onsdag 29 maj 2013

Grön Onsdag - HM Polish Me Happy

Idag är det Karins Gröna Onsdag och jag bidrar med det som troligen även blir veckans svenska lack. Ett lack som jag hittade i en reakorg på HM för tio kronor. Ett mycket humant pris tycker jag.

Jag måste säga att färgen på det här påminner en del om China Glaze Starboard, men på något sätt så klickar ändå inte HM Polish Me Happy 100% med mig. Japp, det är ett snygg grönt lack och 10 kronor det är det absolut värt.

Mina bilder visar det lite ljusare än vad jag tycker det är i verkligheten och då har jag både varit ute och fotat och i min lightbox, men det var svårt att få fram den rätta färgen. Det är en ganska lugn grön färg tycker jag.

Formulan var så där. Rinnig, men ändå tjock på något sätt. Torktiden helt ok och täckningsförmågan. Tja, ok. Tre lager behövdes, men det är inget som jag tycker är speciellt jobbigt. Sen måste jag ju säga att den som designade de här flaskorna är troligen ingen som själv målar sina naglar! Vilken oerhört korkad kork att hålla i när man målar!

Gillar ni grönt och hittar det här för en guldpeng så tycker jag ändå att ni ska slå till.


Today is Karin's Green Wednesday and  I contribute with this weeks polish from a Swedish brand. A polish that I found in a salesbasket at HM for 10 SEK. A very humane price I think.

I must say that the color of this reminds me of China Glaze Starboard, but somehow HM Polish Me Happy doesent click with me the same way as Starboard does. Yep, it's a nice green polish and absolutely worth the money that I spent.

My photos show it a little lighter than what I think it is in reality. And trust me I have tried to get it accurate with taking photos both outdoors and in my lightbox, but it was difficult to get the right color. It's a pretty mellow green color I think.

The formula was so-so. Runny, yet thick in some way. The drying time is quite ok and so is the coverage. Well, ok. Three layers were needed, but it's nothing that I think is especially bothersome. Then I had to say that whoever designed these bottles is probably no one who himself paints the nails! What an incredibly stupid cork to hold when you paint!

Do you like green and finds this for a Swedish gold coin you should definitly buy it.

14 kommentarer :

 1. That's a pretty green, so classic somehow!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. It's very classic. A good one to have in the collection.

   Radera
 2. Fin, och ja - 10 spänn är det ju värt! H&M gör riktigt bra lack för det mesta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. HM är lite underskattade när det gäller lack tycker jag.

   Radera
 3. Vacker färg! Måste säga att H&M:s lack fortsätter att imponera på mig!

  SvaraRadera
 4. Det här var verkligen en härlig grön färg,den fastnade jag verkligen för!

  SvaraRadera
 5. Jag tänkte mer på OPI Jade is the New Black än Starboard men jag förstår vad du menar. Den här ser dock plattare ut än något av de lacken. Mindre glossigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jade is the new black har jag inte själv, men det kan nog stämma. Den här är lite plattare, men ändå väldigt fint.

   Radera
 6. Super fint och lätt värt 10 kr :D men som sagt finns det många likvärdiga :)

  SvaraRadera
 7. Svar
  1. Det är fint och för en tia så är det faktiskt mycket fint!

   Radera

Please leave a comment it means a lot to me!