söndag 11 februari 2018

Essie - Lacquered Up

Pressutskick

Vilken kväll vi hade igår! Jill Johnsson bjöd verkligen på en kavalkad av musik som hon själv älskar vilket verkligen märktes. Inte direkt sånt jag brukar lyssna på då det var en hel del storbandsmusik och 40- 50-tals musik, men jag är så glad att vi åkte på konserten. Det här lever jag på länge. Dock så har dagen idag fått ägnas åt att ta det lugnt, är så trött som bara den, men det var det värt!

Och kan ni tänka er jag har hittat ännu en kul utmaning på Instagram som jag är med i idag. Denna gången är det inte någon nail art som gäller utan man ska helt enkelt swatcha veckans färg. Och det ska vara ett lack man inte visat innan. Kanon tänkte jag. Denna vecka är det röda lack som gäller och det är ju en av mina svagheter och alltså har jag en del stående i min låda. Just det jag visar idag är dock inget jag köpt själv, men det kunde det absolut varit.

Essie Lacquered Up är från kollektionen som Sofi Fahrman satte ihop i höstas och från början kommer det om jag hittat rätt information från en vårkollektion som släpptes redan 2009. Det är ett riktigt brandbilsrött krämlack som är suveränt att måla med. Jag har två lager, men jag tror att man kan lyckas med ett också om man tar tjockare från början. Det torkar fort och som vanligt rekommenderar jag att man har topplack över, men på mina bilder är det inte något av en anledning ni får se imorgon.

Knallrött och kräm. Bra kombo som jag alltid älskar att bära. 

Press Sample

What a night we had yesterday! Jill Johnsson really delivered a cavalcade of songs that she loves, which really showed through her performance. Not directly the kind of music I usually listen to because there were a lot of big band music and 40's 50's music, but I'm so glad we went to the concert. I can live of this for a long time. However, today has been a day when I needed to take it slow, because I'm so very tired, but it was worth it!

And can you imagine I've found another great challenge on Instagram that participating in today. This time, it's not a nail art challenge, instead it's about showing a swatch of this week's color. And it should be a polish you haven't shown before. Perfect, I thought. This week's color is red and that's one of my soft spots so I have some standing in my untried box. The one I show today is not a polish I bought myself, but it could definitely have been.

Essie Lacquered Up is from the collection that Sofi Fahrman put together last fall and from the beginning it was if I found the right information from a spring collection that was released in 2009. It's a true fire-red cream that's great to paint with. I have two layers, but I think you can succeed with one too, if you take a thicker layer from the beginning. It dries fast and as usual, I recommend having topcoat, but on my pictures I haven't got that for a reasons you'll see tomorrow.

Bright red and cream. Good combo that I always love to wear.


10 kommentarer :

 1. This is a really pretty creme. Essie is so hit or miss, though. It's infuriating considering the price.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I agree with you. Some of them are great but there is really nothing in between with Essie.

   Radera
 2. Det är snyggt och klassiskt men jag föredrar helt klart Party On A Platform från Essie som de släppte vintern 2016, jag tycker det är mer djup i den och även bättre formula.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och förresten, vad roligt att ni hade en härlig kväll! Såna ljusglimtar i tillvaron behövs, särskilt nu på vintern.

   Radera
  2. Jag har ju inte Party On A Platform, men har läst hur mycket du tycker om det så jag är lite sugen på att införskaffa det.

   Radera

Please leave a comment it means a lot to me!