lördag 2 februari 2013

Ert val / Readers Choice! - Models Own Aqua Violet

Den här veckan var det inte riktigt lika jämt mellan lacken i omröstningen. Vinnaren blev klart och tydligt Models Own Aqua Violet.

Ett lack som får mig att tänka på ett av dom allra första lacken jag visade här på bloggen, Orly Royal Velvet.  Kanske inte så lika egentligen, men färgskalan är likartad.

Av dom två så måste jag säga att Royal Velvet är min favorit. Varför? Inte för att det kanske är finare i färgen, nej Aqua Violet är mycket fint i sin duochroma skönhet mellan blått och lila. Formula mässigt kan det nog kvitta tror jag för jag tyckte i och för sig att lacket var hanterbart, men usch så skirt. Vilket jag helt klart har för mig att RV också var. Nej, tre lager har jag på och ett fjärde skulle absolut inte skadat.

Vad är det då som gör att jag väljer Orly lacket framför det här? Jo, penslen. Models Own penslen upplever jag som lite för mjuk och korken inte lika skön att hålla i som Orlys.

Trotts det här så måste jag ju ändå säga att det här är ett mycket vackert lack och det liksom växer. När jag målade på det så tyckte jag att visst det är fint, men när jag haft på mig det en bra stund dagen efter så blev jag mer och mer förtjust i det. Så tack ni som röstade fram det här. Bra val!

För övrig så har jag återigen fått bevis på att det inte alltid är så stor mening att fråga käre maken om vad han tycker. Han tittade och vinklade lite på min hand och sa sen. Jaha, det är ju både grönt och lila. Grönt!!

Nästa veckas omröstning hittar ni som vanligt under bilderna. Ge mig gärna förslag om jag ska försöka ha tre lack från samma märke, färg eller någon annan typ av gemensam nämnare mellan dom. Tycker ni att jag ska fortsätta i huvudtaget med den här programpunkten?
This week, it was not quite as even between the polishes you could vote for. The winner was clearly Models Own Aqua Violet.

A polish that makes me think of one of those very first polishes I showed here on the blog, Orly Royal Velvet. Surely not the same, but the color scheme is similar.

Of the two, I have to say that Royal Velvet is my favorite. Why? Not that it might be nicer in color, no Aqua Violet is very fine in its duochrome beauty between blue and purple. Formula wise, I don't think that any of them win. Because I thought this polish was manageable, but ugh so delicate. Which I rembemer right was the story with  the RV also. I have three layers on and a fourth would certainly not hurt.

What is it that makes me choose the Orly polish in front of this? Well, the brush. Models Own's brush I feel is a bit too soft and the cork is not as comfortable to hold as Orly.

After all I do have to say that this is a very beautiful color and it is growing on me as well. When I painted it, I thought sure it's fine, but when I've been wearing it for a while the day after, I became more and more fond of it. So thank you to those who voted for this. Good choice!

I have once again received proof that it is not always a big meaning to ask my dear husband what he thinks. He looked at my nails and angled the hand back and forth a bit and then said. Well, it's both green and purple. Green!

Next week's vote can be found as usual under the pictures. I would love to get suggestions if I should try to have three polishes from the same brand, color, or any other type of common ground between them. Or do you even think I should continue with kind of posts?

19 kommentarer :

 1. Klart du ska fortsätta med detta, det tycker jag är skoj :)
  Men dagens lack tyckte jag inte var så jättesnyggt, även om duokroma lack är skoj.
  /Rebecka

  SvaraRadera
  Svar
  1. Duokroma är alltid trevligt. Kul att du vill att jag fortsätter :)

   Radera
 2. Jag tycker också att du ska fortsätta! =)
  Väldigt snyggt lack! =)

  SvaraRadera
 3. Ja, jag tycker att det är en kul grej så det är klart att du ska fortsätta :)
  Snygga bilder!

  SvaraRadera
 4. Jag har det här lacket och jag gillar verkligen färgen -men absolut inte formulan! Upplever den som lite tjock-klistrig med tendens till penseldrag och det bildas bubblor.. en massa jäkla fula bubblor>.< Antingen gillar mina naglar inte Models Own eller så har jag fått de sista tjocka dropparna från beetle juice batchkaren i min flaskor.. Ska försöka tunna det nästa gång med seche restore, hoppas det hjälper!:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj då, så där gjorde absolut inte mitt lack. Tråkigt när man råkar ut för massa bubblor i lacket.

   Radera
 5. Oh jag glömde: jag gillar att det är helt olika lack du sätter upp till omröstning, det behöver inte vara något tema för mig:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer nog fortsätta med slumpgeneratorns hjälp :)

   Radera
 6. Läckert det var, även om jag inte röstade på det. :-)

  SvaraRadera
 7. Jag blev stormförtjust i mitt. Fattade inte varför jag hade sparat det så länge.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror jag också blivit mer stormförtjust om jag inte haft Royal Velvet.

   Radera
 8. Look at the color shifts !! Gorgeous !!

  SvaraRadera
 9. Jag gillade ju alla lack i den här kollektionen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har några fler kvar att testa. Får se vad jag tycker om resten.

   Radera
 10. Helt klart fortsätta med denna punkt. Men upplägget kvittar mig..

  Njae, detta imponerade inte så speciellt på mig faktiskt, kan inte sätta fingret på varför men njae..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du vill att jag fortsätter med den här punkten på dagordningen :)

   Alltså, jag tycker det är fint, men det kan vara så att jag hade för höga förväntningar på det.

   Radera

Please leave a comment it means a lot to me!