onsdag 28 maj 2014

United In Grey - Chirality Emo PartyDag två av United In Grey är här och idag har jag plockat fram ett lack som jag har fått genom ett byte.

Lacket heter Chirality Emo Party. Ett grått ganska intressant lack måste jag säga. I flaskan ser det ut som ett krämlack med glitter i, men när jag tittar på mina egna bilder inser jag att det även finns lite prismatiskt glitter i det. Glittren är i rött och svart och tyvärr så var det som vanligt att det var svårt att fiska upp de större glittren ur flaskan vilket medför att jag inte har ett enda svart att visa er. Nu tycker jag i och för sig att det kanske är snyggare utan dom, men en swatch ska väl innehålla alla lackets beståndsdelar kanske.

I alla fall så kund jag sluta på två lager för täckningen var bra. Lacket var något lite tjockt kanske i konsistensen, men ändå lättlackat och torkade fort gjorde det också. Jag har ett lager med Poshé över.

Jag måste säga att jag gillar det här lacket riktigt mycket. Tycker det är kul och lite annorlunda. Några kommer nog tycka att glittren drunknar lite i basen och ja, det gör dom nog, men det stör mig inte i det här fallet.

Nu några ord om temat också. United In Grey är ju inte bara en kul grej som jag hittade på för att vi nagelbloggare och Instagrammare skulle samlas utan det har ju även ett syfte att få oss att kanske fokusera även på andra cancersorter än dom som ständigt samlas in pengar till och syns i tidningarna. Just det gråa bandet står ju bland annat för Hjärncancer eller Hjärntumörer.

Vi vet ju alla att Cancer är vår tids folksjukdom och tyvärr är hjärntumörer och tumörer i ryggmärg den vanligaste cancerformen som drabbar barn. Men givetvis inte de enda som kan drabba yngre, men enligt statistik så utgör det här ca 21% av cancerformerna som drabbar barn. Den här informationen hittade jag här. Så därför känns det extra viktigt för mig att uppmärksamma detta.
Day two of United In Grey is here and today I picked up a polish that I've gotten through a swap.

The polish is Chirality Emo Party. A gray rather interesting polish I must say. In the bottle it looks like a creme polish with glitter in, but when I look at my own photos, I realize that there is also a little prismatic glitter in it. The glitter is in red and black and unfortunately it was as usual difficult to fish the larger glitters out of the bottle, which means that I do not have a single black to show you. It doesn't really bother me but a swatch should in my opinion contain all the constituents of the polish.

I could stop at two layers because the coverage was good. The polish was maybe a bit thick, yet easy to apply and dried quickly as well. I have a layer of Poshe over.

I must say I like this polish a lot. Think it's fun and a little different. Some will probably think that the glitter drowns a little in the bass and yes, they do, but it does not bother me in this case.

Now a few words about the theme as well. United In Grey is not just a fun thing I decided to do so that we nailblogers and Instagrammers would gather but it also has the purpose to get us to maybe focus on other cancer forms than those who are constantly collected money to and visible in the newspapers. The gray ribbon is the symbol for Braincancer and Braintumor awereness.

We all know that cancer is the scourge of our time and unfortunately, brain tumors and tumors of the spinal cord is the most common form of cancer that affects children. But of course not the only form of cancer that can affect younger, but according to statistics provided this kind of cancer is about 21 % of cancers that affect children. This information I found here. So therefore it is extra important for me to pay attention to this .

20 kommentarer :

 1. Synd på fiskeriet, men det är ju ett annorlunda och väldigt tjusigt lack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid lite tråkigt att behöva fiska glitter, men oftast så är det ju så med den här typen av lack.

   Radera
 2. Störtgillar det här lacket, riktigt snyggt!

  SvaraRadera
 3. Ett lack helt i min smak. Grått och rött är så himla fint ihop. :)

  SvaraRadera
 4. Snyggt, synd att de röda glittren ser ut att ha drunknat lite bara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, dom drunknar lite grann, men i det här fallet var det ok tycker jag nog.

   Radera
 5. Det där var ett riktigt, riktigt läckert lack! Jag blev väldigt förtjust i det och borde kanske skaffa mig en egen flaska... Jag tycker inte det gör något att de röda glittren inte är övertydliga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag tyckte ju inte heller det i det här lacket. Det är så fint. Tror du skulle älska det faktiskt.

   Radera
 6. Det här var riktigt läckert!

  Jag hade ingen aning om att det var den vanligaste cancerformen hos barn. Det låter ju extra obehagligt och jag tycker att det är jättekonstigt att inte det Grå Bandet får samma uppmärksamhet som det rosa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade inte heller en susning om detta innan, men vet ju nu. Visst är det lite orättvist på något sätt att det rosa får så pass mycket mer uppmärksamhet än alla andra band!

   Radera
 7. Jag föll ju inte alls för detta, störde mig på de drunknande glittren. Annars brukar jag ju älska gråa lack med glitter i en kontrasterande färg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar ju inte heller tycka om drunknade saker, men det här gillar jag mycket. Kanske är färgkombon som attraherar mig.

   Radera
 8. Snyggt men hade velat ha mer rött glitter, som det ser ut i flaskan typ.
  Obehagligt att höra att cancer i hjärnan är så vanligt bland barn! Jag hoppas att forskning och framsteg på sikt leder till att det blir mindre konsekvenser av denna typ av diagnos. Ser du att man kan göra något som privatperson, förutom att donera pengar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egentligen inte, mer än att finnas där som ett stöd om någon i din närhet drabbas. Tyvärr blir folk rädda och vet inte riktigt hur dom ska reagera vilket ofta leder till att dom drar sig undan istället för att stötta.

   Radera
 9. Kanon snyggt, färgkombon i lacket var grym

  SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!