onsdag 10 juli 2013

Solberga Naturprodukter - Handsmör

Jag har privilegiet att i min bekantskapskrets ha vänner som startat ett eget företag säljande naturprodukter som dom tillverkar själva. Företaget heter Solberga Naturprodukter och är ganska nystartat och självklart vill jag hjälpa JP & Liselott så mycket jag kan för att dom ska komma igång ordentligt.

Men som ni vet så är jag inte den som recenserar saker utan att säga vad jag tycker så även om jag är vän med de här två underbara människorna så färgar inte det av sig på min recension. Jag tänker inte heller lägga en rubrik att det här är utskickat för recension för det är det egentligen inte utan jag erbjöd mig att göra det här när jag fått en burk som dom tyckte jag skulle prova eftersom dom vet att jag håller på mycket med naglar och händerna.

Det jag har provat är något som heter Handsmör. En produkt som jag känner har en hel del gemensamt med Lushs Lemony Flutter, med skillnaden att det här då är mer anpassat att användas till hela händerna. Burken må se ganska liten ut, men det här är en riktigt dryg produkt. Jag har nu använt min sen midsommar och det är liksom bara skrapat uppe på ytan känns det som.

Handsmöret är precis som namnet säger en väldigt fet kräm som gör underverk på riktigt torra händer och nagelband. Kan givetvis användas både på armbågar och fötter också. Det kan ta en liten stund att arbeta in krämen på händerna, men sen varar den sköna känslan av mjuka händer länge. Jag skulle nog inte använda den som enbart nagelbandskräm utan mer som handkräm. Även om nagelbanden absolut mår bra av den här också. Den hjälper till väldigt mycket och som handkräm (smör) betraktat är den suverän. Jag känner att mina händer håller sig fuktade längre med den här än med mycket annat jag provat. Det jag kan känna är något negativt är att burken är ganska liten, det hade varit bättre med en något vidare burk, vilket jag redan påtalat för JP. Blir lite knepigt för oss med långa naglar.

Doften är ganska diskret och behaglig och detta tycker jag trots att jag inte kommer riktigt överens med Ylang-Ylang som finns med i det här.

Sen ska man inte glömma den söta innehållsförteckning som då finns på vanligt språk och på EU byråkrats språk.

Köper man det här direkt från Solberga Naturprodukter så kostar en burk 75 kronor + frakt och om man tittar in till något av deras ombud så är det 85 kronor. En liten fågel viskade dessutom i mitt öra att det skulle börja tillverkas nagelolja också.

Är man sugen på att prova det här eller något ur Solberga Naturprodukters övriga sortiment som består av olika tvålar så finns det ett kontaktformulär på hemsidan eller så kan man ju alltid maila mig så förmedlar jag kontakten. Bor man i närheten av Växjö så finns det även en del återförsäljare som också är listade på hemsidan.

 I have the privilege to have friends who started their own business selling natural products that they manufacture themselves. The company is called Solberga Naturprodukter and are fairly new started and of course I want to help JP & Liselott as much as I can.

But as you know I'm not the one reviewing things without saying what I think so although I'm friends with these two wonderful people it will not color the way I review their products. I will not add the title sent out for review on this post, because it is not really, but I offered to do this when I got a jar that they thought I should try since they know about my nail and hand intrerest.

What I have tried is something called Hand Butter. One product that I know have a lot in common with Lushs Lemony Flutter, with the difference that this time is more suited to be used on the whole hands. The jar may look quite small, but this is a really a very long lasting products. You only needs so little a time of it. I have now used mine since midsummer and it's just kind of scratched up on the surface.

Hand Butter is just as the name says a very oily cream that does wonders for really dry hands and cuticles. Can of course be used on both elbows and feet too. It may take a little while to work in the cream to the skin, but then there is a long lasting feeling of soft hands. I would say that it is a complement to other cuticle creams. It helps a lot and as a hand cream (butter) I considered it to be sovereign. I feel that my hands remain moistured longer with this than with many other creams that I've tried. The only thing that I feel is a bit negative is the size of the jar. It would have been better with a slightly wider jar, as I pointed out to JP.

One jar costs 75 SEK if you buy it directly from Solberga and if you visit one of their resellers it's 85 SEK. A little bird whispered in my ear that in the near future there will also be cuticleoil in their assortment. 

I'm not to sure about shipment outside Sweden, but if you are interested I can probably help out. So in that case mail me. You will find Solberga Naturprodukters website here.

17 kommentarer :

 1. I'm a sucker for this type of hand cream, I love Burt's Bees, but I would love to try this one too :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. You could always send my a mail and I could fix this for you!

   Radera
 2. Det är viktigt att stödja små företag och jag älskar ner det används rena, bra ingredienser.
  Eftersom jag arbetar på fabrik behöver jag verkligen ngt riktigt fett, mina händer blir ibland så torra att jag fastnar i mina kläder. :-(
  Jag bor ju i närheten av Växjö så jag ska kika in återförsäljarna. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, det håller jag verkligen med dig om. Är det då dessutom närproducerat blir det ju ännu bättre.

   Radera
 3. Det här låter intressant! Jag har riktigt torra händer och smörjer mig så fort jag tvättat händerna. Den här krämen är förmodligen för fet för att användas på jobbet t.ex, men låter som något att smörja sig med vid sängdags. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Funkar faktiskt att smörja på dagen också. Man kanske inte sätter sig direkt vid tangentbordet, men jag upplever att den tränger in i huden på ett helt annat sätt än t.ex Lemony Flutter som man är kletig en lång stund efter att ha smörjt med.

   Radera
 4. ÄLSKAR texten på etiketten. ÄLSKAR! "halka runt på salongsgolvet" *fnissar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lika underbar text som personerna som har skrivit den faktiskt :)

   Radera
 5. Låter väldigt intressant. De har ingen webshop?
  Hur stor är burken, på hur många gr?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns länk till deras hemsida upp i inlägget.

   Annars är den: http://www.solberganaturprodukter.se/

   Radera
 6. Jag gillar såna här naturprodukter, man kan hitta många guldkorn ute i landet! Den här skulle nog kunna vara något för mig vintertid!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns så mycket trevliga småföretag som man lätt missar. Älskar småbutiker som tar in dom här märkena.

   Radera
 7. Vad spännande produkten låter! :) Luktar lanolinet mycket?
  /Rebecka

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svårt att säga. Har nog inte sniffat på enbart Lanolin, men jag tycker mer den luktar citrus och Ylang-ylang.

   Radera
  2. Jag tycker att Elizabeth Ardens 8 hour creme luktar starkt av lanolin, så det var så jag tänkte.. men ifall den luktar mest citrus och Ylang-ylang är det kanske lugnt :)

   Radera
 8. Härlig etikett! Älskar humor, och rena produkter!

  SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!