torsdag 7 februari 2013

China Glaze Pelican Gray

Idag visar jag er ett lack som varit med förr. I ett av mina allra första inlägg finns det här lacket som bas till Newspaper nails. Ett inlägg som jag troligen inte valt att publicera om jag tagit dom bilderna nu...

I alla fall så är det China Glaze Pelican Gray som jag snackar om. Ett ljust grått lack med ett diskret skimmer i. Lacket har inte så värst bra egenskaper formula mässigt. Enligt mig i alla fall. Liksom rinnigt och tjockt samtidigt. Jag minns att jag tyckte det var ett helvete att lacka med det här första gången jag använde det, men det är nästan ett helt år sedan och som ni vet ger övning färdighet. Lite knepigt, men inte alls omöjligt. Jag har tre lager på, hade jag bara tagit i lite bättre från början tror jag att det räckt med två. 

Eftersom lagren blev lite tjocka var också torktiden lite längre, men alls inte dålig. Om ni tycker det ser lite ojämt ut på bilderna så är det för att jag inte har topplack på. Detta beror på att jag som i vanlig ordning tänkte uppdatera manikyren lite med något över det här.

Färgen är som sagt ljust grå och det finns skimmer i det. Jag måste säga att jag gillar det här skarpt. Det är mjukt och vilsamt tycker jag. Sen att det kanske inte är bästa färgen till min hudton tycker jag att vi struntar i! 

Lacket kommer från Anchors Away kollektionen, en mycket lyckad kollektion som kom våren 2011. Den innehöll bl.a mångas favorit Ahoy och en av mina favoriter som jag visade för inte så länge sedan, nämligen Starboard.

Har ni några lack från Anchors Away och vilket är er favorit i så fall?


Today I'm going to show you a polish that has been shown before. In one of my very first posts this polish is the base to Newspaper nails. A post with pictures I probably wouldn't have published if I had taken them today.

In any case, it is China Glaze Pelican Gray that I'm talking about. A light gray polish with a subtle shimmer in. The polish hasn't got the best formula according to me. It's both runny and thick at the same time. I remember I thought it was a hell to paint with this the first time I used it, but it's almost a year ago and as you know, practice gets result and now I felt it was a bit tricky, but not impossible. I have three layers on, If I  had just taken thicker layer first I think you could get away with only two.

Because the layers were a bit thick the drying time alsa was a bit longer, but not at all bad. If you think it looks a little uneven in the pictures, it's because I don't have a topcoat on. This is because I, as usual, was thinking of updating the manicure with a little something on top.

The color is as I say light gray and there is shimmer in it. I must say I like this a lot. For me it feels soft and peaceful. Then it may not be the best color for my skin tone, but I honestly don't care!

The polish comes from the Anchors Away collection, a very successful collection that came in spring 2011. It contained, among other polishes many people's favorite Ahoy and one of my favorites that I showed you not so long ago, namely Starboard.

Do you have any polishes from Anchors Away and if so which is your favorite?

21 kommentarer :

 1. Åh,så fin grå färg!
  Jag älskar First Mate och Below deck. First Mate har sån perfekt navyblå nyans och formulan glider på som smör.

  SvaraRadera
 2. Oh wow, it really has a beautiful shimmer...

  SvaraRadera
 3. I wish I could find this! The shimmer really makes it :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. You can find this on Ebay or places like Transdesign or Head2Toe still.

   Radera
 4. Sunset sail är nog min favorit. Lite persikonude-aktig som gör sig fint under glitter :)

  SvaraRadera
 5. Jag har faktiskt ingen ur den här kollektionen men blir sugen på att skaffa Pelican Gray. Tycker förresten att den visst funkar till dina händer. :)

  SvaraRadera
 6. Ett helt okej lack, men jag har aldrig känt något sug efter det själv. Tror jag är lite mätt på grått.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man blir ju mätt på en del färger i mellanåt.

   Radera
 7. Vad roligt att du har använt den som bas till newspaper nails för jag visar just newspaper nails idag! :D
  Jag tycker det här är jättesnyggt och jag tycker visst du passar i det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillar det här väldigt mycket också och det kanske inte skär sig så farligt i alla fall :)

   Radera
 8. Min favorit från kollektionen är Ahoy! och älskar också Below Deck.
  Har nästan bara de två tror jag...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ahoy är så fin på alla andra, men jag trivdes inte i den av någon anledning. Lite för rosa kanske.

   Radera
 9. Jag älskar den kollektionen och har vartenda lack. De jag använt mest är Pelican Grey, Hey Sailor och Starboard.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det, Hey Sailor är ju från den här också. Har inte den ännu, men kommer troligen att införskaffa.

   Radera
 10. Its so pretty!! Totally cannot tell you had problems with the formula!!

  SvaraRadera
 11. Jag älskar verkligen Anchors Away. Det kan nog vara min favorit kollektion genom tiderna. Det gör att jag har svårt att välja ett favoritlack ur den, jag har samtliga och älskar nästan varenda en av dem. Sarboard, Hey Sailor och First Mate är perfekta nyanser av grönt, rött och blått. Jag märker att när jag bara ska ha ett rött cremelack väljer jag nästan alltid Hey Sailor. Jag tycker att Below Decc är taupe när det blir som bäst, och Pelican Grey grått när det blir som bäst. Life Preserver är en riktigt klädsam och snygg orange. Och jag älskar de udda fåglarna Lighthouse (över gul creme) och Knotty. Mest av allt älskar jag ändå Sea Spray, kollektionens stjärna i min bok. Nu måste jag använda dem igen!

  SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!