torsdag 19 oktober 2017

United In Pink - Depend O2 517

Pressutskick

Dagens ämne är insamlingar. Här är i Sverige upplever i alla fall jag att det blivit helt galet och faktiskt lite av en hets med alla typer av insamlingar till fonder och insamlingsgalor på tv. Nej, jag menar inte att man inte ska skänka pengar till t.ex cancerfonder eller barncancerfonden men på något sätt så har det gått inflation i galor på tv där man ska bli månadsgivare eller skänka stora engångssummor. Så här på hösten brukar det vara tätt med dessa galor.

Jag skänker gärna pengar till välgörande ändamål och det är väl inte precis någon hemlighet att jag håller Mina Stora Dag stiftelsen väldigt högt, men som det är just nu känns det som att man pressar folk att skänka. Man ger folk dåligt samvete om man inte är med och samlar in. Jag tror att det är många som egentligen inte har råd som ändå vill göra något gott och så skickar man iväg den där sista 100 lappen. Att idka välgörenhet ska inte göras under press och det finns ju så många sätt man kan hjälpa till. Skänka kläder till insamlingar är ett väldigt bra sätt. Lämna in grejer till Erikshjälpen eller Röda Korsets loppisar t.ex.

Vad tänker ni om det här?

Dagens lack kommer från Depend O2s sommarkollektion With Love From Cuba och har nummer 517. Till detta har jag en vattendekal från Born Pretty Store som är utskickad för recension. Du kan hitta den här: http://www.bornprettystore.com/sheets-cream-cake-pattern-nail-water-decal-manicure-cartoon-nail-transfer-stickers-p-40777.html

Lacket var väldigt smidigt att jobba med och täcker på två lager. Vattendekal var lätt att få loss från skyddspappret och lätt att placera på nageln. Dock något stor tyckte jag.

Press Sample

Today's subject is collections. Here in Sweden we have what I feel a crazy amount of fundraising both in the streets and on tv. It actually feels like you don't have a choice but to give some money. No, I don't mean that you shouldn't donate money to for example different cancer funds or similar organisations,  but in some way there has been an inflation on these galas on tv where they urges you to be a monthly donor or donate big one-off sums. And in the fall there is always very close between these events. 

I donate money with a smile for charitable purposes and it's not a secret that I'm holding for example When You Wish Upon A Star and similar organisations very high, but at the moment it feels like all these fundrasers are pushing people to donate. You are giving people bad conscience if you don't give something. I think there are many who really can't afford this but want to do something good and then send away the last bucks anyways. Promoting charity should not be under pressure and there are so many ways you can help. Giving clothes to collections is a very good way. Hand in items to the Red Cross flea, for example.

What are your thoughts about this?

Today's polish come from Depend O2's Summer Collection With Love From Cuba and have number 517. To this I have a waterdecal from Born Pretty Store, which has been sent for review. You can find it here: http://www.bornprettystore.com/sheets-cream-cake-pattern-nail-water-decal-manicure-cartoon-nail-transfer-stickers-p-40777.html

The polish was very easy to work with and covers in two layers. The waterdecal was easy to get off from the protective paper and easy to place on the nail. However, I thought it was a bit too big.

13 kommentarer :

 1. Ja den där insamlingshetsen är jobbig, speciellt när man lever på socialbidrag. Jag försöker skänka kläder och även handla på sådana ställen iaf.

  SvaraRadera
 2. That cupcake is freaking ADORABLE!

  SvaraRadera
 3. Jag kan förstå om folk känner sig pressade att ge och det är jättetråkigt att det ska kännas så! Jag ser sällan på tv-galor, så det har jag inte haft ont av, men kan tycka det är jobbigt när det går folk på stan och fiskar efter månadsgivare... Nu har jag själv god ekonomi och tycker det känns bra att kunna dela med mig till olika organisationer som jobbar med frågor som känns viktiga för mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skänker också gärna pengar och har oftast ekonomi som tillåter det, men jag vill välja när och till vilken själv och inte vara upplåst som månadsgivare. Vet själv hur svårt det är att säga upp den typen av abonnemang när det behövs.

   Radera
 4. Such a cute look. That cupcake looks so yummy!

  SvaraRadera
 5. Jag ser sällan på TV så just den kanalen slipper jag, men förstår hur du menar. Jag tänker att man nästan får sätta på skygglapparna och välja sina hjärtefrågor och fokusera på dem, ex om det är något man själv har närmare erfarenhet av. Tråkigt om kampanjerna nästan spelar på ens dåliga samvete så man har svårt att säga nej.
  Jag tycker också det är lurigt med kampanjer att det finns så många olika som alla handlar om samma område, hur ska man som oinsatt veta vilken man bör stödja? Ex nu i oktober är det ju ffa Cancerfonden som syns men de jobbar ju inte dedikerat för bröstcancer, trots att de säljer mycket under rosa bandets fana.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I år har jag i alla fall hört på reklamen för rosa bandet kampanjen att dom tydligt säger att det inte går rakt till bröstcancerforskning utan till cancerforskning. En klar förbättring i alla fall.

   Radera
 6. OMG that cupcake is adorable!

  SvaraRadera
 7. Now I was a sweet! :) Beautiful pink!

  SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!