torsdag 16 januari 2014

GOT Polish Challenge - Stripes

Idag är det återigen dags för GOT Polish Challenge. Temat för dagen är: Stripes eller ränder om vi nu ska ta det på svenska.

Tanken med hela det här temat är ju att återanvända gamla lack, men jag fick för mig att nyskapa även en gammal manikyr. Återigen en som jag gjorde under min första månad som bloggare. Sonen fyllde år och han bestämde att jag skulle ha zebra randiga naglar. Minns att det strulade något enormt. Nu så här i efterhand ser jag ju klart och tydligt att det berodde på att jag stressade och inte var särskilt van vid stamping. Det inlägget hittar ni här.

Men i alla fall så är det så här att ett av lacken som jag köpte i min första beställning från Transdesign, när jag upptäckt att man kunde beställa från andra länder var China Glaze White Out. Ett helvitt krämlack som jag hatade innerligt för jag tyckte det var skitdumt att måla med. Nu tänkte jag ju att två år senare har jag ju fått en del mer erfarenhet så jag blev nyfiken på om jag fortfarande tyckte att det var så dåligt att måla med.

Och ja, det tycker jag. Vita lack är ofta lite knepiga, men det här är så tråkigt. Randigt blir det och minst tre lager behövs för täckning. Och att använda det utan topplack är inte att tänka på. Men allt det där går ju att dölja rätt bra under lite mönster så det gjorde jag även denna gången. Exakt samma platta är inte använd, för jag fick ju hem nya från MoYou London och var så nyfiken på att testa dom så det blev en ny Zebra på ett gammalt lack! Det svarta är från ett Konad lack som jag också ägt bra länge.

En något lite stimmig manikyr, men den är randig och jag gillar den!


It's time for the next challenge in GOT Polish Challenge and the theme for the day is: Stripes. 

The whole thing with this theme is to reuse your old polishes, but I thought of going one step further and reuse and old manicure. This is again something that I showed on my first month as a blogger. My son had his birthday and got to choose what kind of manicure I should have. He said Zebra nails.  I remember that I was really mad after a while doing this manicure. Everything that possible could go wrong did. Now I understand that I was in too much hurry and too new to stamping to get it to work fully. 

Anyway the polish that was used then and now again was one of the first I bought from Transdesign. That is when the whole bying polishes over the Internet world opened up for me. It's China Glaze White Out a white creme polish that I hated because it sucked painting with. I thought that maybe it would be different now two years and some experience later.

But, no, it wasn't it still a stupid polish. It so streaky and you must have at least three layers to get it to cover. And don't even think about using it without topcoat. No, no you need that to even it out.  But all of this is possible to hide under some nice pattern. So that is what I did this time too. The original post is found here

I haven't used the same stamping plate for the simple reason that some MoYou London plates landed in my home the other day and I was really eager to try them out. So this became a new Zebra pattern on an old polish and stamped with an old Konad polish as well. 

It's a lot going on in the manicure, but it's striped and I like it!


15 kommentarer :

 1. Läckert!! det där med att stämpla får bli nästa utmaning och inköp....
  Förresten.....stor skillnad på ditt lackande o stämplande ;) övning ger färdighet ser jag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. När det gäller stämplingen så är det verkligen övning som gäller. Men det är kul att öva på det här :)

   Radera
 2. I love this mani! I also got this moyou plate so I definitely need to try :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. This is my first MoYou plate but certinaly not the last. They seems really good.

   Radera
 3. Snyggt! Den här zebraplattan hade betydligt mer liv än den tidigare! Känns mycket mer organiskt och spännande tycker jag!

  SvaraRadera
 4. A classic and lovely pattern and color combo!

  SvaraRadera
 5. Väldigt snyggt! Hur går man med i den här utmaningen? Den verkar så himla kul! Går man bara med i facebookgruppen?

  SvaraRadera
 6. Ahh zebra stripes, love them!!
  xx

  SvaraRadera
 7. Väldigt snygg manikyr! Stämplingen blev ju jättebra!

  SvaraRadera
 8. wow, I LOVE your take on this challenge!! everybody (including me) did straight lines!! love your creativity!

  SvaraRadera
 9. Love it! Great color combos and design. Its def perfect for this theme. Great choice indeed!

  SvaraRadera
 10. Alltid kul att få se "jämförelser" med gamla manikyrer, detta häjer genast ribban inför söndag. för du är väl med?:)
  Vilka snygga mönster det fanns på den plattan. Däremot var det inte förrän jag tittade på plattan som jag såg att det faktiskt är ett zebrahuvud;)

  SvaraRadera
 11. Jättefint! Älskar zebrahuvudet. Lite roligare och mer intressant än "bara" zebramönster.

  SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!