måndag 18 februari 2013

A-England Avalon

Okej, jag erkänner på en gång att dagens bilder är manipulerade och det rätt ordentligt. Inte den allra första faktiskt, men dom andra.

Jag hade två val. Att inte visa det här lacket alls eller att fixa till bilderna så dom blev färgtrogna. Att man beskär och fixar är en sak, men här har jag verkligen ändrat ordentligt. Varför? Jo, för att detta är ju ett lila lack och jag hade inte många bilder där det inte var blått istället för lila. Jaja, ni som fotar lack vet ju hur det är med att fånga lila på foto, men den här gången var det riktigt omöjligt!

I alla fall så har Avalon en fantastiskt vacker lilaröd färg med mycket djup i. Otroligt vackert på naglarna. Jag gillar ju A-Englands lite tjockare formula så jag tyckte det var smidigt att måla med. Däremot var jag lite besviken på torktiden, kändes ganska seg faktiskt. Tre lager fick jag använda mig av.

Sen har jag en annan fundering, det här är andra gången som jag får massa bubblor när jag använder mitt A-England The Shield som topplack till något. Kanske kan det hjälpa att tunna det lite, surt är det i alla fall när man är väldigt nöjd med sin manikyr och så bara bubblar det upp sig en massa.


Okay, I admit at once that today's images are manipulated and quite a lot. Not the very first actually, but the others.

I had two choices. Not to show this polish at all, or to fix the images so they got true to the real color. I usually crop the pictures and sometimes I change the background, but not so much other changes. but here I've really changed properly. Why? Well, that's a purple polish and I didn't have any pictures where the polish didn't look blue instead of purple. Well, if you ever tried to take a photo of a purple polish you are familiar with the problem, but this time it was really impossible!

In all cases, Avalon is a stunning purple color that also has a lot of red in it.  Beautiful deep in it. Incredibly beautiful on the nails. I like the A-Englands thicker formula so I thought it was easy to paint with. However, I was a bit disappointed with the drying time, felt pretty long actually. Three layers is what I have on.

Then I have another thought, this is the second time that I get lot of bubbles when I use my A-England The Shield as topcoats to something. Perhaps it might help to thin it a little, it's boring anyway when you are very happy with your manicure and applies topcoat and suddenly it's all bubbly.

28 kommentarer :

 1. Alla som fotar lack lär ha förståelse för behovet av färgkorrigering av lila lack :) Detta var faktiskt ett lila jag verkligen gillade. Saknar lila i min samling så detta ska jag kolla in!

  SvaraRadera
 2. Vilken vacker lila! Tråkigt när man inte får till färgen och kameran har svårt att återge den exakta färgen, alla lackbloggare vet nog vad du talar om och har förståelse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag vet ju att andra också har problem, men man blir riktigt frustrerad ibland.

   Radera
 3. Helt galet irriterande när ett lack man vill dela med sig är omöjligt att fånga!! själv är jag inge bra på att redigera så då visas de inte upp ;) men jag kan ju lära mig!
  Härligt lack men tråkigt när det bbubblar sig :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det irriterande! Redigering är faktiskt kul, kanske inte just av lackbilder, men av natur och djurbilder.

   Radera
 4. Fint! Och ja - fota lila är ett litet helvete alltsom oftast!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så himla mycket finare i verkligheten.

   Radera
 5. Snyggt men inte fantastiskt, men ja, lila kan vara ett h-vete att få till. Kan tycka att det är okej att manipulera OM man säger till att man gjort det OCH att man då genom manipuleringen får till rätt färg så det inte blir en till "fel" färg. :)
  Köpte förresten St George igår.. :D

  SvaraRadera
 6. Det är så snyggt! Det är nog det lacket i min samling som genererat flest kommentarer :)
  /Rebecka

  SvaraRadera
 7. Vad vackert det här var!
  Jag kan inte bära upp lila, men det kan du verkligen!

  SvaraRadera
 8. Jätteläckert! Men ja, din hudfärg kanske är en smula... eh.. annorlunda.. på nån av bilderna. Att det ska vara så svårt att fånga vissa färger.

  SvaraRadera
 9. Supersnyggt! Dock passar jag inte i lila, och det är såå tråkigt. :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, det är synd för lila är så fantastiskt snyggt!

   Radera
 10. Nothing wrong with photoshopping pictures to show the true color of the polish!! And this one looks so pretty :)

  SvaraRadera
 11. This is a fantastic purple. And I think you may be a vampire, being so pale and all.. ;)

  SvaraRadera
 12. Bubblor låter inte bra. Tunna den, det skulle jag ha gjort. jag får bubblor av Poshé om jag inte tunnar det som fan, men det är ju också tjockt och trådar sig om man inte tunnar hela tiden. Ibland tror jag det bara är thinner i flaskan på slutet fast så är det ju inte för det är trådigt och tjockt då med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste ta tag i mitt och tunna ut det här. Ett av dom bättre topplacken annars.

   Radera
 13. This is one of my most very favorite purples!!! But you're right, it's so hard to photograph.

  SvaraRadera
  Svar
  1. It's so beautiful and I wanted so much to show it's true beauty but it's hard.

   Radera

Please leave a comment it means a lot to me!