 9. Great colour and I love the flecks!!

  SvaraRadera
 10. Så fint! Färgen är bara helt underbar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är verkligen helt strålande vacker. Ett klart favoritlack.

   Radera
 11. Otroligt läckert, sprakar om naglarna verkligen. :-)

  SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!