tisdag 14 maj 2013

Pahlish - Partridge In A Pear Tree

Utskickat i recensionssyfte

Vet ni vad en Partridge är? Nä, det visste inte jag heller innan, men det är en Rapphöna. Alltså heter det här lacket Rapphöna i ett Päronträ.

Basen i det här lacket har lite rapphönsägg färg faktiskt. Jo, jag googlade faktiskt. Och på en del bilder var äggen precis så spräckliga som lacket och på en del bara beiga. Kanske finns det olika sorters rapphöns.

Eller jag tycker nog att den mer påminner om sån där glass med krossad chocklad i som har smält. Alltså en beigetonad bas med microglitter i koppar, lite större i rosa och ännu större i vinrött och sist men inte minst fyrkantiga i grönt. Lacket var knepigt att fota. Min kamera tyckte det var svårt att veta var den skulle fokusera.

Jag måste säga att jag inte är dunderförtjust i själva lacket, men däremot i lackets egenskaper. Det här måste nog vara ett av de allra bästa glitterlacken jag har provat. Så himla smidig applicering. Inte det minsta tendens till att behöva dutta ut något glitter utan de fördelar sig hur lätt som helst på nageln. Dessutom så är jag imponerad av täckningsförmågan på det här lacket. Det är ju ändå ett väldigt ljust lack, men tre lager så kändes det helt opakt.

Allt det här har gjort att jag blev väldigt nyfiken på Pahlish som märke. Är resten av lacken lika bra? Jag hoppas verkligen det för när plånboken fyllts på efter diverse festligheter inom familjen så kommer jag nog att fylla på.

Just det här lacket har jag fått skickat till mig från Katarina på Edgy Polish där man kan hitta Pahlish lack och massa annat kul också förstås.


Sent for me to review

The base of this polish actually has the same color as Partridge eggs.  Well, I actually googled. And in some images the eggs were speckled eggs just like the polish and in some just beige. Maybe there are different kinds of partridges.

Or don't you think of vanilla icecream with crushed choclate in it that has melted? It makes me think of that. The base color that is. The polish is a beigetoned base with micro glitter in copper, a little larger glitter in pink and even greater in burgundy and last but not least green square glitter. The polish was tricky to shoot. My camera thought it was hard to know where it would focus.

I must say that I am not to fond of the color of this polish but in the formula and the way it was to apply. This must probably be one of the very best glitter polishes I've tried. So very smooth application. Not the slightest tendency to need to dab out any glitter, no they evend out themself without any problem. Furthermore, I am impressed by the coverage ability of this polish. It's still a very light color, but after three layers, it felt completely opaque.

All this has meant that I became very curious about Pahlish as a brand. Is the rest of the polishes this good? I really hope so because when my wallet gets reloaded after various festivities in the family I will probably get som more from the brand.

This polish has been sent to me from Katarina at Edgy Polish where one can find Pahlish polishes and lots of other fun brands as well.

17 kommentarer :

 1. Måste nog hålla med dig, blev inte så där värst förtjust i detta. Men märket Pahlish är jag väldigt nyfiken på, det var nära att jag köpte Pahlish hos Edgy Polish, det får kanske bli nästa gång...:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer nog absolut testa mer från märket.

   Radera
 2. Jag tyckte det var snyggt, går jättebra ihop med din hudton :)

  SvaraRadera
 3. The first day of christmas my true love gave to me a partridge in a pear tree. *sjunger*
  Jag tycker det är fint men jag köpte det inte. Det var ju en del andra lack jag behövde mer i den kollektionen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det så dom sjunger i den där! Här hemma så har texten mest varit en av grabbarna egenpåhittad om alla som man träffar vid jul!

   Radera
 4. Tycker lacket är skitsnyggt,men så är jag lite tokförtjust i lite "galna" udda lack ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror det här är ett sånt där lack som man antingen gillar eller inte. Finns nog inte precis något mellanting.

   Radera
 5. I'm not crazy about this colour either, but I love the idea of making a polish that has the pattern of eggs :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. I agree with you on the fact that it's a great inspiration idea.

   Radera
 6. Det här är ett lack som jag varit sugen på att testa själv ett tag, tycker det ser helt underbart mjukt och fint och glassigt ut i flaskan och det var roligt att läsa din recension. Tycker fortfarande det är snyggt nu när jag ser det på dig och kommer absolut prova det själv inom kort! /MVH Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, som smält glass :)

   Tycker absolut du ska prova. Blir kul att höra vad du tycker om det.

   Radera
 7. Fullständigt underbart! Tycker det ser udda och intressant ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är helt klart udda, men jag har nog fortfarande lite svårt för den här typen av lack.

   Radera
 8. Nja, kanske eller kanske inte. Svårt att bestämma mig.

  SvaraRadera
 9. Jag tycker dte var fint, coolt och annorlunda. Och kul namn:)

  SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!