fredag 8 februari 2013

Holofredag - Glitter Gal Belgian Chocolate med text av sonen!

I vår Lacka - Byt grupp på FB har det varit lite diskussioner angående det här med gästbloggare. Själv tycker jag att det kan vara trevligt i viss mängd och om man har en speciell anledning till att ta hjälp. Det var också prat om att låta männen göra lackrecensioner, detta efter att Colour it:s man gjorde ett fint inlägg på sin blogg som en hyllning till oss lacknördar.

I vilket fall som helst så sa jag mest på skämt till min äldste son (18½) när han snodde datorn för mig att jaha då kan ju du ta och skriva ett inlägg åt mig. Till min förvåning sa han javisst, vad heter lacket jag ska skriva om och satte sig resolut och kollade på bilderna och skrev följande inlägg:Dagens lack är Belgian chocolate av Glitter Gal. Det är ett brunaktigt lack med glittergrejjor i som gör en fin holoeffekt. Om det är rätt ljus. Och om man inte frågar någon icke nagellacksfrälst. Gör man det ser holo bara ut som oljefläckar. Och det är ju inte så spännande.

Mums vilken chokladig färg, den hade jag velat ha på min bil!

Även om det inte är något direkt fel med själva lacket som lack i sig blev jag besviken över att det inte alls verkar smaka som chokladen namnet antyder. Inte heller ser det särskilt typiskt belgiskt ut.

Annars tycker jag att det står ut från de flesta andra hololack jag sett, vilket är väldigt positivt då jag tycker att de flesta mest sett likadana ut.

När det kommer till flaskan tycker jag att den är ganska ooriginell, jag hade hellre sett en flaska formad som en parallelltrapets eller orangutanghuvud eller dylikt, då jag inte sett det på så många andra flaskor.
På bilderna har min moder använt underlack, tre lager Nagellack, men inget överlack, det behövdes tydligen inte.

Annat man kan nämna om bilden är att jag inte gillar den typiska nagellacks-demonstrations-posen, jag tycker bara inte det är snyggt, jag har inget egentligt förslag på förbättring, så jag låter den saken passera utan vidare undersökning. För nu.

Tvi, det smakar ju inte alls choklad!Jag ser nu hur mitt inlägg ser ut och är helt säker på att jag kommer ha många gästinlägg på liknande bloggar i framtiden, men till dess: hej svejs!

Avslutningsvis kommer här ett strindbergcitat:
”Anta att tid och rum existerade! HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! SCHH!”

Tack älskade unge för hjälpen :)

In our Lacka - Byt group on FB, it has been some discussions about having guest bloggers. Personally, I think it's nice to a certain amount and if you have a special reason to get help. There was also talk about letting our men do polish reviews, this after Colour it's husband did a nice post on his blog as a tribute to us polish nerds.

In any case, I was about to sit down and write some post when my eldest son (18 ½) stole the computer for me. Ok I told him, you can have it if you write the post. And to my big surprise he said sure what is the name of the polish. He then looked at the pictures of it and wrote the following review:


Today's polish is Belgian chocolate from Glitter Gal. It is a brownish polish with glitterstuff in it making a fine holoeffect. If it's the right light. And if you don't ask any non nailpolish freak. If you do that person would say that holo looks just like oil stains. And that's not that exciting.

Although there is no direct fault with the polish as a polish, I was disappointed that it did not really seem to taste chocolate like the name suggests. Nor does it look like a particular typically Belgian either.

Otherwise, I think it stands out from most other holopolishes I've seen, which is very positive because I think most of them looks the same.

When it comes to the bottle, I think it is pretty unoriginal, I would have preferred a bottle shaped like a trapezoid or orangutan head or something like that, since I have not seen it in so many other bottles.
In the pictures, my mother used base coat, three coats polish, but no top coat, it was for some reason not  needed apparently.

Something else you can mention about the images is that I do not like the typical nail polish demonstration pose, I just don't think it's neat, I have no real suggestions for improvement, so I let the matter pass without further investigation. For now.I see now how my post turned out and is quite sure that I will have many guest posts on similar blogs in the future, but until then: Hej svejs! (as we would say in Sweden)

Finally, here is a quote from the Swedish author August Strindberg:
"Suppose that space and time existed! HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA! SCHH

And as a mother I would like to end this post with a big Thank you to my wonderful son :)

24 kommentarer :

 1. Underbart! Tack för ett bra inlägg!

  SvaraRadera
 2. Wooooha, den är otroligt vacker, wooow...

  SvaraRadera
 3. Han är ju klart begåvad, den unge mannen! Snyggt lack också :-)

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig son du har! Pluspoäng till honom! :-)
  Snyggt lack!

  SvaraRadera
 5. Härlig beskrivning!!
  Snyggt Lack :)

  SvaraRadera
 6. Åh, vilket kul inlägg och avslutet med Strindberg var ju fantastiskt. "Han kom som ett yrväder en aprilafton och hade ett höganäskrus i en svångrem om halsen" var min favorit under gymnasietiden. Jag tycker verkligen sådana här gästinlägg är så roliga.

  Lacket är underbart, förstår inte varför jag inte äger det än.

  SvaraRadera
 7. Härlig gästrecension!! =))
  Visar samma, topplacket förstörde det totalt. Och det kommer några av dessa i Nailmails shop senare.

  SvaraRadera
 8. Hejja sonen!! Väldigt bra text!

  SvaraRadera
 9. Haha, underbar recension!! Vad bra han skrev. Hoppas på fler inlägg av honom. :-)

  SvaraRadera
 10. Jättebra inlägg! Du får låna ut dina lack så han kan starta en egen blogg ;)

  SvaraRadera
 11. Fantastiskt inlägg! Han kan få gästblogga hos mig när helst han vill!

  SvaraRadera
 12. Fina bilder på lacket. Trevligt med en son som engagerar sig i mammas hobby.

  SvaraRadera
 13. Vilken härlig recension! En bra idé att låta någon helt oinsatt i nagellacksvärlden göra blogginlägg, en riktigt rolig twist mitt i allt nagellacksnörderi! :-D Hoppas att han kommer tillbaka, åtminstone med kortare kommentarer - kanske vill han skriva bildtexterna t ex?...

  SvaraRadera
 14. oh my gosh, this is so far the funniest nail polish review to date!!! hahaha!! your son is so cute!! orangutan head shaped bottle LOLOL, I wonder what that would look like!!! And I hope he didn't actually taste the polish!! hahaha =))

  SvaraRadera
 15. Vad vackert!!:):)

  beautinika.blogspot.com

  SvaraRadera
 16. Det här lacket är superfint!
  Log brett när jag läste din sons text. Härligt med lite distans ibland till all lackhysteri ;)

  SvaraRadera
 17. Haha underbaraste posten jag sätt på länge, skriver samma sak här som på fb: "Haha, får "hyra" in honom nån gång, underbar text :) "
  Skulle ha postats här men med endast mobilen till hands så gick det inget vidare :)

  SvaraRadera
 18. Åh, vad irriterande. Jag kommenterade från min mobil, men ibland när jag gör det så kommer inte kommentarerna fram! Jag som hade skrivit så himla bra kommentar.
  Jag skrev iallafall något i stil med att din son skriver väldigt bra och sånt gillar jag. Bra svenska och bra flyt liksom. Och så skrev jag att du får hälsa honom från mig!
  För övrigt är det är förbaskat vackert lack. Helt galet! Och det ser sjukt snyggt ut på dig :D

  SvaraRadera
 19. Tackar för alla kommentarer, jag kanske ska byta bana och börja lack-blogga, jag verkar ju onekligen ha en talang för det, på ett väldigt ödmjukt sätt.

  Och vi får se, kanske får ni läsa mer av mig i framtiden, men tills dess sitter jag här med trötta ögon och kala naglar och försöker låta min moder skriva SINA åsikter och inte mina...

  SvaraRadera
 20. Vilket härligt inslag med gästbloggare i form av sonen! :D

  SvaraRadera
 21. Åh va roligt! Hade missat detta inlägg! Underbart utlägg om holo och poser..haha ;)

  SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!