fredag 20 februari 2015

Mentality - Instigate

Utskickad för recension

I beskrivningen av det här lacket står att det ska vara ett gult holografiskt jellychrome med glassfleck som dessutom ska skifta blå/lila, röd/orange, gul.

Låter lite mycket att leva upp till tycker nog jag faktiskt och riktigt så bra känns det inte heller. Men visst finns det skiftningar, dom var inte lätta att få på bild dock. Jag tycker att lacket mer känns lila/blått än gult i de flesta ljus, så visst det skiftar. Holografiskt, jo det finns det också och Mentality har sällan starka holon, inte heller detta, men visst finns effekten. Vad exakt som ska menas med Jellychrome vet jag inte så det kan jag inte svara på om det är eller inte. Men glassflecks det är det absolut i det.

Det är ingen större hemlighet att jag älskar Mentality lack och det här är också ett fint lack, men på egen hand gjorde det tyvärr inget större intryck på mig.

Eftersom det dessutom står i beskrivningen att det funkar lika bra på egen hand som till nail art och stamping så testade jag även det som layering och till stamping.

Jag tyckte att det var för tjockt för layering, men till stamping. Jo, men sörru nu snackar vi igen! Jag gjorde i och för sig bara en ganska slarvig stamping, men bjuder på den ändå. Layeringen hoppar vi över för den var inte vacker.

Som sagt jag blev inte förälskad, men jag är säker på att det finns dom som blir det och egenskaperna på lacket är helt underbara. Högst två lager för täckning, kanske till och med bara ett om man har riktigt korta naglar. Torktiden helt ok och så Digital Flash på det hela.

Är ni sugna på detta eller andra Mentality lack så finns dom till bra priser hos Edgy Polish.
 
Sent out for review

In the description of this polish it says that it should be a yellow holographic jellychrome with glass fleck that also shift between violet-blue, violet, red to orange-yellow.

Sounds a bit much to live up to in my mind and to be honest I don't think it really does. There is certinaly shifts between colors, but not that would like to be shown in pictures and I do feel that the polish looks more purple / blue than yellow in most lights. But it does shift. What about holographic then? Yes it is a holo effect, not strong but it's there and normally there isn't really that strong holographic effects in Mentality polishes but it's there for sure. What exactly is a Jelly Chrome? Well I'm not to sure about that so I can't say if it is one but I guess so. One thing I do know is that is has glassflecks in it.

It's no secret that I love Mentality polishes and this is also a nice color, but it didn't speak to me on it's own.

The description also says that it works equally well on its own as to nail art and stamping so I couldn't resist trying some more.

It was not optinal for layering. To thick and covered to well, but the stamping. Yes, now we're talking! I'm sorry for a kind of sloppy stamping, but I offer you a picture anyway. Skip the layering use it for stamping and other kinds of nail art because that way it's a fabulouis polish.

As I said I was not in love with this, but I'm sure there are those who will be and as usuall Mentality is a dream to work with.  A maximum of two layers for coverage, maybe even just one if you have really short nails. The drying time is quite ok and I have a layer of Digital Flash on top.

Do you want to get some Mentality polishes? This and lots of others are available at Edgy Polish at really good prices. 

11 kommentarer :

 1. I would definitely use this for stamping as well :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. It works awesome for stamping so I guess that is how I will use it in the future.

   Radera
 2. Ja jag förstår att detta är fint som stamping lack. :-)

  SvaraRadera
 3. Tycker det ser superfint ut på dig! En lugn och vilsam färg för ögat. Det är tänkt att användas på egen hand eller för stamping och nailart - inte layering... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, det insåg jag också rätt fort ;) Och visst är det en lugn och trivsam färg.

   Radera
 4. Nja, färgen faller mig inte på läppen, men effekten är ändå fin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var inte riktigt min grej heller, men till stamping. Mums!

   Radera
 5. Älskar stampingen med det! Grymt snyggt. Skippade holo-lacken, men köpte hem ett gäng matte jellychromes. Är väldigt nyfiken på hur de ser ut på och om skiftningarna syns i dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kommer säkert att gilla dom. Mentalitys lack är nästan alltid underbara.

   Radera
 6. Oj vad vackert det var som stämplingslack

  SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!