onsdag 27 januari 2021

Essie - It Takes a West Village

Idag har jag mest slöat, mitt huvud vill inte riktigt sluta värka. Det blev i alla fall en riktigt skön promenad i snövädret och lite rensning i lådorna där jag förvarar mina ljus. Alltid något. Fast dagens bästa var nog de råstekta potatisarna jag fixade till lunch, helt perfekta.

Jag har funderat ett tag på hur jag ska förhålla mig till att få balans här på bloggen mellan lack som jag får i pressutskick och alla andra lack som jag har stående otestat eller för den delen använda typ en gång. Nu har jag kommit fram till att det blir varannan gång. Alltså vartannat inlägg kommer bestå av ett lack som jag inte tidigare visat och som skickats till mig som pressutskick och vartannat kommer bli ett antingen otestat som jag köpt själv eller fått i present eller ett som visats tidigare här som sorgligt nog bara fått blivit använt en gång eller kanske inte ens det för vissa är bara swatchade för bloggens skull. Jag har skrivit ut en lista på alla mina lack och kör med random number generator för att bestämma vilket det blir som ska visas. 

Därför blir dagens lack det som har nummer 553 i min samling och som kommer från en höstkollektion som Essie gav ut 2018. Lacket heter It Takes a West Village och har inte visats på egen hand tidigare utan bara i en nail art. Jag har sett flertalet olika förklaringar på vad det är för färg på det här krämlacket, jag skulle nog villa säga ljust lila. Jättetrevligt att jobba med och ett lager kan nog funka om man vill, jag har två dock och topplack. 

Det här är ju ett jättefint lack som absolut förtjänar att få synas här på egen hand. En annan anledning till att jag valt att göra så här är för att lättare kunna bestämma om jag kan tänka mig att sälja eller ge bort ett lack som stått i min låda ett tag, men det kan jag säga på en gång att det här lacket, det stannar hos mig. 

Today I have mostly lethargic, my head does not really want to stop aching. In any case, it was a really nice walk in the snow and a little cleaning in the drawers where I store my candles. Always something. Although the best of the day was probably the raw fried potatoes I fixed for lunch, absolutely perfect.

I have been thinking for a while about how I should relate to getting a balance here on the blog between polishes that I receive in press releases and all other polishes that I have left untested or for that matter used maybe once. Now I have come to the conclusion that it will be every other time. So every other post will consist of a polish that I did not show before and that was sent to me as a press sample and every other will be either untested that I bought myself or received as a gift or one that was shown earlier here which sadly only got used once or maybe not even that for some are just swatched for the sake of the blog. I have printed out a list of all my polishes and run with a random number generator to decide which one will be displayed.

Therefore, today's polish will be the one that has number 553 in my collection and which comes from an autumn collection that Essie released in 2018. The polish is called It Takes a West Village and has not been shown on its own before but only in a nail art. I have seen several different explanations for what color this cream is, I would probably like to say light purple. Very nice to work with and one layer can probably work if you want, I have two and top coat.

This is a very nice color that definitely deserves to be seen here on its own. Another reason why I have chosen to do this is to be able to more easily decide if I can imagine selling or giving away a bottle that has been in my box for a while, but I can say at once that this stays with me.


2 kommentarer :

Please leave a comment it means a lot to me!