söndag 16 mars 2014

Nailart Sunday - Fransk Manikyr (French manicure)

Äntligen fick jag tummarna ur och gjorde den där franska manikyren som faktiskt var en av anledningarna till att jag skaffade China Glaze Matte Magic för ganska länge sedan och allt tack vare att Angelica bestämde att veckans tema på Nailart Sunday skulle vara fransk manikyr!

Den här manikyren satt på i flera dagar och jag trivdes som fisken i vattnet vilket för övrigt är en ganska konstig mening kommen från mig med tanke på min fiskfobi!

Jag hade inga som helst problem med att komma på vad jag skulle göra till veckans tema. Jag plockade raskt fram Rainbow Honey NYX, China Glaze Matte magic och Nail Pattern Boldness Digital Flash. Basen är alltså Nyx som jag gjorde matt vilket i sig var supersnyggt och sen gjorde jag själva fransmannen med hjälp att topplacket Digital Flash.

Så enkelt, så effektfullt! Älskar det :)
Finally I did that manicure that has been in my mind for a long time and the actuall reason for me buying China Glaze Matte Magic for quite a long time ago and all thanks to Angelica that decided that this week's theme on Nailart Sunday would be the French manicure! 

I had this manicure on for several days and I felt just as home in it as the fish in the water, which by the way is a pretty weird sense coming from me given my fish phobia! 

I had no problem with coming up with what I would do for this week's theme. I picked up  Rainbow Honey NYX, China Glaze Matte Magic and Nail Pattern Boldness Digital Flash. The base is Nyx that I made matte which in itself was super neat, and then I did the Frenchman with the help of Digital Flash topcoat. 

So simple, so effective! Love it :)

33 kommentarer :

 1. LOL a fish in the water - with fish phobia - you made me giggle ;)
  I know that feeling, some manicures just do that to you, they feel so right - and this one is absolutely gorgeous!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I know someone would understand me! I really loved this manicure.

   Radera
 2. Läckert med det blanka mot det matta. Måste nog våga mig på några matta varianter själv - jag har mattfobi på mina naglar men man ska ju se sina rädslor i vitögat! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag absolut du ska testa. Jag blir mer och mer inne på matta manikyrer.

   Radera
 3. Snyggt!
  Jag håller också på och provar Digital flash nu och är än så länge nöjd. Har sett lite krympning men inte mycket och torktiden är riktigt bra! Är väldigt glad för det, för det var verkligen en chansning för mig att testa detta eftersom Glitter food var en riktig katastrof för mig.... men jag gillar ju Glitter A-peel, så jag tyckte det var värt att chansa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite, lite krympning har jag också sett, men jag tror att det varit när jag varit dålig på att wrappa tipparna faktiskt.

   Radera
 4. Jätteläckert, gillar verkligen kontrasten :o) Xx

  Makeup by Candlelight

  SvaraRadera
 5. Så snyggt! Jag köpte mitt matta överlack av samma anledning. Nu måste jag också kommer till skott :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det måste du absolut och jag ser fram emot att se resultatet!

   Radera
 6. Älskar!!! hade en tanke på denna typ av manikyr innan idag, men nu sitter jag här med något som inte blir så bra på det viset...tror jag ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äsch, det är säkert bra med din manikyr också.

   Radera
 7. Underbart! Passar verkligen dig!

  SvaraRadera
 8. Vad läckert! Det enkla är ibland det finaste!

  SvaraRadera
 9. Har sett just den här varianten tidigare, och den är jä**a snygg alltså!!

  SvaraRadera
 10. Så snyggt, denna manikyr är liksom aldrig fel. Och förresten, matte magic, håller den sig lika matt efter flera dagar? Eller blir det snabbt satinaktigt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte riktigt lika matt, men rätt ok måste jag nog säga.

   Radera
 11. Detta är en av mina favoriter när det kommer till fransk manikyr i lite modernare version. Passar allt ifrån begravning till klassisk fest:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den passar verkligen överallt och alla utom min mamma har tyckt den var snygg!

   Radera
 12. Väldigt snyggt! Jag gillar kontrasten mellan matt och glansigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är klart sugen på att testa med flera olika färgvarianter, men svart är nog förmodligen snyggast.

   Radera
 13. Jättefint! Hade inte en tanke på att man kunde franskat till det på det här sättet :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det kul med dom här söndagarna där man får en massa nya idéer!

   Radera
 14. Väldigt fint! Det är alltid snyggt att leka med kontrasterna mellan blankt och matt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frågan är ju bara varför man inte gör det oftare!

   Radera
 15. Läckert! Svart är ju en favoritfärg hos mej

  SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!