tisdag 19 februari 2013

Zoya Purity

Zoya Purity är inte ett lack som jag köpt för att använda på egen hand utan under andra lite skirare lack eller som bas till diverse nailart.

Men, när jag för ett tag sedan lackat med detta passade jag på att ta lite bilder innan jag fortsatte med nästa lack över.

Jag har andra vita lack i min samling, men ville gärna ha det här också efter rekommendation från Cactus och för att det är just ett Zoya lack.

Är det här ett bättre lack än de andra vita jag har då? Ja och nej. Definitivt bättre än China Glaze White on White och troligen något bättre än Milani White on the spot också. Men, jag skulle vilja påstå att mitt Barielle Enduring och Zoya Purity håller ungefär samma standard. Bägge går att komma undan med två lager, bägge kräver egentligen topplack för att inte vara ojämna. Skulle väl vara att Purity torkar något fortare och att jag älskar Zoyas pensel.

Nu är ju varken Zoya eller Barielle så där värst lätta att få tag på i Sverige. Barielle vet jag inte ens om det går att få tag på i huvudtaget och Zoya, ja inte är dom billiga i affärerna här i alla fall. Det finns ett lågpris märke som jag har för mig heter Star Nails som sålts på diverse ställen t.ex Maxi, för enbart 10 kronor flaskan. Enligt för mig väldigt trovärdiga källor (mina lack vänner i lacka-Byt gruppen på FB) ska det märket vara riktigt bra och priset, ja det är ju helt klart överkomligt. Så min slutsats är att leta inte efter dyra vita lack att ha som bas utan springer ni på Star Nails så köp det. Vill ni hellre ha ett mer etablerat märke och väljer mellan dyrt eller dyrare så säger jag att Barielle är ett utmärkt val.

I alla fall så har jag två lager på bilderna och som ni säkert ser är lacket lite ojämnt. Jag har alltså inte topplack på. Med någon typ av topplack hade bilderna sett helt annorlunda ut.


Zoya Purity is not a polish that I bought to use on it's own but to have underneath other polishes that are a bit sheer or as a base for various nail art.

But, a while ago when I had applied this I took the opportunity to take some pictures before I continued with the next polish on top.

I have other white polishes in my collection, but wanted to have this also recommendation from Cactus and because it's a Zoya polish.

Is this a better polish than the other whites I have then? Yes and no. Definitely better than China Glaze White on White and probably slightly better than Milani White on the spot too. But, I would say that my Barielle Enduring and Zoya Purity is about the same standard. Both you can get away with two coats of and they both require topcoat to not look uneven on the nail. Could well be that Purity dries more quickly and that I love Zoya brush that makes it my favorite.

Now of course neither Zoya or Barielle is the easiest brand to get hold of in Sweden. I don't even know if it's possible to find Barielle here and Zoya, yes they are not cheap in the shops here in any case about 23 USD for a bottle. There is a lowprice brand that I think is called Star Nails that are sold at various places such as Maxi, for only 10 SEK (1.58USD) a bottle. According to my very reliable sources (my friends in the Lacka - Byt group on FB), that is the brand to buy if you want to get very much for a very low cost.  They are said to be really good and the price, yes it's definitely affordable. So my conclusion is to not look for expensive white paint to have as a base, a low price one could be just as good. Would you rather have a more established brand and choose between expensive or more expensive so I say that Barielle is an excellent choice.

In any case, I have two coats on the pictures, and as you will see it's a little uneven.  I have no topcoat on. With any type of topcoat the pictures would have been completely different.

15 kommentarer :

 1. Fint vitt lack, men som du skriver så ska man använda det som underkläder t.ex. så behöver ett vitt lack inte kosta så mycket....Bra skrivet!

  SvaraRadera
 2. Kul att se, men håller med om att det lika gärna kan få vara budget om det levererar lika bra som ett dyrt. Vet inte hur penslarna är hos star nails men skulle vara spännande att testa dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag får tag på Star Nails så ska jag köpa en bunt tänkte jag. Fanns på mitt Maxi för ett tag sedan och jag köpte inga!

   Radera
 3. Jag väntar hem OPI Alpine Snow. Har det i miniflaska sen tidigare men applikationen med minipenseln är ju lite hopplös, ska bli spännande att se hur det står sig på riktigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har hört en hel del bra om Alpine Snow. Får testa det nästa gång det är dags att köpa vitt om jag inte hittar Star Nails.

   Radera
 4. Det är så ruskigt synd att i princip alla vita besitter den där ojämna och randiga egenskapen.

  SvaraRadera
 5. Kanske får testa Bariells version nästa gång jag får slut på vitt, har inga lack av dem så det kan ju vara roligt att prova. Och se vad jag tycker om penseln, det är ofta det kritiska :)

  SvaraRadera
 6. Det ser okej ut, men nej, jakten på det perfekta vita lacket fortsätter nog. Skulle vilja testa Alpine Snow, har hört en del gott om det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog nästa vita till prövning här också.

   Radera
 7. Jag använder mig av Alpine Snow, och tycker att det är bra. Men nja, inte precis så som jag vill ha det. Penseln är jättebra, men formulan är ungefär lika bra som t.ex. Essie's Blanc. Fast vet du om Star Nails har vitt? Jag har ett par lack där ifrån (och de är hur bra som helst!) men såg inget vitt... Skulle gärna vilja ha ett!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ganska säker på att dom har vita lack också.

   Radera
 8. OPI Alpine Snow är det enda vita jag har, vet inte varför jag inte prioriterat att köpa andra. Gillar det inte ens speciellt mycket. Men det är tråkigt att bara köpa vitt liksom....
  Jag är ju en varm förespråkare för Nordic Stars svarta som är bland de bästa jag stött på. Däremot har jag aldrig sett att de har vitt i sitt sortiment. Hade jag gjort hade jag nog köpt det, nu säljs det inte på "mitt" MAXI längre vad jag vet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror det har funnits vitt, men jag kan ha helt fel. Finns ju inte heller på mitt Maxi längre.

   Radera

Please leave a comment it means a lot to me!