torsdag 4 oktober 2018

Essie - It Takes a West Village & Stop, Drop & Shop

Pressutskick

Nja, vi får väl se hur den där tentan gick igår egentligen. Vi fick vara testkaniner och göra tentan på dator för första gången och det fanns en hel del saker som gick att förbättra kan jag säga. Nu är skolan där jag går extremt lyhörd för vad vi elever tycker, så våra åsikter kommer tas tillvara det vet jag. Idag har jag återigen fått känna på hur dåliga mina grammatikkunskaper är, måste införskaffa lite böcker och försöka lära mig. Nåja, jag tröstade mig med att åka och köpa lite fina blommor till mitt köksfönster.

Igår firade jag med att först klippa mig och sen måla om naglarna. Jag var sugen på lite nail art, men orkade inte fixa något avancerat så det fick bli två lack från Essies höstkollektion Say it ain't SoHo.  It Takes a West Village är ett mörkare lite dammigt rosa krämlack. Jag upplevde att det blev något mörkare på nageln än vad det ser ut i flaskan. Dock en bra egenskap. Mycket bra formula. Stop, Drop & Shop beskrivs av Essie som en Mullbärsröd, det kanske stämmer för jag vet att Partylite har mullbärsljus i ungefär den här kulören. Jag har faktiskt lite svårt att förklara den här färgen, men riktigt bra formula och jag funderade på att stanna på ett lager, men tog två till slut.

De här två färgerna matchar varandra så himla fint och jag kunde inte låta bli att göra en av mina favoriter när det kommer till frihands nail art. Det slutade med en något psykadelisk manikyr med två färger som jag verkligen tycker om och som är fantastiskt vackra nu på hösten.

Press Sample

Well, I'm not totaly sure how my test went yesterday. We did it in a new way for our school, on coumputers, and there were a lot of things that could be improved to be sure. Now,  the school where I go is extremely responsive to what we students think, so I'm positive that they will listen to our opinions and make some changes for the next time. Today, I have once again realized how bad my grammar skills are, I need to acquire some books and try to learn. Well, I comforted myself with going to the flower shop and bought some more flowers for my kitchen window. 

Yesterday I celebrated that the exam was over by getting a hair cut and then painted my nails. I was craving for a little nail art, but didn't feel like doing something advanced. I decided to use two of the polishes from Essie's autumn collection Say it ain't SoHo. It Takes a West Village is a darker dusty pink cream. I felt it was darker on the nail than it looks in the bottle. For me that was a good thing though. Very good formula. Stop, Drop & Shop is described by Essie as a mulberry red, maybe that is right, because I know that Partylite has mulberry candle in about this color. I actually have a little hard to explain this color, but really good formula and I almost stayed with one coat, but decided on two in the end. 

These two colors match each other so extremly fine and I could not resist doing one of my favorit freehanded nail arts. This ended as a slightly psychedelic manicure with two colors that I really like and which is amazingly beautiful now in the fall.

2 kommentarer :

Please leave a comment it means a lot to me!