torsdag 16 maj 2013

Nubar - Forbidden Fruit

Det här är det enda lacket som jag har ur Nubar's vårkollektion My Sweet Escape än så länge i alla fall.

Jag hoppas verkligen att jag fått ett måndagsexemplar av den här flaskan för precis som med Isadora så brukar jag tycka att Nubars formula är helt exemplariskt, men det här lacket var inte kul alls.

Man fick vara extremt noga med att inte ha för mycket lack på penseln för att det inte skulle valla sig och rinna ner i nagelbanden. Nu tänker jag dock ge det en chans till för att jag måste ju erkänna att jag målade det här i tisdags kväll vid typ 10 på kvällen under tiden jag kollade på hockey. Tre ganska ojämna lager och topplager tog det för att få det vettigt.

Färgen däremot kan jag inte riktigt bestämma mig för om jag gillar eller inte. En helt klart annorlunda orangebrun nyans på ett lack och det gillar jag. Eller det jag gillar är att Nubar sticker ut lite och inte kör på samma klara oranga som alla andra märken har i sina vårkollektioner.

Jag bestämde mig för att kalla den här färgen för hemkolafärgad. Och det är en bra sak för hemkola det är ruskigt gott! Jo, jag gillar nog färgen. Den känns som att den smälter ihop med min hudton och hand väldigt bra. Helt klart ska min lilla flaska få en ny chans.


This is the only polish that I have from Nubar's spring collection My Sweet Escape, so far anyway.

I usually find that Nubars formula is quite exemplary, but just as with the Isadora polish yesterday I was dissapointed with this one. It was not a very fun polihs to apply.

You had to be extremely careful not to have too much polish on the brush because if you had it becaume very uneven and had a tendency to run down to the cuticles. Now I think, however, that I need to give it a second chance because I have to admit that I painted this on Tuesday night at almost ten a clock while I watched hockey. Three pretty uneven layers and top coat is what it took to get it to look ok.

What about the color then. I can't really decide if I like or not. A clearly different orange brown color on a polish and I like that. Or what I like is that Nubar sticks out a bit and doesn't have the same clear orange as all the other brands have in their spring collections.

In Sweden we have a candy called Hemkola and this actually reminds me of the color of that wich is a good thing cause I really like Hemkola. Well, I probably like the color. It feels like it blends with my skin tone and hand very well. I will give my bottle one more chance to prove it self worthy.

25 kommentarer :

 1. Jag tyckte att färgen var jättefin. Tråkigt med formulan, förhoppningsvis var det för att du hade koncentrationen på hockeyn ;)

  SvaraRadera
 2. Svar
  1. Den är lite annorlunda och det är alltid trevligt.

   Radera
 3. Nja... nä... detta är inte nåt jag blir sugen på. Alls. ;-)

  SvaraRadera
 4. Hemkola - jaaaaa, det ÄR gott!!
  The color is very unique, not sure I could wear it nearly as well as you can!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hemkola is great! To bad I'm in a no candy period right now otherwise I think I would have went and bought some right away!

   Radera
 5. Nja, inte min kopp te riktigt... Varken färgen eller finishen, har lite svårt för krämlack.

  SvaraRadera
 6. Jag blev snopen över formulan med mitt första Sweet Escape också, jag tänkte krämlack men de beter sig som jellylack. Lite annan teknik alltså. Nu kanske det inte var problemet för dig men annars så tipsar jag gärna om att tänka att det är en jelly när man målar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska absolut provas och som sagt koncentrationen var väl lite sisådär kanske..

   Radera
 7. Jag gillar färgen men formulan känns inte så kul, så kommer nog hoppa den här kollektionen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Synd för det finns en hel del godbitar i den här kollektionen.

   Radera
 8. Jag upplevde också att formulan inte var riktigt lika bra som den brukar vara. Lite rinnig liksom. Bra, men inte fantastisk typ. Färgen däremot, den älskar jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska absolut testa att måla igen med det här.

   Radera
 9. Inte min typ av färg, men man ser den överallt just nu! Supertrendig tydligen ;)
  Synd på formulan. Nubar brukar ju ha ruskigt bra formula!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ju inte så trendig av mig, men det är mycket oranga saker har jag märkt.

   Radera
 10. It's definitely a very unique orange, and I think it looks great on you! :-)

  ~ Yun

  SvaraRadera
 11. I agree with Yun - this colour suits your skin tone very nicely! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thank you! I think it looked like I had fugde on my fingers :)

   Radera
 12. Jag undrar om inte Nubar ibland misslyckas med formulan på enstaka batcher. Jag har ett Greener som jag misstänkt var en kopia eftersom det var så rinnigt och eländigt. Hm.

  Den här färgen skulle min bästa vän älska! Fast hon och jag har helt olika hudton och jag tror inte den skulle passa mig särskilt bra. Trevligt med en mer dämpad orange i en vårkollektion i alla fall!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske är så att dom har lite måndagsexemplar ibland.

   Radera
 13. Tycker det här är jätte,jätteläckert :-D
  Jag älskade att bära det och kommer helt klart att göra det snart igen :-D

  SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!