torsdag 4 april 2013

Darling Diva Polish - Highway To Hell

Trodde ni jag kunde hålla mig från att testa något av Back In Black lacken. Nä, det gick bara inte.

En av mina favoritlåtar och har varit så sen min tonårstid när min äldre bror lyssnade mycket på hårdrock och även fick mig att gilla det (även om jag absolut inte erkände det då..) är Highway To Hell med AC/DC. När jag var tonåring så var det här riktigt hård och tuff musik. Nu när jag spelar AC/DC, Iron Maiden, Motörhead, Metallica och liknande tycker äldste sonen att det är ganska mesig musik. Jaja, för mig är det fortfarande musik med hög standard som jag älskar och gärna lyssnar till även om jag nu också inser att det som var hårt då är inte det nu. Jag erkänner villigt att det dyker upp extremt blandad musik på min Spotify lista. Allt från Josh Groban till Satyricon.

Men nu var det ju inte just det som inlägget skulle handla om utan det första lacket med AC/DC titel som jag bär på mina naglar just i skrivande stund. Ett svart jellylack med massa röda glitter i olika storlekar och både i metallic, matta och prismatiska.

Man kan använda det här helt själv, men eftersom jag inte är riktigt kompis med jellylack på egen hand så la jag det över ett svart krämlack. Två lager skulle räcka, men jag ville ha det där lilla extra så jag körde på med ett tredje också. Väldigt lättarbetat och torkade fort gjorde det också. Jag har ett lager med Poshé över. Vill man ha det superslätt kan man ta ett lager till, men det känns inte alls nödvändigt enligt mig.

Ni som läst min blogg tidigare i veckan kanske förstår att det var det här lacket som jag syftade på när jag skrev i Fright Night inlägget att jag väntade hem ett som jag hoppades skulle leva upp till mina förväntningar angående svart/rött glitter lack. Och det vill jag lova att det verkligen gör. Det var ju så här jag ville att FN skulle vara. Självklart kan man använda sig av ett "vanligt" rött glitterlack över ett svart också, men det blir faktiskt inte riktigt samma sak.

Mycket bilder blir det idag.

Did you think I could keep myself from testing any of the Back In Black polishes? Nah, no way I could let them stand untested..

One of my favorite songs and has been so since my teenage years when my older brother listened to a lot of hard rock and even got me to like it (although I certainly did not admit to then...) is Highway To Hell by AC/DC. When I was a teenager, this was really hard and tough music. Now when I play AC/DC, Iron Maiden, Motörhead, Metallica  and similar my eldest son think that it is pretty lame music. Well, for me it's still music with a high standard which I love and is happy to listen to although I now realize that what was hard then might not be considered as hard now. I readily confess to having extremely mixed music on my Spotify list. Everything from Josh Groban to Satyricon.

But that was not what this post was supposed to be about. No it's about the first polish with AC/DC title that I have tried and is actually wearing on my nails right now. A black jelly polish with a bunch of red glitter in various sizes and in both metallic, matt and prismatic.

You can use this all by itself, but since I'm not really friend with jelly coat on it's own, I have put it over a black creme. Two coats would be enough, but I wanted a little extra so I went on with a third. Very easy to use and dried quickly. I have a stock of Poshé over. If you want a supersmooth surface you might take two coats of topcoat, but it does not feel necessary to me.

Those of you who read my blog earlier this week may understand that it was this polish that I was referring to when I wrote in the Fright Night post that I waited home one that I hoped would live up to my expectations regarding the black / red glitter polish. And I can tell you that it really does. That was how I wanted the FN to be. Of course you can use a "regular" red glitter polish over the black too, but it is not really the same thing.

I will give you lots of images today.

33 kommentarer :

 1. Hur fint som helst /gammal hårdrockare :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sällan jag köper lack för namnet skull, men det här har ju både namnet och utseendet!

   Radera
 2. gee this polish really represents the song well :) that's so cool!

  SvaraRadera
 3. Oh this is so gorgeous, deep and mysterious!

  SvaraRadera
  Svar
  1. It turned in to my favorite polish for the moment.

   Radera
 4. Men så galet snyggt! Ångrar att jag inte klickade hem dessa häromveckan. Men det kan ju åtgärdas. :-)

  Vi är nog ganska lika på musikfronten då. Precis på samma sätt lärde jag mig älska hårdrock. Storebrorsan spelade på högsta volym varje dag fram tills att mamma och pappa kom hem. Lillasyster hade ju ingen talan alls vid stereon.
  Så i dagsläget älskar jag rock i alla dess former, från mörkaste black metall till poprock. Hocico och Rammstein är ett par stora favoriter. Gärna blandat med allt från klassiskt till fransk folkmusik. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blandat är bäst. Jag lyssnar på musik efter humör. Jag tycker du ska åtgärda problemet med att du inte köpte dom här. Har testat What you do for money också nu. Det är kärlek på flaska. Jag lovar!

   Radera
 5. This polish is gorgeous! I love the jelly quality that allows seen the sequins and gives so much shine to it!

  SvaraRadera
 6. Var ju galet snyggt. Får nog ångra mig att jag inte beställde detta med:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det får du absolut ångra. Jag beställde precis när dom kom ut på DDP:s Etsy shop.

   Radera
 7. Väldigt fint! De större hexagonerna blir liksom pricken över i:et.

  SvaraRadera
 8. Ojojoj vad läckert, vill verkligen ha detta. Åker också upp på önskelistan som bara blir längre och längre...hihi...;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är märkligt med dom där önskelistorna. Dom har liksom en tendens att bli rätt långa :)

   Radera
 9. Åh, vilket härligt lack! Habegär! Dessutom *är* det en riktigt bra låt! Jag blev indoktrinerad av storebror på 80-talet och är nu gift med en hårdrockare, så det är mest hårdrock som snurrar hemma hos oss. Mycket trevlig musik! Det är lite roligt att du skriver det där med att det inte är så hårt nu, för jag minns att jag tänkte då att musik inte kunde bli så mycket hårdare. Jo, tjena... ;-)

  Jag såg AC/DC live för några år sedan, förresten. Gubbarna rockar fortfarande! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte sett dom live, men det vore ju inte helt fel!

   Radera
 10. Men oj så himla snyggt! Visste att lacket "måstade" vara snyggt med det namnet och så var ju fallet. Hoppas jag också lyckas lägga vantarna på detta. :)

  SvaraRadera
 11. Vad snyggt detta var på!! Härligt djup. Lite som glödande kol :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glödande kol på väg ner till helvetet kanske??

   Radera
 12. Detta var riiiiiktigt snyggt. Är inget stort fan av AC/DC, föredrar Queen, Stones och liknande... men detta skulle jag kunnat ha ändå ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Queen är helt fantastiska. Stones har jag nog aldrig fastnat riktigt för. Det finns så mycket bra musik där ute och så mycket fina lack också för den delen.

   Radera
 13. Det är helt underbart! helt underbart!

  SvaraRadera
 14. ååååh älskälskälsk! Kastar kärleksbomber på det här! Det GLÖDER!
  Fy f*n vad jag längtar efter att kunna köpa den här kollektionen.

  Själv älskar jag ju AC/DC, och de andra banden du nämnde (+många fler såklart)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kunde gjort listan med bra hårdrocksgrupper hur lång som helst. Men dom här lacken fick mig att få lite AC/DC dille igen.

   Radera
 15. Det här var himla fint! Blir riktigt sugen på att köpa men jag tror jag skulle tycka det var för mörkt på mig /:

  SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!