fredag 23 oktober 2015

United In Pink - p2 Fashion StarRedan fredag och förhoppningsvis något trevligt fredagsfika på jobbet!

Jag funderar ofta på hur jag skulle reagera om jag blev ställd inför valet att operera bort ett helt bröst eller bara en del för att ta bort en tumör. Skulle jag våga att inte ta hela, skulle man inte i så fall hela tiden gå och fundera på om och när man ska hitta nästa tumör då? Ja, det där är en fråga som kvinnor ställs inför varje dag över hela världen och den tål verkligen att tänkas på.

Frågan är svår och jag hoppas innerligt att jag aldrig behöver besvara den, men jag tror ändå jag hade valt att ta hela för oron för vad som händer om man inte gör så verkar värre än att bli av med ett bröst. Skulle jag känna mig mindre kvinnlig? Ja, kanske eller kanske inte för sanningen är ju att det finns så mycket fina proteser så folk runt omkring skulle förmodligen inte märka något och jag är ändå helt säker på att jag hellre känner mig mindre kvinnlig än att inte få leva alls eller att gå med ångest hela tiden.

Det var dagens funderingar, nu till ett lack som jag köpte när jag var i Berlin förra hösten. Märket heter p2 och jag ångrar att jag inte köpte mer av märket för det är riktigt bra.

Det här lacket heter Fashion Star och ingår i en serie som heter Leather Matte som ska få en yta som liknar läder.

Faktum är att det faktiskt gör det också. En ganska märklig finish på ett lack. Matt, men ändå inte alls. För man ska måla med två lager av det här och inget topplack.

Två lager räcker utan problem och jag måste säga att hållbarheten var suveränt bra. Jag har burit det här i fem dagar och visst har jag lite chippning på min högerhand, men inte så mycket att jag lider så mycket av det och det är ett mycket högt betyg när det kommer från mig.

Färgen är lite knalligare rosa och jag har trivts alldeles utmärkt i den.Already Friday and hopefully something nice sweet for the coffee break at work!

I often wonder how I would react if I was faced with the choice to remove an entire breast or just a section to remove a tumor. Would I dare not to take the whole,  would not that meen that I would walk around wondering all the time if I made the right choice and if it's coming back. Yes, that is a question that women face every day all over the world and it's really worth taking a minute thinking about. 

The question is difficult and I sincerely hope that I never have to answer it, but I still think I had chosen to take the whole away because of the concern about what happens if you don't do so seems worse than to get rid of a breast. Would I feel less feminine? Well, maybe or maybe not for the truth is that there is so much fine prostheses so people around would probably not notice anything and I'm still quite sure that I rather feel less feminine than not to live at all, or to go with anxiety throughout.

It was the serious part of todays post and now on to the polish. One that I bought when I was in Berlin last autumn. The Brand is named p2 and I regret that I didn't not buy more of the brand because it is really good.

This polish is called Fashion Star, and is part of a series called Leather Matte to obtain a surface similar to leather.

In fact, it actually does look a bit like leather. A rather strange finish on a polish.  Matte, but still not totaly matte at all. You are instructed to paint two layers and then leave it without topcoat. 

Two layers is enough for coverage without a problem and I have to say that the sustainability on this was very good. I have been wearing this for five days and of course I have a little chipping on my right hand, but not so much that I feel aweful wearing it and that is a very high rating when it comes from me.

The color is a little brighter pink and I have enjoyed wearing it really much. 4 kommentarer :

 1. Fin rosa och jag gillar den ovanliga finishen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillade den mer och mer ju längre jag bar lacket faktiskt.

   Radera
 2. OMG I love this pink, what a beauty!!

  SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!