måndag 26 februari 2018

Night Owl Lacquer - Legilimens

Vad bär man för lack när man ska fira sin sons 20-års dag med släkten? Givetvis något man sett fram emot att bära som man tror ska vara suveränt snyggt och lätt att måla dit lite snabbt. I mitt fall så tittade jag ner i min låda och mina ögon fastnade på Night Owl Lacquer Legilimens. En av anledningarna till att jag beställde Cast A Spell boxen med Harry Potter tema förra året.

Det här lacket är mörkt lila med prismatiskt glitter, flakies och lite annat smått och gott i sig. Det ser helt underbart i flaskan och jag tycker även andras swatchbilder varit superfina. Oj, vad negativ jag låter nu då och jag erkänner snabbt att jag blev besviken. För det första var det en ganska tjock lite klistrig formula som  inte var helt rolig att jobba med. Det är en jelly så man brukar få bygga upp det med några lager och i det här fallet blev det tre lager. Torktiden var helt ok.

Vad är det då som gör att jag låter negativ? För det första så tycker jag att lacket liksom faller platt på nageln. Det är inte alls så där skimrande vackert som jag föreställt mig. Det är fint, men inte riktigt vad jag förväntat mig. Och jag tror att formulan gjorde att jag blev lite avig till lacket. Dessutom hade det varit snyggare med ett rött lack till min klänning!

What polish do you wear when you're going to celebrate your son's 20th birthday with the family? Obviously something you look forward to wearing as you think should be superbly beautiful and easy to apply since you are in a hurry. In my case, I looked down in my drawer and my eyes got stuck on Night Owl Lacquer Legilimens. This polish was one of the reasons I ordered the Cast A Spell box with the Harry Potter theme last year.

This polish is dark purple with prismatic glitter, flakies and a little bit of everything in it to be honest. It looks amazing in the bottle and I also think other people's swatches have been super nice. And I now realize that I sound pretty negative and I can quickly acknowledge that I was disappointed. Firstly, it was a rather thick, sticky formula that was no fun to work with. It's a jelly so you usually have to build it up with some layers and in this case I needed three. The drying time was quite ok.

What is it then that makes me negative? First of all, I think that the polish kind of looses it's magic on the nail. It's not at all as shining beautiful as I imagined. It's fine, but not really what I expected. And I think the formula made me become a bit negative right away with this polish. And frankly a red polish would have looked better to my dress!

4 kommentarer :

 1. Ja det är ju fint alltså men jag förstår hur du menar, det lyfter inte riktigt...

  SvaraRadera
 2. Riktigt snyggt men håller nog med dig ändå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tyvärr, för jag hade riktigt höga förväntningar på det här.

   Radera

Please leave a comment it means a lot to me!