torsdag 23 januari 2014

GOT Polish Challenge - Blue

Dom andra två veckorna i GOT Polish Challenge så har jag försökt att återskapa manikyrer från min allra första bloggmånad, men när utmaningen blev blå så var det faktiskt så att det enda blå lacket jag visade i februari 2012 var Orly Royal Velvet som jag var helt övertygad om att jag redan visat en gång till efter det, men det visade sig vara fel!

I alla fall inte här hos mig, men i en gästpost hos Gosia är det visat igen. Nåväl, nu blev det inte det som fick representera blått utan ett lack vars original post ni kan hitta här.

Lacket är Essie Smooth Sailing. Och jag vill på en gång säga att jag tycker att det är lite mer dovt blått i verkligheten, nästan med lite lutning åt lila. Hade jag bara haft tillgång till lite dagsljus hade ni fått se lite bättre bilder, men det kommer en annan gång.

 Ett mycket fint blått lack med ett fantastiskt silverskimmer i. Det här lacket gavs ut 2011 i en kollektion som heter Braziliant. Jag köpte det här lacket i en av mina första beställningar från Transdesign innan jag började blogga 2012.

Jag vet att jag har burit det en gång innan den gången som fotades och visades här, men sen har flaskan stått där. Vilket är mycket synd för det är ju ett vackert lack!

Kanske ska säga lite om lackets egenskaper. Jag gjorde så att jag målade och fotade och sen kollade jag mitt gamla inlägg. Jag tyckte det var en bra formula. Lättarbetad. Jag har tre lager på som torkade bra. Hade jag tagit två tjockare lager hade det absolut räckt. Förra gången tyckte jag det var knepigt att jobba med. Har jag lärt mig något eller har min flaska blivit lite förtjocknad?


The other two weeks that has passed in the GOT Polish Challenge have been a walk down memory lane from my first blogging month. But not this time. The Challenge today is Blue. And the only blue polish I showed here in February 2012 was Orly Royal Velvet. And I was so convinced that I had posted about that two times here on Lacky Corner. But I was wrong!

I have shown it two times, but the other time was as a guest post at Life In Color. Well, well I discovered this after I already had painted with the polish that I choose to show you instead. 

The polish is Essie Smooth Sailing and the original post can be found here. And I would like to point out that I think my pictures shows the polish a bit to bright. It's a little smoother and leans a bit towards purple. If I just had a chance to shoot this in daylight you would have got to see it differently. 

I know that I wore this one time before the one that actually got photografed and ended up here. So it means that I actually have worn it at least three times by now.  But to be honest that last time was in May 2012 and since then the bottle has been standing in my drawer. To bad, because it really is a stunning polish. I like it!

Maybe I should say something about the quality of the polish as well. I painted with it and took the photos before I read the old post. The thing is that back then I thought it was hard to paint with. I didn't like the formula. But I didn't have the same experience at all this time. I thought it was really nice to paint with. Sure I have three layers on, but if you take thicker ones you can get away with only two. 

So have I gotten better at painting or has my bottle become a little thicker?

15 kommentarer :

 1. En trevlig nyans i min smak!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och i min smak också och jag tycker att du och jag ofta har ganska lik smak.

   Radera
 2. Svar
  1. Den är mycket trevlig och jag bar den i över en vecka utan att tycka den var tråkig.

   Radera
 3. Smooth Sailing is such a pretty polish!

  SvaraRadera
 4. i have this and I love it as well!!! thanks again for doing that post for me =))

  SvaraRadera
 5. Svar
  1. You did! Then I have to go and check out your post :)

   Radera
 6. Vilken vacker blå nyans! Hoppas allt går bra med sonen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är faktiskt mycket fin och lite bortglömd bland alla andra fina lack.

   Radera
 7. Wow!!! This is a very lovely blue nail color. I still don't have this kind of nail color so I am kinda excited in trying it out.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh you should try this one! I'm sure you will like it.

   Radera

Please leave a comment it means a lot to me!