måndag 23 april 2018

Lacky Corner's Favorite Week - Zoya Charla

Vilken härlig helg vi har haft. Fint väder, familjen samlad och lite familjefejd med Shuffleboard.

Jag fick ett litet infall förra veckan och bestämde att det var dags att lufta några av mina favoritlack. Många av de ni får se denna veckan har inte varit med här på bloggen på länge. En del nästan drar jag mig för att använda för att jag är rädd att flaskan ska ta slut. Dumt tänkt, jag vet.

Idag tänker jag visa er ett lack som nog var ett av mina första stora lemmings. Ett sånt där lack som jag bara måste ha. Zoya Charla ett helt ljuvligt sjöjungfrufärgat lack som på Zoyas egna sida beskrivs som metallic, jag tycker mer det är glassflecks, men jag är inte världsbäst på sådant. Jag har för mig att det här var väldigt skirt och jag vid något tillfälle hade fyra lager, det behövs inte längre när flaskan stått till sig lite. Två räckte.

Vad var det då som gjorde att jag föll så pladask för det här lacket? Jag köpte det här lacket 2012 och firade mitt 100:a inlägg den 17/5 2012 med att visa det här. Då var det inte alls vanligt med den här typen av lack eller för den delen det lite teal nästan duochroma typen av lack som man jämför med en sjöjungfru eller medelhavet till färgen. Jag hade absolut inte något liknande i min samling som i och för sig inte var så stor då och faktum är att jag tror inte jag har det nu heller. Jag älskar fortfarande det här lacket precis lika mycket som då. Det är så otroligt härlig färg och finish på det.

Första gången jag hade en favoritvecka var 2013 och så en 2014. 2015 gjorde jag lite annorlunda och hade topp 5 inlägg med olika färger. 2014 valde jag att inte plocka med samma favoriter som året innan vilket gjorde att det blev lite olika lack de åren. Nu när det var dags att plocka fram vilka som skulle vara med har jag insett att det blir en del favoriter i repris. Ganska kul egentligen att när samlingen ändå ökat med en sisådär 5-600 lack så är det ändå vissa som håller sig kvar på toppen. Ni får gärna ge er på en gissning i kommentarerna på vilka ni tror kommer visas.

What a lovely weekend we have had. Nice weather, family gathered and some family feud with Shuffleboard.

I got an idea last week that it was time to have a favorite week. It's been a long time since I've done this. Many of those that will be shown this week have not been on the blog for a long time. Some of them I rarely use because I'm to afraid to end the bottle. Stupid thought, I know.

Today I'm going to show you a polish that was probably one of my first big lemmings. One of those polishes I just had to have. Zoya Charla is a truly amazing mermaid colored polish, which on Zoya's own page is described as metallic, I think it's more glassflecks, but I'm not the world's best at such things. I remember this as a very sheer polish and at some point I had four layers on. That is no longer needed. I have only two this time. I guess my bottle has thickend up a bit during the years. 

So, what is it with this polish that made me feel such a strong need of having it? I bought this in 2012 and celebrated my 100th post on 17/5/2012 by showing this. At that point it was not common with this kind of color or that is teal and almost has a bit of duochrome in it that makes you think of a mermaid or the mediterranean to the color. I certinaly didn't have anything like this in my collection In 2012 it wasn't a very big collection but the fact is that I do not think I have any dupes or something really similar now either. I still love this just as much as I did then. It's so incredibly beautiful color and finish on it.

The first time I had a favorite week was 2013 and then one in 2014. 2015 I did a bit different and had top 5 posts with different colors. In 2014, I chose not to show the same favorites as the previous year, which made it a little different list of polishes. When I went through my collection to bring out the polishes I wanted to show this week, I realized that there will be a lot of favorites returning from those first years. It's quite fun, though, that when the collection has increased with 5-600 polishes, it's still those oldies but goldies that stays in my heart. If you want to take a guess on what other polishes I will show, just leave me a comment below. 

6 kommentarer :

  1. Åh jag har också detta och det är så snyggt! Kul idé, jag ser fram emot vad mer du kommer visa under veckan!

    SvaraRadera
  2. Charla might be my favourite Zoya ever :)

    SvaraRadera
  3. Sååå fint det där är! Ska bli kul att se vad du visar upp!

    SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!