onsdag 1 januari 2014

Model City - Bobbing For Apples

Utskickat för recenssion

God Fortsättning på det nya året!

Själv hade jag en mycket trevlig och lugn Nyårsafton i goda vänners sällskap. Enormt god Kalkon avnjöts kan jag upplysa er om.

I sällskapet är det inte någon mer än jag som är intresserad av nagellack och jag tror faktiskt inte dom är medvetna om att jag bloggar. Något som kändes ganska skönt faktiskt. Inget lacksnack i huvudtaget.

Detta hindrar ju dock inte mig från att vilja var fin på naglarna ändå. Häromdagen fick jag hem ett ljuvligt paket från Edgy Polish (visade ju det här också) som bl.a innehöll Model City Bobbing For Apples. En glitterbomb utan dess like.

Eftersom jag skulle bära rött och svart så bestämde jag mig fort för att lacka med svart i basen och sen lägga på det här röda glittret. Bobbing For Apples består av massa prismatiskt microglitter och större rött glitter i lite olika storlekar.

Jag la på ett lager och tyckte det såg ok ut, men kunde ju inte låta bli att lägga på ett andra lager. Det skulle jag nog inte gjort. Eller skulle jag lagt ett tredje för att täcka ännu mer.

På något sätt så tyckte jag att det blev lite för mycket med det andra lagret. Det var ganska smidigt att applicera i alla fall. De större glittren hade en tendens att klumpa sig lite, men det går ju att dra ut med penseln. Lacket i sig är snyggt, men jag hade nog faktiskt tyckt det skulle varit finare om det bara varit dom stora röda cirkelglittren och det prismatiska microglittret. Jag tycker som sagt att det blev aningen för mycket på det här viset. Torktiden var mycket bra på det.

Faktum är att det här är jättefint när det är lite mörkt, men i för mycket ljus blir det lite för stimmigt för mig.

Sent out for review

I wish you all a Very Happy 2014!

Personally, I had a very nice and quiet New Year's Eve in the company of good friends. Enormously good turkey was enjoyed, that's for sure.

Among the persons that I celebrated New Year's with there is only me that is interested in nailpolish and I really don't think they are aware that I have a blog. Something that felt quite nice actually  No talk of polishes what so ever.

This does of course not mean that I didn't want to have good looking nails anyway. The other day, I got a lovely package from Edgy Polish (as you might seen in a post the other day which among other things contained the Model City Bobbing For Apples. A real glitter bomb.

I was going to wear red and black so I decided quickly to paint with black polish as a base and then put on this red glitter. Bobbing For Apples consists of lots and lots of prismatic micro glitter and larger red glitter in a little different sizes.

I applied one coat and thought it looked ok, but could not help but put on a second layer. I should probably not have done that. Or maybe it would have been different if I even had put on a third layer to make it to cover even more.

Somehow, I thought it was a little too much with the second layer. It was pretty easy to apply in all cases. The larger glittrers had a tendency to clump a little, but they could be pulled out with the brush. The polish itself is neat, but I probably would have actually thought it would have been nicer if it just been the big red circelglitters and the prismatic micro glitter. I think that said it was a tad too much in this way. The drying time was very good at it.

In fact, this looks beautiful when it is a little dark, but in too much light, it becomes a little too bustling for me.

29 kommentarer :

 1. God fortsättning! Läcker kombination :o)! Xx

  Makeup by Candlelight

  SvaraRadera
 2. I don't think two layers is bad!!! I actually would probably like it even more red. Happy New Year, Helena!! :))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Happy 2014 Gosia! And maybe I should have added that last third layer as well.

   Radera
 3. Supersnyggt! Väldigt läcker kombo. :-)

  SvaraRadera
 4. Gof fortsättning!!! Jättesnyggt blev det men oh vad jag känner igen den där känslan när man inser efter lager nr 2 att man gillade det bättre med bara ett lager.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och så kan man ändå aldrig låta bli att testa att lägga på det där sista lagret!

   Radera
 5. Känns som det har bra potential på ett lager, men jag är också så att jag gillar glitter som inte tar över för mycket. Annars snygg kombination.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kombon är bra, men nästa gång blir det nog bara ett lager.

   Radera
 6. Det var super snyggt :)
  God fortsättning :)

  SvaraRadera
 7. Häftigt till tusen men du har kanske rätt i att ett lager hade varit mer estetiskt tilltalande. Själv är jag en skata som älskar allt som glittrar...

  SvaraRadera
 8. Svar
  1. Ja, färgerna i det här glittret tilltalar mig mycket.

   Radera
 9. Jag förstår vad du menar, det skulle vara lite mer stilfullt med mindre glitter, men å andra sidan är det ju bra läckert med massor av glitter också! :_)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är kul med mycket glitter, men den där lilla esteten inom mig fick lite nippran tror jag.

   Radera
 10. I think it looks great! Happy new year!!

  SvaraRadera
 11. WOW, for a festive occasion this is simply perfect - and truly gorgeous!

  SvaraRadera
  Svar
  1. It works great for a partymanicure even though the persons I spent the party with didn't even mention ny nails.

   Radera
 12. Jättesnyggt!! Ett eller två lager är nog en smaksak :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut en smaksak! Jag blir bara så trött på mig själv när jag gör så här gång efter gång eftersom jag vet att jag brukar tycka bättre om något mindre med glitter när det är i den här storleken.

   Radera
 13. Svar
  1. Japp, det här är en riktig höjdare må jag säga.

   Radera
 14. Jag tycker att det här var fantastiskt snyggt!

  SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!