tisdag 9 juli 2013

Nailfoil

Idag kommer ni att få se mitt allra första försök att göra en manikyr med Nagelfolie. Något som Nageldraken har inspirerat mig till att prova.

Jag hittade en sida på nätet där jag kunde få tag på både limmet som behövs för att få folien att fästa och en hel del roliga folier. Sparkly Nails heter den sidan. Finns massa på ebay också, men en hel del skickade inte limmet vilket den här sidan gjorde.

Jag hade ju Jade Uau! på i fredags och det kan ju tyckas vara ett helgerån att lägga folie över den skönheten, men jag tyckte det stämde in så bra med färgerna. För det är så att du helst ska ha ett baslack som är någorlunda lika i färgen som folien. Mest för att om man misslyckas och inte får över allting så syns det inte så väl.

Jag hade i alla fall en som är orange/silvrig som jag ville testa och jag måste säga att det blev riktigt bra med tanke på att det var första försöket. Dock så skrynklade det sig lite när jag la på Fast Forward. Man ska egentligt inte använda snabbtorkande överlack på dom här. Fast å andra sidan tycker jag att det gjorde att färgerna framträdde mer så strunt samma.
Today you will get to see my very first attempt to do a manicure with nail foil. Something Nageldraken has inspired me to try.

I found a site online where I could get hold of both the glue that is needed to get the foil to transfere on to the nail and a lot of fun films. Sparkly Nails is the name of the page. There are a lot of these available ebay too, but a lot of them don't ship the glue, which this page did.

I had Jade Uau! on and it may well seem like a sacrilege to put foil over that beauty, but I thought it chimed in so well with the colors. Because you should have a base coat that is reasonably similar in color to the film. Mostly because if you fail and don't get it to cover over everything, it wont show so well.

I had one that is orange / silvery as I wanted to try and I must say that I'm really pleased considering it was the first attempt. However, it crumpled a bit when I added the Fast Forward on top. You should not use real fast drying top coat on these. But on the other hand, I think it made the colors appeared more so never mind.

27 kommentarer :

 1. Häftigt! Men alldeles för pilligt för mig. ;-)
  Jag ska försöka mig på stamping istället. :)

  Sorry, råkade posta samma sak två ggr.

  SvaraRadera
 2. Det ser riktigt häftigt ut! Var det väldigt pilligt att fixa med? Jag har ju ungefär noll tålamod så jag är tveksam till att det här är något för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, inte så farligt pilligt. Ganska kul måste jag nog säga och det som tog tid var att vänta på att limmet skulle torka.

   Radera
 3. Åh detta blev ju jättecoolt, störde mig inte alls på någon rynkighet, hade inte ens tänkt på det om du inte sagt det! :D Har inte testat detta men nu blev jag ju jättesugen på att testa :D Är det något superspeciellt lim eller bara vanligt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en superspecialare. Sök på Adhesive på Sparkly Nails så hittar du det.

   Radera
 4. Hmm... I'm not sure about this. But cool that it went so well with application!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yeh, I was very pleased that it went smoothly, but I think that it might look better as an accentnail.

   Radera
 5. Supersnyggt och häftigt! Jag blev också sugen på att prova.

  SvaraRadera
 6. Jättecoolt! Vilken tuff effekt det blev! Gillar't!

  SvaraRadera
 7. Nja jag vet inte om jag tyckte detta var snyggt. Får fundera lite mer....:-/

  SvaraRadera
 8. Så GALET SNYGGT! Det här är 120% extravackert! Påminner mig om en stor kopparkittel vi förvarar ved i...Wow säger jag om det här! Måste testa nån gång :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, en sån där riktigt stor gammal kopparkittel. Dom är ju så fina!

   Radera
 9. Looks very interesting!! I never tried this technique before!

  SvaraRadera
  Svar
  1. You should try it, it was really fun doing it.

   Radera
 10. Urläckert:) Måste komma mig för att beställa hem foil så jag kan testa, så läckert resultat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ganska övertygad om att du kommer tycka det är kul att syssla med foil.

   Radera
 11. Kul att du har testat! Visst är folie skojigt? Det blev riktigt snyggt också. Enligt More Nail Polish ska Picture Polish Revolution funka bra som överlack över folie eftersom det inte ska skrynkla ihop den. Jag har inte fått tag på den än, men så fort jag kan lägga vantarna på den ska jag testa! Och nu inser jag att det var alldeles för länge sedan jag gjorde en foliemanikyr... :-)

  Förresten brukar No1 Nail Art Shop på eBay skicka med nagellim om man beställer 5 eller 10 folier och jag tror att de också säljer limmet separat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror det var dom jag kollade med, men dom ville inte skicka lim pga postens nya regler.

   Radera
 12. Hej!
  Jag har en fråga som jag hoppas du kan svara på då du håller på en del med lack.

  Jag håller på en del med nail art och när jag ska måla toplack så löser/drar ut toplacket det jag målat. Jag har kollat med flera och jätte många har samma problem. Toplacket löser alltså upp nagellacket även fast torkningstiden är lång och jag har testat flera olika toplack.

  Vad beror detta på? Jag hittar inget om det någonstans!

  Jätte tacksam för ett svar!

  Kram Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här kan ju bero på jättemycket olika saker. Vad är de för färger du använder när du gör din nailart och vad är det för topplack du har?

   Ett bra ställe att söka information och få tips är en Facebook grupp som heter Lacka - Byt. Sök upp den och fråga om medlemskap.

   Radera
  2. Jag använder alla möjliga märken på lacken. Depend, OPI, Mavala m.f. Jag också testat massa olika toplack och det blir precis lika dant på alla!

   Radera
 13. Åh va fint! Härlig färgkombo och vilken lyster. Detta måste jag testa någon dag :)

  SvaraRadera
 14. Åhhh så läckert :_D
  Nu blev jag sugen på att plocka fram mina egna,jag hade en ganska lång period då jag använde nail foil ofta,nu har det fallit i glömska,så bra med en påminnelse ;-)

  SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!