torsdag 14 februari 2013

Alla hjärtans dag! / Valentines Day

Här i Sverige verkar det bli större och större med Alla hjärtans dag eller Valentines day. Något som jag faktiskt inte är helt överentusiastisk över. Ni kanske tycker jag är konstig, men behöver vi verkligen en speciell dag för att visa någon annan att man älskar, tycker om, uppskattar eller tycker personen är snäll?

Nä, det tycker faktiskt inte jag. Det går lika bra vilken dag som helst eller kanske rent av bättre en annan dag när det händer spontant och utan att man förväntar sig att bli uppvaktad. Själv firar jag och min lille gubbe årsdag just den 14 februari, men nu har ju jag lyckats hitta ett exemplar av det motsatta könet som inte lider så värst mycket av att vara romantisk eller rent ut sagt den gener saknas nog hos honom :) Alltså räknar jag inte med någon större uppvaktning.  Nu gör det som sagt inte så mycket för jag älskar honom precis som han är i alla fall.

Nåja, tillbaka till det som det här inlägget skulle handla om. Dagens manikyr är nog min mest framgångsrika watermarble även om den trots detta inte är särskilt utmärkt. Lite småkladdig, men färgerna är fina ihop. Jag är i alla fall ganska nöjd med vad jag åstadkom och om man har lite fantasi kan man faktiskt se att det är ett hjärta både på långfingret och tummen och därför får detta bli årets Alla hjärtans dag manikyr här på bloggen.

Lacken jag använde är: China Glaze Heart of the Matter och Sweet Hook. Milani White on the spot
har jag använt både som bas och i själva marbeln. Den här gången använde jag destillerat vatten och jag upplevde att det funkade bättre med det. Jag fick förresten en hel del kommentarer angående den här manikyren på jobbet och det är ju alltid kul.

Here in Sweden it seems like celebrating Valentine's Day is growing for every year that pases. A fairly new traditon for us and a one that I'm actually not completely enthusiastic about. You may think I'm weird, but do we really need a special day to show someone else that you love, like, appreciate or think he is sweet?

Nah, I think actually we don't. It's as good any day or perhaps even better another day when it happens spontaneously and without you expecting to be courted. For myself and my hubby it's our anniversary the 14th of Februari, but I've managed to find a copy of the opposite sex who happens to be one of the most unromantic persons i know. He is just lacking that romantic gene. So I don't  expect any presents or any major celebrating. It dosen't really matter to me cause I love him just the way he is.

Well, back to what this post was supposed to be about. Today's manicure is probably my most successful water marble although even this is not very great. A bit smudgy, but still I like the colors and I'm getting better at it. I'm fairly satisfied with what I achieved anyway and if you have a little imagination you can actually see that there is a heart on both the middle finger and thumb, and therefore this manicure will be this  year's Valentine's Day manicure here on the blog.

The polishes I used is: China Glaze Heart of the Matter and Sweet Hook. Milani White on the spot
I've used both as a base and in the marbel. This time, I used distilled water and I felt that it worked better with it. And I did get a lot of nice comments at work for this.

26 kommentarer :

 1. I agree on your thoughts on V day - it's like this in Denmark too, the shops love it tho :)
  And I love your mani, it's lovely!

  SvaraRadera
  Svar
  1. It's so sad that the purpose with the day totally gets lost in all the commercial from the stores!

   Radera
 2. Jag är heller inte så stort fan av Alla hjärtans dag. Jag visar uppskattning hela året.
  Idag har jag varit så romantisk som att storstädat lägenheten innan jag beger mig till en vän för lite fika ;)
  Himla fin marble! Färgerna passade väldigt fint tillsammans :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fick till och med blommor av min man. Hade jag som sagt inte räknat med alls och då blir det så mycket roligare oavsett om det är Alla Hjärtans Dag eller inte.

   Radera
 3. Jag tycker att alla hjärtans dag kan vara lite roligt men håller så klart med om att man ska visa att man älskar sin partner varje dag och att romantik inte bara ska vara 14 februari. Sen är det ju sån enorm köphets på diverse alla kommersiella alla hjärtans dag-varor som kanske egentligen inte behövs. Men som jag sa så kan jag ändå tycka att det är kul med dagen om man gör något mysigt av det, kanske äter lite godare mat? Oavsett, så gillade jag water marbelingen, kändes sött och lite polkagris-aktigt! :)

  SvaraRadera
 4. Såååå snyggt!! Coolt att du fick till hjärtan! Gillar färgerna och designen. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla, det var nog mer tur än skicklighet att det lyckades bli några hjärtan :)

   Radera
 5. Du watermarblade hjärtan! Åh vad duktig du är!!!

  SvaraRadera
 6. Lite tramsigt är detallt med dagen, men manikyren är finfin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst blir det lite väl mycket av det goda, precis som med Halloween.

   Radera
 7. Fint! Som hjärtan i rök. fast rosa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har du ju rätt i, det ser ut som om dom fladdrar runt lite grann.

   Radera
 8. Snygg watermarble, den blev väldigt bra! Håller med dig om Alla Hjärtans Dag, det har blivit för mycket köphets och för mycket stress. Men så är jag också gift med en tämligen oromantisk karl, inte för att det gör mig något. Det finns många bättre sätt att visa kärlek än att köpa prylar en viss dag om året. (Min favorit är när han går ut och köper mitt favoritgodis åt mig någon gång när jag är lite ämlig. :-))
  Sedan kan det väl vara lite kul med en kärlekstemadag också, bara det inte blir för hetsigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men visst kan det vara trevligt med en kärleks dag, i lagom mån och ingen ska känna sig stressad av att gå in i en butik tycker jag.

   Radera
 9. Jag är rätt likgiltig inför alla hjärtans dag. Inget jag firar, men jag hatar inte dagen heller. Naglarna fick i alla fall vara lite extra söta idag.
  Jag tycker det här var jättefint. Färgkombon blev väldigt bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju i alla fall bra för oss nagelnördar med en speciell dag så man har anledning att fixa till något lite extra :)

   Radera
 10. Tänkte direkt när jag såg första bilden att det var ett litet hjärta på ena nageln, perfekt med tanke på dagen ju och urtjusigt blev det. Annars är jag inne på ditt spår, uppskatta människor ska man göra året om. Men det är ändå ett roligt tema att passa på att göra nail art efter :)

  SvaraRadera
 11. Jag ser hjärtanen:D Visar på lite skicklighet att kunna marbla fram hjärtan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, den skickligheten är jag inte så säker på kommer visa sig igen i marble sammanhang ;)

   Radera
 12. I'm not crazy about Valentine's day either. It's way too commercial, where it could have been sweet.
  I love your watermarble though. I need to try that out again!

  SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!