onsdag 6 februari 2013

Grön onsdag - Orly Enchanted Forest

Grönt är skönt! Någon som insett detta är Karin som både har bloggen Vacker & Underbar och även är ägare till eminenta Nailmail som nog är en av dom enda svenska siterna som jag köper lack ifrån. Hon har startat en Grön Onsdag och den här veckan tänker jag vara med och visa ett lack från ett märke som lätt skulle vinna priset skönaste korkarna om jag fick bestämma.

Märket är Orly och lacket är Enchanted Forest ännu ett lack som jag bytt till mig. Som titeln antyder så är det här ett skogsgrönt lack och det passar ju bra till mig som bor nästan mitt i skogen (eller gjorde innan Gudrun!). Det är ett krämlack och det slår mig varje gång jag lackar på ett krämlack att jag som nästan alltid stortrivs i finishen använder den alldeles för lite. Oftast blir det när man ska göra någon nailart eller ha det under ett annat lack.

Det här täcker mycket bra och två lager är absolut tillräckligt. Torkade riktigt fort också. Jag gillar ju som sagt både korken och penslen till Orly lacken och förstår egentligen inte varför jag inte har mer i min samling. Får nog bli ändring på det.

På bilderna är det alltså två lager utan topplack, för även den här gången var det ju tanken att det här skulle få agera bas till ett annat lack.Karin who have both her blog Vacker & Underbar and also is the owner of the eminent Nailmail that probably is one of the only Swedish sites that I buy polishes from. She has started a Green Wednesday and this week I will participate and show a polish from a brand that could easily win the award best caps if I could decide.

The brand is Orly and the polish is Enchanted Forest another polish that I got through a swap. As the title suggests, this is a forest-green paint and the fits me perfect since I almost live in the middle of the woods (or did before the storm Gudrun took it all!). It is a creme and it strikes me every time I use creme that I almost always gets happy about wearing this type of finish and are using it too little. Usually it's when I need it to do any nail art or have it under another polish.

This covers very well and two coats is definitely enough. Dried really fast too. I like As I said, both the cork and the brush on Orly's polishes and don't really understand why I don't have more in my collection. Have to change that!

So on the pictures there are two coats without top coat, for this time as well I did put it on with the thought of using it as a base for another polish.

21 kommentarer :

 1. Sååå läcker grön! Har ingen grön i den här nyansen tror jag, såå fin!

  SvaraRadera
 2. Enchanted Forest är en härlig grön!

  SvaraRadera
 3. Enchanted Forest är så fin. Jag måste nog skaffa det. Det är underbar grön.

  SvaraRadera
 4. Ja den där är en gammal favorit! Orly har verkligen fantastiska korkar, synd de inte är med i Nailmail längre.

  Kul att du är med på Grön Onsdag! :D

  SvaraRadera
 5. Jättesnyggt!! Jag älskar nästan-svarta lack. Jag har samma känsla med krämlack, använder det sällan, men varje gång så tycker jag finishen är så fin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är synd att dom mest används som bas till andra saker när jag lackar med krämlack.

   Radera
 6. Gillar det här mörka och lite murriga gröna. Så sött med en fjärils-blingad flaska också. :)

  SvaraRadera
 7. Jag har nog bara använt mitt en eller ett par gånger. Har för mig jag tyckte den fort blev repad och matt. Men färgen är fin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan tänka mig att det troligen blir repat lätt med den ytan.

   Radera
 8. Ser bra mycket bättre ut på dig än mig.. =)

  SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!