fredag 23 maj 2014

The Neverending Pile Challenge - Untried Art SupplieDet här temat kunde jag gjort ganska många inlägg med, men jag valde att plocka fram dom där rullarna med Nailart Foil som jag absolut tvunget behövde för typ ett år sedan.

Har jag använt dom, njae en har jag faktiskt använt, men inte mer än en gång. Så det var väl på tiden kanske. Jag hade Essie Fear or Desire på så jag tyckte att den som ska se ut som svart spets skulle funka.

Jag har inte sådana där smidiga som är självhäftande utan jag behöver special lim till dom jag har. Man målar alltså först med färgen man vill ha under. Torkar. Målar på limmet. Torkar. Pressar dit folien och trycker dit den med en bomullstops. När den fastnat tillräckligt så liksom lossnar det från arket och man kan lyfta bort överflödet. Svårt, nej, men lite knepigt att få det slätt vilket jag nu såg på bilderna att jag inte lyckats helt med. Över det här har jag Picture Polish Revolution som ska vara en höjdare till det här. Och ja det funkade utmärkt eftersom det inte krympte folien.
This theme is one I could have done quite a lot of posts about, but I chose to pick up one of those rolls with Nail Foil that I just had to have about a year ago. 

I have used them, well one of them anyway. One time. So it was about time to use at least one of the others too. I had Essie Fear Or Desire on so I figured that the one that is supposed to look like black lace would be nice.

I don't have those foils that are self adhesive so I need special glue to mine. 

You first paint with the color you want as a base. Let it dry. Paint on the glue. Let it dry. Press the foil on to the nail and use a cotton swab to really make sure that it's attached to the nail. When it stuck enough it will release from the sheet and you can lift away the overflow. Difficult, no, but a little tricky to get it plain as I saw on the pictures that I have failed completely with. Over this I have Picture Polish Revolution which should be one of the best things to use as a topcoat for foils. And yes it worked great because it does not shrink the foil.

6 kommentarer :

 1. Har aldrig provat foils, verkar rätt intressant och du har fått fin effekt! :o) Xx

  Makeup by Candlelight

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns mycket roliga varianter av foils, men av någon anledning blir sånt här alltid liggande hemma hos mig.

   Radera
 2. Aldrig hört om förut faktiskt, spännande teknik! Jag tycker det blev riktigt snyggt!

  SvaraRadera
 3. Snyggt! Kul att du har testat folie igen! Det påminner mig om att jag nyss fick hem en ny folie som jag kanske skulle använda...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju mer liggande som jag borde använde också.

   Radera

Please leave a comment it means a lot to me!