söndag 11 oktober 2015

Cirque - Sanguine

Jaha, då har vi ännu ett lack som jag desperat ville ha ändå har det stått i min låda i två år! Jag pratar om Cirque Sanguine som kom ut 2013 i deras Arcus kollektion.

Lacket har en skiftning mellan orange och rosa eller möjligen korall. Och en lite metallisk finish.

Och nu kommer vi till anledningen till att jag egentligen inte vill swatcha lack bara utan faktiskt bära dom lite också.

För när jag målade med det här blev jag inte imponerad, nä tvärtom jag var faktiskt besviken. För det första var det mycket skirare än vad jag förväntat mig. Efter tre lager hade jag fortfarande lite VNL vilket jag tycker var förvånande med ett sånt här lack, men det är i och för sig inte det värsta för det hade kunna löst sig med ett lager till. Det största problemet är att när jag la på topplack så skrynklade sig Sanguine. Inte på alla naglarna men i alla fall på två på fotohanden och det syns på mina bilder. Dessutom var jag inte helt nöjd med färgen heller.

Alltså gick jag och la mig med ett lack som jag inte alls var nöjd med. Men efter att ha burit det i ett par dagar så känner jag ändå att jag gillar färgen väldigt mycket på det, frågan är bara om jag gillar den tillräckligt för att förlåta att det skrynklade ihop sig. Och det är anledningen att det är svårt att döma ett lack om man enbart swatchar, fotar och tar bort på en gång.
 Well let's take a look at yet another polish that I desperately wanted and still it has been in my drawer for two years! I'm talking about Cirque Sanguine which came out in 2013 in their Arcus collection.

The polish has a duochrome effect and shifts from orange to pink or possibly coral. And a little metallic finish.

And now to the reason why I don't really want to just swatch, photograf and take the polish of but to actually wearing them a little too.

Becuase when I painted with this, I was not impressed, NA contrary, I was actually disappointed. Firstly it was very sheer much more than I expected. After three layers I still had some VNL which I think was surprising on a polish like this, but it's in itself not the worst because it could be easy fixed with another layer. The biggest problem is that when I put on the topcoat it started to crease. Not on all the nails but in at least two on my left hand and it is visible on my photos. And the color didn't really appeal to me either. 

So I went to bed with a polish that I was not at all happy with. But after wearing it for a couple of days, I have decided that I really like the color very much The question is if I like it enough to forgive it for behaving the way it did. And folks that's why it's hard to judge a polish after just swatching it. 

4 kommentarer :

  1. LOL it's fun when you start by disliking a polish - but ends liking it..
    But the formula sue sounds tricky!

    SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!