måndag 12 januari 2015

Nfu Oh 51

Helt klart är det att flakies har blivit nya heta trenden inom lackvärlden. Jo, jag tycker flakies är snyggt, men är faktiskt inte så värst sugen på att nyinvestera så väldigt många. Men jag kunde ju i alla fall inte låta bli att plocka fram min flaska med Nfu Oh 51. Om inte jag förstått det här alldeles fel så var Nfu Oh ganska tidiga med just flakies och ganska ensamma just då om det också.

Och visst är det suveränt snyggt och lätt att få olika kombinationer beroende på vilket underlag man lägger det på. I det här fallet så blev det OPI Do You Have This Color In Stockholm? som fick bli basen för den här manikyren. Nfu Oh 51 är ju ganska lila i tonen så jag kände att det skulle bli bra. Sen har jag ju sett många fina matta manikyrer med flakies så det fick det bli med hjälp av China Glaze Matte Magic.

Det här är snyggt, till och med skitsnyggt, men ändå så blir jag inte superinspirerad. Kanske för att det blivit sån extrem explosion av flakies och många som är väldigt lika och ganska dyra så nej, det kanske blir en eller två flaskor, men jag tror faktiskt det stannar där för min del.

Vad tycker ni?Clearly flakies has become the hot new trend in the polish world. Well, I think flakies is neat, but is actually not that eager to invest in many. But I could at least not help but to pick up my bottle with Nfu Oh 51. If I haven't gotten everything totally wrong Nfu Oh was pretty early with flakies and quite lonely at the time about it too.

And it is an superbly stylish finish and easy to get different combinations depending on the base you use for it. In this case I have OPI Do You Have This Color in Stockholm? as my base. NFU Oh 51 has a purple tone so I felt it would be a good combination. Then I have of course seen many nice matte flakie manicures so I had to put on some China Glaze Matte Magic as well.

This is neat, even extremly nice, but I still don't get super inspired. Perhaps because it has become such a extreme explosion of flakies and many that are very similar and quite expensive too. I'm not goint to say that there wont be any new ones in my collection but I really don't think it will be that many.

What do you think?

36 kommentarer :

 1. Åh, jag tycker det är supersnyggt!

  SvaraRadera
 2. Ganska coolt och så fina naglar /händer.

  SvaraRadera
 3. I just dropped my jaw *auch* - it's gorgeous, but even more so in matte :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. I think that it's the matte version that makes it stand out.

   Radera
 4. Jag tycker det här är en mycket trevligare trend än sugar/liquid sand-lacken, som jag maniskt pillade bort samma dag. Det här är superduper snyggt och eftersom varenda ett verkar gå i koppar eller guld så passar det mig som handen i handsken. Blir defeinitivt ett par flakeisar för mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det håller jag helt och fullt med dig om eftersom jag aldrig gillat dom textur lacken.

   Radera
 5. Jag älskar flakies, men har fastnat för dem ganska nyligen så det kanske gör sitt till. Har beställt mig några flakies från ILNP. :-) Detta lack i matt version är superfint verkligen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att det jag inte gillar är att i många av dom nya är det ganska grova flakes. Inte riktigt min grej.

   Radera
 6. Jag har liksom aldrig tröttnat på flakies så jag är bara glad. Däremot behöver man inte så värst många eftersom det ofta känns som samma färger i olika baser. Så ett eller ett par till kanske, men kanske inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det känns som att man kanske kan köpa en eller två flaskor sen har man vad man behöver. Eller har man någonsin det förresten?

   Radera
 7. Men du, det är ju assnyggt. Äger ett gäng Nfu-Oh's men klickade även hem några ILNP-flakies.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mm, ILNP blir det nog inte, men jag såg att Mentality hade några på gång också.

   Radera
 8. Holy dang this is gorgeous!!

  SvaraRadera
 9. Perfekt komponerat! Så snyggt! Jag har inte några av de gamla flakisarna och blev imponerad när jag såg ilnps kollektion (särskilt över att de fungerar på annan bas än mörk/svart. Det kändes väldigt nytt, till skillnad från alla holo kollektioner som kom förra året. Köpte 5 flarror för att få vis bredd bland färgerna men kände inget behov av att ha alla. Övriga märken som släppt flakies verkar ha blandat pigmenten mycket mer, jag gillar hur rena tonerna är hos ilnp on du förstår vad jag menar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hänger med på hur du menar och jag håller med dig, men jag hade gärna sett att dom var lite mindre grova tror ja.

   Radera
 10. Supersnygg kombo, riktigt läckert i matt variant! Jag var inte så insatt i nagellack när första flakie-trenden var aktuell, så jag får nog passa på att skaffa mig några nu när de har gjort återtåg :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag började nog intressera mig för lack när första vågen började ebba ut, men har nog inte fastnat så värst hårt.

   Radera
 11. Vansinnigt vackert!! Äger inga flakies än men har ett par på väg:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har man inga så behöver man faktiskt några i alla fall!

   Radera
 12. I think this is really pretty, but I agree with you - I haven't bought any of the flakies from this new "trend" yet. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nah, as I said I might buy one or two. But I know myself they will not be used very much so I will try to not buy any.

   Radera
 13. Jag har nog inga flakie lack men de är verkligen supersnygga i en matt manikyr :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är i matt som jag tycker flakies gör sig allra bäst.

   Radera
 14. oh my oh my, this polish is DIVINE!!!!!!!!

  SvaraRadera
 15. Stunning!! Love the matte effect!

  SvaraRadera
 16. Great combination, I have to try matte flakes as well :)

  SvaraRadera
 17. Super snyggt, läckert som matt. Jag vill ha massa flakies så hoppas på att det kommer komma många snygga

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har redan kommit väldigt många fina, men också väldigt många som är väldigt lika.

   Radera
 18. Fullständigt UNDERBAR manikyr!

  SvaraRadera
 19. Det är asläckert verkligen! Ska nog heller inte nyinvestera i flakes dock utan hålla mig till de jag har. Dessutom är det ju sjukt meningslöst för mig att köpa lack just nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tråkigt nog så har du ju kanske inte så stor nytta av lacken just nu, men plånboken blir väl glad i alla fall. Alltid något.

   Radera

Please leave a comment it means a lot to me!