lördag 12 maj 2012

Färgsortering och förvaring!

Igår roade jag mig med att plocka ut alla lack och färgsortera dom. Konstigt nog så visade sig att jag verkar ha mest lack i färgskalan grönt/turkost. Hade jag fått gissa så hade jag trott att lila skulle dominera.

Detta måste ju absolut betyda att jag behöver mer lila. Eller hur?

I vilket fall som helst så resulterade det hela i att jag i alla fall plockade tillbaka dom i lådorna med sortering efter märke. Tycker ändå bäst om att ha dom så.

Jag förvarar alla mina lack i praktiska plastlådor med snäpplock. Lätta att flytta på, lätta att stapla på varandra och plan botten så att flaskorna står bra.

Sådana här små lådor förvarar jag mina dyrgripar i. Riktigt bra måste jag säga och går att få tag på i lite störe matvaruaffärer typ Citygross.

Så här såg det ut på mitt golv. Ser inte så imponerande ut i mina ögon.

Märkes sorterade i lådorna. Lite över 100 stycken ska det vara. Sen har jag en låda med bara stamping och nailart grejer och en låda med oljor, bas & topplack. Ser ni att det är tomma hål. Ser otäckt ut, måste nog fyllas!

Hur sorterar ni era lack i färg eller efter märken? Hur förvarar ni dom?


Yesterday I amused myself by picking out all the paint and color sort them. Strangely enough, turns out I seem to have most paint in the color scale green / turquoise. If I had to guess I would have thought that
 purple would dominate.

This must mean that I need more purple polishes. Right?

In any case, the result in the end was that I decided to have them sorted by brand again. It feels best for me.

I keep all my paint in convenient plastic boxes with snap lids. Easy to move, easy to stack on each other and a flat bottom so that the bottles stands ok.

How do you sort your bottles? By brand och by color? And how do you store them?


6 kommentarer :

 1. A girl can never have too many purple polishes - so yes, you definitely need more of those :D
  I also keep my polishes in boxes, just bigger ones, and mine are sorted by brand. I blame it on the OCD :)

  SvaraRadera
 2. Åh, jag älskar sånt här. Kul att göra, kul att se bilder på när andra gör.

  SvaraRadera
 3. Jag har mina lack också efter märke och inte efter färg :) Kul att se din samling och du har rätt, det är några hål där som måste fyllas :D

  SvaraRadera
 4. Mina lack är kategoriserade efter märke och bor i en röd Helmer inne i en garderob som tack och lov lilleman inte lärt sig öppna ännu:)

  SvaraRadera
 5. Jag kör lådan Kassett från Ikea och sorterar dem efter märke. I varje låda har jag testade och otestade lack.

  SvaraRadera
 6. Jag förvarar mina i en sådan här: http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/40216357/
  Fast i storlek 2x3 lådor.
  Sorterar efter färg, då jag känner att jag behöver skaffa mig fler lack innan jag börjar sortera efter märke. Har röd-orange-gul-guld i en, grön och blå i en, rosa-lila-brun i en, och sist svart-vitt-grått-silver i en. I de sista två lådorna har jag baslack-topplack-oljor-nagelbandremover-och allt möjligt, och sist har jag nailartlack :)
  Snart behöver jag nog skaffa mig en större förvaring, och en som inte gör att de välter när man öppnar.

  SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!