fredag 3 maj 2013

Holofredag - Chirality Cu2+

Utskickat i recensionssyfte

Chirality är ett märke som jag varit nyfiken på ganska länge och när jag fick det här i ett utskick från Katarina på Edgy Polish blev jag överlycklig.

Att det sen råkade vara väldigt nära till Skimmerskuggans holofredag gjorde ju inget heller :)

När jag provar hololack från märken jag aldrig testat förut brukar jag alltid börjar med att prova med ett vanligt baslack för att se om dom lider av holosjuka eller inte. Jag äger ett Aqua Fix, men jag tycker spontant att det är lite tråkigt att behöva använda speciella baslack för att kunna använda vissa lack.

Jag kan härmed lugna eller fullkomligt när det gäller Chirality här behövs minsann inte något Aqua Fix för att få det att flyta lätt på nageln. Formulan var ganska tjock, men det gillar ju jag så alltså passande den mig utmärkt. Det var absolut inga problem att få det att täcka på två lager. Torktiden var också bra och lacket torkade väldigt glansigt för att vara ett holo.

Ibland märker man att holoeffekten blir mindre när man lagt på topplack, det var inte heller ett problem här. Precis lika fint med topplack som utan.

Färgen då? Alltså det är sällan jag nästan blir lite ledsen när jag ska ta bort ett lack, men jag kände nästan så om det här. Helt fantastiskt mörkblått lack med en väldigt tydlig holo i sig. Och det bästa är att det var minst lika snyggt i skugga. Vilket jag tycker är nästan nödvändigt för ett bra holo.

Så är det ju namnet också. Jag googlade runt lite och vad jag förstår så är det någon typ av kemisk beteckning för en kopparjon eller något liknande. Kemi var inte mitt bästa ämne!

Jag har köpt två andra lack från Chirality och jag ser verkligen fram emot att prova dom också. Är dom lika bra som det här så blir det mer inköpta.

Chirality kan man alltså köpa via Edgy Polish där finns det många andra fina färger utöver det jag visar här idag.sent to me for review

Chirality is a brand that I have been curious about for quite some time and when I got this from Katarina at Edgy Polish for a review, I was overjoyed.

When I try holopolishes from brands I've never tried before, I usually always start by trying with a regular base coat to see if they suffer from holosicknes or not. I own an Aqua Fix, but I do spontaneously think that it's a bit sad to have to use special base coat to use some polishes.

I can completely calm you down about this when it comes to Chirality because this certainly does not need any Aqua Fix to get it to flow easily on the nail. The formula was pretty thick, but I like that for me it was excellent. There was absolutely no problem getting it to cover in two layers. The drying time was also good and the polish dried very glossy to be a holo.

Sometimes you find that the effect of the holo becomes less when you put the topcoat on, it was not a problem here. Just as nice with topcoat as without.

The color then? So it's rare that I almost get a little sad when I remove a polish, but I almost felt like that with this one. Absolutely amazing dark blue coat with a very clear holo itself. And the best part is that it was at least as good in shade. Which I think is almost necessary for a good holo.

And then there is the name.. I googled around a bit and as I understand it is some type of chemical term for a copper ionization or something like that.. Chemistry was not my best subject!

I have bought two other polishes from Chirality and I'm really looking forward to trying them too. If they are  as good as this I will definitly buy more.

You can buy Chirality from Edgy Polish you can find this color and many others there.

23 kommentarer :

 1. Vilken underbar blå! Jag håller med dig om, jag vill också gärna att holos ska se bra ut i skugga också. Annars går de bort för mig...Det här var en härlig blå färg, det gillar jag. :-)

  SvaraRadera
 2. Oh, väldigt fint! Kul med lite "nya" märken också. Och jag håller med om det om speciella baslack för speciella lack..jag vill att lacken ska fungera oavsett underlag. Har dratt mig för att köpa de som kräver aquabase bara därför.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sån är jag med. Sålde mina Nfu Oh och har struntat i både FNUG och Layla.

   Radera
 3. Det var en väldans klen holoeffekt, men fin blå färg. Fin färg kan ju uppväga holobrist, som för A England, så jag förstår att du gillar det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte den allra starkaste holon, men åh så fin ändå!

   Radera
 4. Jag håller med ang. topplack! Jag hade det på mitt CG Hologlam-lack och det blev sämre holoeffekt. Ska testa utan nästa gång :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lite tråkigt med lack som förstörs av något som egentligen ska göra det bättre och hållbarare.

   Radera
 5. Vackert! Jag har spanat lite på Chirality hos Edgy Polish. Kanske blir köp i framtiden men just nu får de stå tillbaka för andra lack...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var imponerad av både formulan och färgen.

   Radera
 6. That's so beautiful. I think I may need a bottle of this! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. It's a great polish and I think you are right.. You need this!

   Radera
 7. Ser väldigt fint ut på dig.

  SvaraRadera
 8. Ser helt underbart ut <3 Vilken super snygg blå nyans!!

  SvaraRadera
 9. Vilken härlig blå färg,vilket underbart djup den har,....helt underbar :-D

  SvaraRadera
 10. Jättevackert, jag förstår att du gillar det.

  SvaraRadera
 11. Vilken vacker färg det är på detta!

  SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!